• Citronsaft

    Hur göra med extra kostnader?

    Anonym (Hur?) skrev 2021-08-01 18:30:28 följande:

    Hennes pappa har precis köpt en sommarstuga tillsammans med sina syskon. Han tjänar 40,000kr + i månaden vad jag vet om. Han bor visserligen med totalt snart om några dagar 5 barn inkl våra två och hans sambo som även hon jobbar.

    Jag kan anse att man fasiken har råd då. Jag är ensamstående med två barn, tjänar strax under 40 och jag betalar dessutom hennes mobilabonnemang på 500kr/mån.

    Jag anser att det är föräldern som ska stå för konstansen för resor.

    Tanken är att hon ska va hos honom varannan vecka men eftersom hon inte trivs så är hon där kanske 5 dagar istället för 7. Nu under sommaren då hon sommarjobbat så har hon bott hos mig , dvs 1 månad. Han har inte sagt ett knyst om det.

    Jag skulle kunna tänka mig att dela på en veckobiljett, dvs 150kr/var istället för att hon ska betala 70kr/enkel väg hela tiden. Hennes pappa vill inte det. Jag kan betala hela kostnaden men det stör mig något så enormt!

    När skolan börjar så är det ingen kostnad då skolan betalar det. Det är bara nu fram till 18 augusti ?


    Kräv honom på underhåll istället. Sluta dalta med en vuxen man.
  • Citronsaft
    Anonym (Hur?) skrev 2021-08-01 18:35:46 följande:

    Det kommer bli en ännu värre karusell. Nej tack. Men har sagt att dottern absolut inte behöver åka dit nu om hon inte vill om det ändå är jag som ska stå för resekostnaderna till hennes pappa. Jag har typ tvingat henne tidigare för jag anser att man iaf någon gång bör träffa sin pappa.


    Då får du ju skylla dig själv och betala allt själv. Så svårt är det knappast att anmäla det till FK och få det därifrån. Du behöver inte ens ha med honom att göra. Du gör ju karusellen själv genom att för det första ha med honom att göra och dessutom tvinga ett så pass stort barn.
Svar på tråden Hur göra med extra kostnader?