• potatisfjollan

    Varför röstar folk på Miljöpartiet?

    Miljöpartiet måste vara det absolut mest meningslösa partiet vi har i riksdagen. De fyller absolut ingen funktion överhuvudtaget. Jag hoppas de åker ur riksdagen vid nästa val. Båda deras språkrör är extremt okunniga vad gäller miljöpolitik och vid alla debatter i TV står de bara och pratar om helt orelevanta saker eller spyr galla på SD!

    Vad är det för människor som röstar på Miljöpartiet egentligen? Är det enbart anhängare av Greta Thunberg och fjollor på Södermalm som lägger sin röst på detta meningslösa parti?

  • Svar på tråden Varför röstar folk på Miljöpartiet?
  • KingsCrown
    DanneHade skrev 2021-08-04 22:09:02 följande:

    Danne vem? Jag heter Kenta 740 Buicksson, och jag hade hellre sugit avgasröret på min katalysatorfria volvo amazon samtidigt som den körs av min diabetiska kedjerökande kusinfru som är 34 men ser ut som 50, än att sätta min fot norr om Göta älv. Miljön er för bökar.


    Aha, en typisk Familjeliv-medlem alltså. Inga konstigheter. Skrattande
  • Anonvm

    Det blir ju ganska talande när MP ständigt sjunker i väljarstöd i en tidsanda när just det som bör vara deras primära hjärtefråga är den med råge hetaste politiska frågan i hela västvärlden....

    De har ju nu även fått vara med i regeringen ganska många år, med en del tunga ministerposter. Där de fått tillfälle att på rikigt omsätta sina politiska idéer till praktisk handling.
    Det tapp i väljarstöd vi nu sett senaste åren visar ju tydligt att de genom sina egna galna handlingar har tappat förtroende hos fler o fler ju längre tiden går.

    De kommer nog tappa ännu mer, den nu aktuella Cementa-härvan ger dem ju ytterligare chanser att visa upp sin förvrängda verklighetsuppfattning i all sin prakt.
    Titta bara på alla inlägg de gör på olika sociala medier......

    De 1,5-2% som till slut blir kvar är de "godhetsknarkande" extremisterna som aldrig kommer rösta på något annat.

    Tack och lov för att oppositionen nu äntligen börjat samla sig så vi får ett slut på detta vansinne.

  • Tecum
    Jemp skrev 2021-08-04 23:01:34 följande:
    Vilket icke-svar...

    Hint: skog ruttnar inte bort.
    Haha, du låter verkligen som en Mp-väljare som tror att träd lever för evigt bara de får vara i fred för människor...
  • Flash Gordon
    Yrla2 skrev 2021-08-04 21:15:25 följande:
    Så var det förr iallafall. Men jag undrar ändå varför båda dessa partier som främst har sina sympatisörer hos högutbildade är de som ligger sämst till i opinionsundersökningarna. Jag menar att andelen högutbildade ökar ju med tiden så det är lite konstigt tycker jag.
    Därför att båda partierna är partier för idealister och just nu finns det inte utrymme för idealism i Sverige. 

    Vad gäller MP så står de på fel sida i så många frågor nu, jämfört med den uppmätta allmänna uppfattningen i dessa frågor, att man undrar om de ens vill få några röster.

    Det finns de som tycker det är bättre att stå kvar principfast och gå under med flaggan i topp. 
    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • Flash Gordon
    Jemp skrev 2021-08-04 20:56:51 följande:
    Vad menar du är problemet med deras (kunskap om) miljöpolitik?
    Problemet med deras miljöpolitik, generellt, är att den inte fungerar, rent praktiskt.

