Inlägg från: Pinnglass |Visa alla inlägg
  • Pinnglass

    BF maj 2022

    Hejhej hoppar också in här för att kunna följa tråden! Är 34 år och i vecka 9 (8+3) Det är min första graviditet som blev till på ett försök så är just nu i chock och livrädd för vad som komma skall!? Känner mig inte helt redo för detta, men visste att jag vill ha barn någon gång och med tanke på att ålder börjar dra iväg och det hade kunnat ta längre tid så bestämde vi (stabilt samboförhållande) oss för att sluta med skydd och ja här är vi. Har typ dåligt samvete för att det gick så lätt och jag inte hoppar jämfota av lycka som många andra ännu utan mer är rädd. Men hoppas och tror det ordnar upp sig när det börjar kännas lite mer verkligt och man kan prata öppet om det, man känner sig lite ensam just nu. Vill understryka att det är inte ett oönskat barn bara en väldigt rädd blivande mamma med noll erfarenheter. Skönt att kunna hänga med här och läsa hur alla andra har det ????

  • Pinnglass
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-10-20 11:49:30 följande:

    Grattis! :)

    Det är skrämmande, vilket inte är konstigt:) Man har ju aldrig gjort något liknande innan. Jag hade typ noll erfarenhet av barn när jag fick sonen, men vet du, det har gått hur bra som helst ;) Man växer in i det naturligt.

    Att det gick snabbt ska du bara vara glad för :) Och att inte hoppa jämfota av lycka tror jag är ganska vanligt.. jag har inte varit helt glad ännu åt denna graviditet. Men det kommer :)


    Tack så himla skönt att höra att man inte är ensam om sina läskiga känslor. Har känt mig helt knäpp haha! Får låta tiden gå lite till och hoppas allt kommer naturligt som du säger :)
  • Pinnglass
    Hejsan91hejsan skrev 2021-10-26 06:54:08 följande:

    Grattis till alla er som haft kub och det gått bra för :))

    Jag går in i v.11 idag och har senaste veckan börjat vakna typ 3 varje natt, sååå irriterande!! Någon annan ??


    Alltså nej men jag är i v 10 och sover hela tiden i stället?? Minst 10 timmar per natt, en stund på lunchen och en stund efter jobbet. Skulle typ vilja känna mig klarvaken en stund även om det är mitt i natten haha!
  • Pinnglass
    Juli1990 skrev 2021-10-30 09:12:52 följande:

    Stackare! :( förstår att du är orolig men hoppas och tror att det inte är någon fara <3.

    Jag är i vecka 11 nu (10+1) och har sedan förra veckan ungefär känt mycket mindre symtom (knappt några alls).. vet inte hur jag ska överleva till kub som är den 17/11. Är orolig att något är fel även om barnmorskan sa att det var vanligt och att jag inte ska oroa mig. Någon som haft sk ?spökveckor? flera veckor? Är så rädd att det ska vara icke levande i magen!


    Jag har inte heller symtom nu i vecka 10. Har gått från att vara en zombie och sova typ dygnet runt till att helt plötsligt kunna äta normalt och köra två pulshöjande träningspass denna vecka. Känner mig inte det minsta gravid. Men lyssnar på alla andra och njuter av detta! Jag har också ett par veckor kvar till kub, det finns liksom inget man kan göra under tiden oavsett, bara försöka må bra :)
  • Pinnglass

    Jag ska iväg på mitt andra samtal hos barnmorskan nästa vecka antar att det nu är nåt slags hälsosamtal? På första inskrivningsmötet gick jag ensam, men har ni tagit med er partner på detta? Om två veckor har vi kub och då ska han med, och senare när det är ultraljud mm känns självklart. Men hur gör man med dessa tidiga möten?

  • Pinnglass
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-11-02 21:05:29 följande:

    Förra graviditeten var min man bara med vid ultraljudet och nån typ förberedande kurs. Kommer förmodligen bli likadant denna gång. Självklart får han följa med om han vill, men jag ser ärligt ingen riktig anledning.. Det händer ju inget vid dessa besök.


