• Thu 16 Sep 2021 14:31
    4548 visningar
    10 svar
    10
    4548

    Svår kompis till dottern

    Min dotter har en kompis som var extremt viljestark som yngre. Det var mycket - om du inte vill göra det här så är du inte min vän längre -

    Jag skickade konsekvent hem henne vid dessa tillfällen. Hon bor extremt nära och så fort de blev ovänner och hon började hota eller pressa min dotter så sa jag bara - Jag tror att det är bäst att du går hem, ni vill inte leka samma saker och då är det bättre att ni gör olika saker en stund, så kan ni leka senare när ni vill göra samma saker - Hon stormade ut svinförbannad men ingen ska anklaga henne för att vara långsint för 15 minuter senare var hon ofta tillbaka och frågade efter min dotter.

    Man fick överhöra allt men när min dotter visste att hon hade uppbackning så ville hon ändå leka för det gick ju ofta bra ett tag innan det spårade ur och då visste hon att hon fick hjälp att hantera situationen. Men hon lekte aldrig hos grannen på kanske 3 år.

    Nu är de i mellanstadieålder och det har varit lugnt i många år. Kompisen är numera väldigt duktig på att ta hänsyn till andras åsikter och det är väldigt få konflikter och vill de inte samma saker delar de på sig.

    2-åringen hade jag konsekvent skickat hem dock. Fortsätt låta din dotter bestämma om hon vill leka men uteslut inte X om den andra är på plats. Var däremot aktiv och lyssna och gå in och hjälp om det börjar bli dålig stämning. Det är ju det snällaste även mot X som då hindras från att konstant straffa ut sig med resultatet att inte släppas in nästa gång av din dotter.

Svar på tråden Svår kompis till dottern