• Anonym (Stude­ntmamm­a)
    Sat 24 Sep 2022 14:18
    11877 visningar
    64 svar
    64
    11877

    Hur mkt betalar er ungdom hemma under tiden hen studerar på universitetet?

    Jag skulle inte ta betalt alls , om jag inte var tvungen till det förstås, beror ju vilka ekonomiska möjligheter man har. Om studenten skall betala hemma då kan väl inte 3300 räcka? Då måste väl studenten låna alternativt jobba extra? 3300 per månad låter väl lagom som student att ha till egna utgifter tycker jag. Som kurslitteratur, block, pennor, kanske dator och miniräknare, busskort, kläder. Att delta i det sociala livet med studentsittningar och andra fester kostar ju också en del . Utelunch och fika ibland med studiekamrater. Studentkårmedlemskap och försäkring kostar ju också. Gym kanske också ?

  • Anonym (Stude­ntmamm­a)
    Sat 24 Sep 2022 14:33
    #59
    -1
    sextiotalist skrev 2022-09-22 11:15:20 följande:
    Jag har två syskon, två bodde hemma delvis under studierna och betalade hemma, att de skulle bo gratis och ha en favör att de kom in en högskola i hemorten fanns inte i mina föräldrars tankar. 
    Men vad jag förstått så verkar flera ha en ekonomi som kan hålla med lägenhetshyra och annat för flera vuxna barn, det är bara att gratulera. De flesta har nog inte utrymme för detta med normala löner.
    Jag kan mycket väl hålla med om att barn kan behöva olika stöttningar genom livet. Men jag ser inte det som en stöttning att den som väljer att bo kvar hemma under studierna får "allt gratis". 
    Så i min värld, så ska alla vuxna bidra till sitt boende, oavsett om det är under föräldrarnas tak eller under eget tak. 
    Om man bor i villa som vi gör kostar det ju inte något om det bor en extra i huset, vi skulle ju knappast hyra ut rummet ändå? Vi har en son som är 19 år, han bor hemma och arbetar heltid, han betalar inget och får äta också. Pengarna sparar han för sina framtida studier. Dottern studerar på annan ort och får ett bidrag från oss på ett par tusen i månaden, så att hon också har råd att äta bra mat. Vi har  ju ändå mer pengar än tidigare, när man skulle betala för en massa aktiviteter och fritids och sånt. 
Svar på tråden Hur mkt betalar er ungdom hemma under tiden hen studerar på universitetet?