    Jag vet ju inte riktigt vad som händer då det är min första graviditet, men kände att inskrivningen med lite hälsofrågor om mig, där missade han ju ingenting. Så ja kanske kör som du :)
  • Pinnglass
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-11-02 22:42:15 följande:

    Första samtalet brukar vara hälsosamtal där man går igenom livsstil och levnadsvanor, om man har koll på folsyra och Livsmedelsverkets rekommendationer typ. Andra brukar vara inskrivning där man tar prover för sköldkörtel, blodvärde (hb och ferreitin), ev blodprov för kub, urinprov och vikt (om man vill). Min man va med på det med första barnet och nu också. Han får bara vara med på tre besök hos bm för de har fortfarande vissa restriktioner.

    Första gången va allt nytt för oss båda och han tyckte det va kul å va med å få känna sig lite delaktig i det hela och han fick också möjlighet att ställa frågor om sånt han undrade. Nu följde han med för att jag behövde stödet pga saker som hänt tidigare graviditet.


    Tack för en bra förklaring vad som händer vid besöken! Då är de tester och sånt som ska ske för mig nu. Min sambo är gärna med men vet också att han har det knöligt att ta ledigt från jobbet, så kanske sparar på det nåt möte till ändå.. 2 veckor till kub det känns ju mest relevant nu iaf :)
  • Pinnglass

    Har ni börjat berätta för era närmsta? Hur har ni gjort, på nåt roligt sätt? :)

    Funderar också kring när man borde berätta på jobbet?

  • Pinnglass
    Pandy13 skrev 2021-11-15 12:50:53 följande:

    De närmsta berättade vi för nästan direkt, även mina närmsta kollegor/chef. Det upptäcktes vid inskrivningen att jag har diabetes så varit väldigt mycket läkarbesök m.m. så kändes bäst att berätta.

    Min högsta chefen fick veta direkt efter KUB då jag vet att de kommer vilja ha in en ersättare när jag är borta.

    Några fick en bild på en bulle I ugnen, roligare än så blev det inte, haha!


    Haha men en bulle i ugnen var väl passande :) Det kommer behövas en ersättare för mig också men jag känner mig ändå inte bekväm med att berätta så tidigt på jobbet. Har en väldigt stor arbetsplats och det är så himla många som kommer få veta det. Men man måste väl få hålla på det lite till tänker jag.. :)
  • Pinnglass
    Juli1990 skrev 2021-11-15 12:54:38 följande:

    Är i vecka 12+3 idag och har berättat för sambons föräldrar och många vänner. Ska ha Kub på onsdag och är så nervös :( är rädd att det inte ska leva där inne..

    Har bokat upp att berätta för min bror med middag på fredag och resten av familjen på lördag. På lördag tänkte jag nog slå in en bild från ultraljudet och ett par små strumpor och skriva ett kort typ: ?hej mormor/morfar/moster? och typ ge till pappa som en försenad fars dags-present. Men är livrädd att vi får ställa in allt om resultatet blir dåligt på onsdag!

    Jobbet tänkte jag berätta någon vecka innan jul tror jag! Har julmiddag den 17/12 så där innan!


    Är 12+1 och har min kub på fredag. Har inte berättat för någon ännu just pga samma anledning som din nervositet, man vet ju inte om det lever eller ej. Så har inte vågat göra folk lyckliga med detta ännu. Men jag känner mig också lite ensam om det faktiskt ser illa ut på kub, och ingen ens visste att man var gravid. Men hoppas på glada besked och kunna berätta för familjen i helgen :) Funderar på att ge bort en flaska vin men med text öppnas inte före maj eller nåt liknande och se om dom reagerar :)
  • Pinnglass
    Juli1990 skrev 2021-11-15 18:44:22 följande:

    Förstår det! Vi håller tummarna att allt går bra för oss båda! Superkul att vi är så lika i graviditetslängden!

    Det varför en jättebra idé med vinet :)!


