• Anonym (wa)
    Mon 2 Aug 2021 16:06
    725 visningar
    10 svar
    10
    725

    Skolbarn som sover för lite?

    Har han någon rädsla eller skräck på nätterna? Jag känner igen mig själv mycket i din beskrivning av din son. Har alltid sovit lite, dels pga svårt att slappna av, dels pga många olika rädslor, obehagliga tankar som gjorde det svårt att "våga" somna ifrån eller ibland ens att blunda på nätterna. Jag tyckte liksom att jag behövde vara vaken för att inte något hemskt skulle hända.

    Att ha litet sömnbehov har hållit i sig till vuxen ålder (Jag somnar sällan innan tolv och vaknar alltid fem eller sex. Jag har resignerat och insett att jag helt enkelt mår bra så länge jag får fem, sex timmars sömn, och sover inom de ramarna faktiskt helt okej nu. Om jag sover längre någon natt får jag ofelbart en jättedålig och kort sömn natten efter.)

    Men som barn och ungdom var det stora delar av tiden så att skräck för olika saker höll mig vaken. Det jag gjorde istället var att ligga och vrida mig och akta mig för att somna, och när jag blev lite äldre läste jag böcker nästan hela nätterna i smyg. Ibland sov jag lite på dagen istället (det var mindre läskigt när det var ljust ute). Detta var inget jag pratade med mina föräldrar om, men kanske hade jag vågat/velat om de frågat, så det kanske kan vara något att prova.

    Detta blev ju inte ett föräldraperspektiv. Ursäkta för det. Hoppas det löser sig för din son, det är slitigt att inte kunna sova bra.

Svar på tråden Skolbarn som sover för lite?