Inlägg från: Anonym (gg) |Visa alla inlägg
  • Anonym (gg)

    Hur mkt betalar er ungdom hemma under tiden hen studerar på universitetet?

    Hade inte tagit betalt, man har ändå en hel del kostnader som student, som studielitteraturen som för mig kunde gå på 3-4 tusen/termin. jag tycker det är rimligt att få leva lite studentliv med.

  • Anonym (gg)
    Anonym (T) skrev 2022-09-22 05:05:07 följande:

    Brukar vuxna som bor hemma få lagad mat som föräldrarna valt? Låter så när man läser om sånt här. Jag är själv 24 och bor "hemma", betalar för det men även för min egen mat. Känns otänkbart att mina föräldrar skulle gå och handla och att jag inte skulle bestämma själv över det jag vill äta...känner inte andra unga vuxna så? Likaså med typ schampo, tvättmedel, man vill ju välja sitt eget.


    Jag och min son diskuterar ju. Jag frågar vad han har lust att äta, men oftast handlar jag. När jag jobbar frågar jag om han behöver något hemköpt, han lagar sin egen mat då. När det gäller schampo och hudcremer och allt sånt han använder så köper han det själv, jag står för maten. Jag är glad att ha ett liv där jag kan ge honom något, vilket jag inte kunnat när han växte upp.
  • Anonym (gg)
    AnnaSthlm skrev 2021-08-11 23:30:41 följande:

    Ditt vuxna barn använder alltså dig som ett studielån. Är det ok för dig? Om du hade sparat dessa pengar till pensionen, hur mycket mer hade du fått i månaden då?

    Det minsta som är rimligt är att ditt barn bär sin egen merkostnad, det är mat och förbrukning av el och material. Det kanske handlar om ett par tusen kronor i månaden.


    Jag tror det här går på ett ut. Min son som redan flyttat skulle alltid hjälpa mig ekonomiskt om jag bad honom. Vi ser oss som en familjeenhet fortfarande.
Svar på tråden Hur mkt betalar er ungdom hemma under tiden hen studerar på universitetet?