    .
    Dessutom är den genomsnittlige miljöpartistiske politikern inte vare sig särskilt insatt eller kunnig. Typexempel - MP Gotlands Facebook angående Cementa:

    Vi är säkra på att människan kan utveckla ett sätt att bygga utan cement. Lika säkra som vi är på att gotlänningarna inte kan utveckla sätt att klara sig utan grundvatten. Avsaltning löser alla problem, utropas det från industrialismens sista entusiaster. ”Det gör inget om vi gröper ur hela Gotland, vi kan ha avsaltningsverk längs kanterna”. Även om man är likgiltig för natur och artutrotning så är det ett faktum att 40 procent av Gotlands befolkning har egen brunn och därför inte kan få tillgång till avsaltat vatten.

    Jag fetar två grejer:

    - Det är alltså OK att lägga ned cement-tillverkningen idag för någon gång i framtiden kommer människan säkert att hitta på andra sätt att bygga, utan cement.

    - Tanken att bygga vattenledningar från avsaltningsanläggningarna till dessa 40% som har en egen brunn idag har tydligen inte slagit miljöpartisterna på Gotland.

    .
    Det är inte jätteintelligent argumentation från MP Gotland där.

    Faktum är att eftersom detta är de argument de framför så framställer de sig själva som kompletta idioter och det är alltså företrädare för MP regionstyrelse och gruppledare som undertecknar detta. Högsta lokala hönsen i partiet alltså. Det är nivån de ligger på.

    Hon som företräder regionstyrelsen har läst humaniora på högskolan Gotland enligt hennes Facebook. Där har vi de "högutbildade" som röstar på MP.
    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • Easily

    Miljöpartiet är inget miljöparti, ägnar sig mest åt symbolpolitik,

    Höja bensinpriser och lägga ned kärnkraft så vi måste importera smutsig kolkraft är dom bra på samt plastpåseskatt och få bort sugrör.. som sagt ett riktigt pajasparti som är mer röda än Vänsterpartiet, hoppas verkligen dom åker ut vid nästa val för Sveriges bästa.

  • The Sneakier John Doe
    Jontemyra skrev 2021-08-05 22:56:48 följande:

    Helt ärligt! Vem är du? Du kastar ur dig saker och tror din egen klena outbildade hjärna står för sanning och bättre vetande. Du är patetisk och borde skaffa dig en utbildning.

    Din okunskap är ett tydligt tecken på att du röstar på SD, ett parti som helt saknar djup.


    Kan inte svara för vad Danne röstar på men jag håller med honom helt och fullt vad gäller miljöpartiet, trots hyfsat gedigen utbildning och utan att rösta på SD. Så det är nog inte där skon klämmer.

    Beror väl på hur man definierar välutbildad men enligt SCB så har 29 % läst vidare efter gymnasiet i tre år eller mer så MP är ju i kraftig minoritet även hos de som har högre utbildning. Så för de som vill slå sig på axeln och känna sig smarta för att MP har stor andel med högre utbildning som sympatisörer så kan man ju vända på det och fråga sig varför den övervägande majoriteten med högre utbildning väljer bort MP.
  • Anonvm
    The Sneakier John Doe skrev 2021-08-06 11:51:03 följande:
    så kan man ju vända på det och fråga sig varför den övervägande majoriteten med högre utbildning väljer bort MP.
    Exact!!

    Men det är ju så det politiska spelet fungerar, man vrider o vänder på fakta för att promota sin egen agenda och att förmedla den bild man vill förmedla.

    I detta fall så låter det självklart bättre att påvisa att "hälften av alla som röstar på oss har faktiskt högre utbildning" än att säga att "5% av alla med högre utbildning röstar på oss"...

    Till MPs försvar måste jag dock erkänna att detta är en "taktik" som samtliga partier använder sig av.

    Inget av detta är ju falskt, allt är sanning.
    Men det kräver ju att gemene man tänker till lite själv......


  • KillBill

    Moderat toppolitiker försöker skylla plastförbud på Miljöpartiet när det är Moderatpolitiker i EU parlamentet som har röstat fram förslaget. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Varför röstar folk på Miljöpartiet?