Inlägg från: Anonym (123) |Visa alla inlägg
  • Anonym (123)

    Hur mkt betalar er ungdom hemma under tiden hen studerar på universitetet?

    fjanten skrev 2021-08-12 07:42:29 följande:

    En som inte tar låndelen hade fått bo och äta gratis.

    En som tar låndelen - och sparar undan den helt (samt gärna lite från bidragsdelen) hade fått bo och äta gratis.

    En som tar lånedelen och spenderar merparten hade fått betala kanske 3000 kr (som jag hade sparat åt barnet, utan att berätta det).


    Så har vi gjort! Vi har råd att låta barnen bo hemma och premierar studier. Barnen jobbade också extra under studietiden och de pengarna var deras. Också där med motkravet att det skulle sparas (lite levnadsutrymme hade de så klart)
  • Anonym (123)
    sextiotalist skrev 2022-09-22 06:38:20 följande:

    Ni som anser att ert barn, så länge de bor hemma, inte behöver betala hemma  om de andra syskonen kommer in på utbildningar som ligger i andra städer?
    Kompenserar ni dom med hyra, mat etc så de också endast behöver ta bidragsdelen?


    Det hade berott på. Hade de valt en utbildning som bara fanns på annan ort, hade vi stöttat på ungefär samma vis. Hade de valt att flytta bara för att, hade stödet varit mycket mindre.
  • Anonym (123)
    sextiotalist skrev 2022-09-22 10:14:47 följande:
    Underbart 
    Du som vill stå på egna ben. Då ska du också göra det. Här ska endast minimalt stöd utgå 

    Men du som vuxen fortfarande vill bli curlad av dina föräldrar. Då fortsätter vi i den andan 
    Du är så otrevlig och ensidig att det är svårt att ha en vuxen konversation med dig. Jag har förstått att du anser sitt sätt det enda rätta och att din familj minsann alltid gjort på ett visst sätt och att detta sätter normen för alla andra. Här kommer en nyhet - det är inte så. Dessutom spelar du dum, för också du måste förstå att de ökade kostnader som ett hemmaboende barn medför, inte alls står i paritet med vad ytterligare ett boende på annan ort kostar. 

    Mina barn, som bodde hemma under studierna, pluggade heltid och arbetade deltid. De gick ut skolan med mycket goda resultat, vana vid att arbeta mycket och hårt, och har efter det haft framgångsrika karriärer inom sina områden. En av dem intervjuas ofta på nyheterna om sitt yrkesområde. 

    Du kallar det att curla. Jag kallar det att ge barnen goda förutsättningar utefter de förmågor man har. Jag har uppfostrat mina barn genom från start. Jag började inte när de blev vuxna. 
Svar på tråden Hur mkt betalar er ungdom hemma under tiden hen studerar på universitetet?