Inlägg från: Anonym (Gå fram) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gå fram)

    Ni som bor i villaområde och inte hälsar på era grannar

    Anonym (Undrar) skrev 2021-08-01 23:21:05 följande:

    De flesta andra hälsar så jag tror inte att det har med att området är nytt att göra. Jag hälsar alltid glatt och tar ögonkontakt men det spelar ingen roll. Det är så jag börjar undra om dom har något emot mig personligen men hur skulle dom kunna ha det? Vi känner ju inte varandra.


    Då går man raka vägen fram, ställer sig precis framför människan och presenterar sig. "Hej jag heter Lisa och bor där *pekar* med *namn* och vår/våra barn *namn* sedan *någon tid*. Bor ni också i området då jag sett er några gånger?

    Svarar inte människan då, ah få får nu nog behandla personen som luft också.
  • Anonym (Gå fram)
    Anonym (Undrar) skrev 2021-08-02 01:03:47 följande:

    Det hade varit lite framfusigt haha och det är inte så att jag vill eller känner ett behov av att prata med dom, men jag tycker att det tillhör vanligt hyfs att hälsa på grannar.


    Hade jag gjort, känner de sig nog duma. Man kan faktiskt bara vinka tillbaka eller säg hej. Människor som medvetet ignorerar sin omgivning kan bosätta sig i skogen med närmsta granne 10 km bort om de är så jobbigt.
  • Anonym (Gå fram)

    Haha, vi asså svenskar. Den räddaste människan på jorden för andra människor. Vad är framfusigt och konstigt med att gå och hälsa på sina grannar? Hälsar ni aldrig på människor på ett nytt jobb, fester med nya människor, studier eller andra situationer? Sitter ni på allvar i ett hörn och hoppas ingen kommer fram och säger hej?

    Vet ni vad jag tycker är ett konstigt beteende, att titta bort och låtsas man inte såg någon när personen säger hej och vinkar. De är udda. Att gå fram och presentera sig är inte konstigt.

    Men visst, majoritet här verkar tycka det är konstigt beteende men inte att ignorera. Så TS, du har fått ditt svar. Folk vill inte hälsa. Håll dig till ditt hörn och Gud nåde dig om du stötter på en främmande person och säger hej. Titta ner i marken och försök att gå en omväg om möjligt. Annars så fortsätt titta ner i marken och gå förbi folket. Låtsas som du inte hör om du blir tillkallad. Normalt svenskt beteende.

  • Anonym (Gå fram)
    Anonym (Undrar) skrev 2021-08-02 15:42:21 följande:

    Det är skillnad på att bara säga hej och att börja prata och presentera sig. Jag tycker att det är självklart att heja på grannar när man passerar varandra på gatan om man är ute och promenerar men att inleda konversationer blir framfusigt och som jag skrev känner jag inget behov av att prata och lära känna dom. Mina absolut närmaste grannar pratar jag med och vi har presenterat oss för varandra däremot, men det är ju annorlunda.


    Så det är framfusigt att inleda en konversation. Men någon måste ju börja.

    Om du ändå inte har något behov att prata med dom från första början förstår jag inte ditt problem. Du vill inte prata, dom vill inte prata. Varför ens starta en tråd om ett icke existerande problem?
  • Anonym (Gå fram)
    Anonym (Terry) skrev 2021-08-02 15:34:40 följande:

    Det är inget konstigt alls att gå fram och hälsa på grannen, men om grannen vid flera tillfällen visat att de inte ens vill säga hej är det väldigt märkligt att tvinga dem till samtal, vilket har föreslagits i tråden.


    Tycker det är märkligare att ignorera folk. Så jobbigt är det inte att vinka och säga hej.
  • Anonym (Gå fram)
    Anonym (Undrar) skrev 2021-08-02 16:19:07 följande:

    Tråden handlar inte om att inleda en konversation. Läs trådstarten igen


    Jag har läst den och dina svar. Jag förstår inte ditt problem helt ärligt.

    Jo, du undrar varför de inte hälsar. Vet du va, de kan INGEN här svara på. Så släpp det eller ta tag i ditt "problem" och presentera dig ordenligt. Fast de vill du inte och är inte intresserad av att prata med dom. Du låter som förvuxen tonåring.
  • Anonym (Gå fram)
    Anonym (Undrar) skrev 2021-08-02 16:57:43 följande:

    Nej, du har uppenbart svårt för läsförståelse. Jag undrar varför folk som bor i villaområde inte hälsar på sina grannar. Det tycker jag är en intressant och relevant frågeställning.

