• Emasal­e
    Thu 6 Jan 2022 19:18
    83108 visningar
    1183 svar
    1183
    83108

    BF maj 2022

    Hej!

    Ny här och väntar vårt andra barn den 26/5.

    Jag har en fundering och undrar om någon vill ge lite feedback?

    Jag kommer även att prata med barnmorskan vid nästa tillfälle.

    Jag är fullvaccinerad och tog influensavaccinet i december. Min man och alla runt omkring har också influensavaccinationen och dos tre samt vi respekterar restriktionerna.

    Jag funderar på att vänta med dos tre ett tag eftersom det finns ingen information om hur länge bebisen i magen har antikroppar från dos tre? Någon som har läst något om det? Det känns lite bättre att vänta med vaccinationen inför sjukhusvistelsen med tanke på hur det blev på förlossningsavdelningen i Göteborg...

    www.svd.se/alla-fodande-pa-forlossningen-har-covid

    Ja, nu kanske inte alla på BB i min stad är ovaccinerade den dagen men jag tänker att antikroppar från dos tre kan vara ett skydd inför bf ändå?

    Kom gärna med information om du vet något :)

  • Emasal­e
    Thu 13 Jan 2022 20:21
    Anonym (Äntligen) skrev 2022-01-12 23:48:40 följande:

    Välkommen =)

    Alla får ju göra som de själva vill när det kommer till vaccin. Omkring mig blir väldigt många sjuka just nu, så av den anledningen kommer jag ta den tredje dosen så snart jag får. Hoppas bara att jag lyckas klara mig undan såpass länge att jag hinner få dosen innan. För nu känns det inte som om man kommer smittas längre utan en fråga om när. 

    Men tänker du för bebisens skull att den har störra nytta av vaccinet om du tar det senare så att han eller hon inte smittas på BB? Hänger inte helt med =)


    .

    Jag tänkte att det är bra att ta vaccinationen längre fram utifrån det som hände i Göteborg osv.

    Men jag tog tredje dosen igår så får väl se om det finns någon fjärde dos mot sommaren :).
  • Emasal­e
    Mon 17 Jan 2022 10:21
    Anonym (Äntligen) skrev 2022-01-14 21:12:28 följande:

    Alltså, har du inte covid när du kommer in till förlossningen så hamnar du ju på en avdelning med friska personer. Det är inte så att alla på avdelningen smittades på förlossningen. Och de som är på just den förlossningen har ett eget bb också så personal inte blandas.

    Däremot finns ju större risk att bebis utsätts då men samtidigt så bildar ju du antikroppar medans du är sjuk också och några hinner säkert gå över innan förlossningen.


    Bra att höra om BB och så vidare, tack.
Svar på tråden BF maj 2022