    Jaaa verkligen, lycka till imorgon du får berätta hur det gick! :)
  • Pinnglass
    KSRG8887 skrev 2021-11-15 18:20:35 följande:

    Berättat för familjen, en del fick en bild på sonen med en tröja med texten ?Big brother 2022? övriga berättade vi bara för när vi sågs.

    Min chef fick veta vecka 7+3 och ?officiellt? på jobbet i vecka 8+6 när annonsen efter ersättare gick ut (alla vet inte men många förstod, är stort företag så alla har ju inte koll på alla). Mitt jobb innebär mycket risker i form av kemikalier och ville därför berätta tidigt för att kunna undvika riskerna utan att ha en konstig ursäkt. Chefen fick veta så tidigt främst för att det behövs 4-6 månaders upplärning för ersättaren så behöver börja leta tidigt.

    Känner även att jag hellre är öppen med det om det nu skulle vara dåliga resultat vid KUB på fredag, det kommer ju ändå märkas på mig och då är jag hellre öppen med orsaken.


    Oj vad tidigt men verkligen viktigt att berätta om man blir utsatt för risker! Jag jobbar mest hemifrån med kontorsjobb så finns ingen anledning att berätta för den sakens skull, skulle nog kunna hålla det hemligt fram tills förlossning haha. Jag är rätt privat av mig, postar inte saker på sociala medier osv, så är nog därför jag hållit på detta. Får se på kuben om man ångrar att man inte berättat eller ej
  • Pinnglass
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-11-15 19:12:30 följande:

    Har du en vettig chef så berättar inte hen det vidare utan din tillåtelse. Sen har du ingen skyldighet att säga nått förrän 2-3 månader innan beroende på vad avtalet på din arbetsplats säger.

    Jag sa till min chef tidigt men att det inte va officiellt och sen när det va officiellt så sa jag till om det så att han kunde börja eska resurser för ersättare. jag är den enda i fertil ålder på min avdelning så det skulle blivit rätt avslöjande om han började kolla efter ersättare till föräldravick hehe.


    Det lät ganska vettigt att säga till chefen att hålla det för sig själv, så kan jag berätta för kollegorna när ett bra tillfälle ges :) känns som de flesta berättar tidigt, men jag blir lite stressad över att det ska brista. Början av nästa år borde ju ändå vara ok då så kan man ha julen för sig själv med familjen :)
  • Pinnglass
    Juli1990 skrev 2021-11-17 13:05:18 följande:

    Nu är KUB gjort och vilken stor lättnad!

    Allt såg jättefint ut och vi fick låg sannolikhet (minns ej siffrorna men de var bra). Känns som en stor lättnad! Nu ska det bli roligt att berätta för familjen i helgen!


    Åh vad härligt, grattis! :) Blev du flyttad någon dag?

    Jag hade cellprovs-kontroll och läkaren passade på att kika så jag fick också se idag, det splattrade och levde. Var inte beredd så blev en liten chock haha.
  • Pinnglass
    Juli1990 skrev 2021-11-17 16:07:54 följande:

    Åh vad kul att du också fick se idag :). Så skönt!

    Jag blev flyttad en dag tillbaka, är i vecka 12+4 idag och beräknat BF 27/5! Du då? :)


    Jag har 28e nu, men hon tog bara en snabbkik igår, sen har jag blivit sjuk så fick ställa in kub imorn och flytta fram en vecka. Så ingen mätning ännu. En evig väntan!
  • Pinnglass
    Juli1990 skrev 2021-11-17 16:07:54 följande:

    Åh vad kul att du också fick se idag :). Så skönt!

    Jag blev flyttad en dag tillbaka, är i vecka 12+4 idag och beräknat BF 27/5! Du då? :)


    Jag har 28e nu, men hon tog bara en snabbkik igår, sen har jag blivit sjuk så fick ställa in kub imorn och flytta fram en vecka. Så ingen mätning ännu. En evig väntan!
Svar på tråden BF maj 2022