    Du som kommer med personangrepp är den förvuxne tonåringen av oss två.

    Du verkar bli väldigt upprörd över min tråd så jag tycker att du gör bäst i att lämna den då du inte tillför något och inte heller verkar förstå syftet med den.


    Tja, det var du som började med personangrepp att jag inte kan läsa. Kasta inte sten i glashus.

    Och då behövde du skriva en tråd om detta helt unika fenomen. Det finns inget syfte i tråden alls, jag ser ju till att det finns något att skriva om iaf. Det är ju du som blir upprörd av svaren du får.
  • Anonym (Gå fram)
    Anonym (X) skrev 2021-08-02 18:38:23 följande:

    Inte ens i IUA där folk är översociala jämfört med svenskar går man på som du skrev i ditt första inlägg. Om man träffas, barnen leker i parken, hundarna stannar och hälsar et.c., men man går absolut inte fram och avkräver dem namnoch adress som du skriver.


    Man får väl närma sig sig smidigt. Jag sa aldrig att kräva, var skrev jag de? Men att presentera sig när man är ute och går förbi gör de flesta människor i mindre villaområden.
  • Anonym (Gå fram)
    Anonym (Undrar) skrev 2021-08-02 18:56:37 följande:

    Du kan inte ta att vi andra inte håller med dig.

    Om du inte tycker att tråden har ett syfte så förstår jag inte varför du skriver i tråden. Känn dig fri att lämna.


    Tycker inte du heller får så mycket vind i ditt segel.

    Lämnar jag så kommer tråden att dö ut. Tacka mig istället att jag håller den vid liv.
  • Anonym (Gå fram)
    Alessia skrev 2021-08-03 13:09:33 följande:

    Svenskar är generellt ganska så oartiga av sig. Jag har i både mitt och min mans yrken vistats längre perioder i Tyskland, i Österrike och i Schweiz. Och eftersom vi har släkt i Frankrike i närheten av Bordeaux känner vi till den delen rätt väl också. I samtliga dessa länder hälsar man oavsett om man känner personen eller ej. 

    Det är alltid Gut'n Morgen, Bon jour osv och ett litet leende när man passerar varandra t o m från surmulna tonåringar. Så inarbetat är beteendet. Fortfarande öppnas dörrar för kvinnor, man lämnar plats för damer och äldre på bussar, spårvagnar och tåg , man ber om ursäkt om man råkar stöta till någon i kön osv osv

    Allt detta är borta med vinden i Sverige numera.


    Skrev också att svenskar är den räddaste människan på jorden för främmande personer. Håller med dig, vi är väldigt otrevliga. Klickar mycket bättre med människor från andra länder med ett mer öppet sinne. Men tydlig fick jag till svar att inte ens de mest utåtriktade amerikanerna skulle hälsa genom att gå fram och presentera sig till grannar.

    Får se hur länge jag bor kvar, hade det inte varit för släkten och arvet skulle jag aldrig vara kvar här efter gymnasiet. Tråkigare människor än svenskar får man leta efter.
  • Anonym (Gå fram)
    mari123 skrev 2021-08-03 14:03:12 följande:

    FAST kanske svensken är ärlig? Inte en massa påklistrat HOW ARE YOU utan att egentligen vilja ha svar utan man sköter sitt. Blir oftast bäst i längden.


    Ne, tyckte faktiskt helt ärligt att studenterna från andra länder var mycket öppnare och trevligare än svenskarna på universitetet. Blev bjuden på middag, fester och andra trevligheter. När jag bjöd tillbaka tackade de ja och kom. Inte som svenskarna som tackade nej för de ville sitta i soffan med sin partner och blev aldrig inbjuden på något av dessa. De gillade väl inte mitt extroverta och öppna sätt som starkt uppskattades utländska studenter. Det var folk från Indien, Brasilien, Holland, Frankrike, Iran och massa andra länder.

    Påklistrade och falska leenden kommer mycket mer från svenskar som är konflikträdda.
Svar på tråden Ni som bor i villaområde och inte hälsar på era grannar