Inlägg från: Anonym (Orolig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orolig)

    Hund står bunden hela dagen när husse är på jobbet.

    Har en bekant som bor permanent i husvagn. Eller det är egentligen en person min man lärt känna genom sitt intresse. Den här personen vi kan kalla honom x har en hund. X har ett jobb där han inte har möjlighet att ha med sej hunden eller gå ifrån och rasta den under dagen. Under dagarna har han sin hund bunden i en lång lina i förtältet. Den kan gå ett par meter utanför tältet. Hunden är bunden där från ca 6 på morgonen till 16 på kvällen. Den har var jag vet tillgång till vatten. Bajsa och kissar gör hunden förstås lite överallt. På sommaren blir det väldigt varmt i tältet, men hunden får nog lite svalka i och med att den kan gå ut. På vintern är det lika kallt i tältet som ute. Hunden har en fäll att ligga på. Inget mer.

    Det känns inte som om den här hunden har det bra. Får man ens ha en hund så här. Någon som vet hur reglerna ser ut?

    Och rasen. Det är en stor kamphund.

  • Svar på tråden Hund står bunden hela dagen när husse är på jobbet.
  • Anonym (Orolig)

    Tack för respons Jag ska anmäla detta. Såg att man kan göra det anonymt. Så det får bli en sån. Löplinan är bara ett par meter så någon egentlig löplina är det inte. Mer ett långt koppel som hunden är fastbunden i. Enligt x har han sällan förtältet öppet så hunden kan gå utanför heller. Anledningen är att hunden skäller på dom som går förbi. Nu på sommaren är ju x ledig men det är många dagar som är varma utanför semestertider då solen skiner och det blir ruskigt varmt i förtältet. Tycker synd om vovven. Och

  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Huvva!) skrev 2021-08-01 18:23:02 följande:

    Bra! Det är synd om hunden och det är bara att inse att alla är inte lämpliga som djurägare.


    Ja det är absolut synd om hunden. Kommer som sagt göra en anmälan.
  • Anonym (Orolig)
    Tow2Mater skrev 2021-08-04 15:03:55 följande:

    Har man t ex staket är den risken mycket liten, jämfort med en plats där ett antal andra hundar finns samtidigt varje dag innanfor avgränsningarna.


    Hunden står bunden i förtältet. Är det jättevarmt öppnar dom dragkedjan. Hunden kan då nå öppningen och ligga i den men inte gå utanför. Kopplet / snöret hunden är bunden vid är rätt kort Oftast har dom helt stängd därför att hunden skäller så fort den ser någon passerar. Det är ett litet förtält där ca hälften är upptaget av förvaring. Sina behov får hunden göra i förtältet under dagen. Något staket finns inte här.

    Tror kanske inte heller att hu dagis alla gånger är optimala. Skulle nog gissa att hunden ändå har det bättre på ett sånt.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (L) skrev 2021-08-12 13:41:44 följande:

    Har de omhändertagit hunden ännu? Eller överhuvudtaget varit där?


    Hundägaren har fortfarande semester och är just nu hemma med sin hund. Väntar med anmälan tills han börjar jobba
  • Anonym (Orolig)
    Betty Boop skrev 2021-08-12 21:14:29 följande:

    Det låter inte bra alls!

    Använder han alltså hunden till kamp också? Då är det ju ännu värre! Det är olagligt och hunden bör omhändertas omedelbart!


    Nej, den används inte till kamp. Hunden är lugn och snäll men skäller när den står bunden.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Huvva!) skrev 2021-09-10 18:25:44 följande:

    Hur har det gått nu då? 


    Vet inte, jag har skickat in en anonym anmälan men har ingen aning om ifall någon varit där, Hunden står fortfarande bunden i förtältet.
Svar på tråden Hund står bunden hela dagen när husse är på jobbet.