• Sun 29 Aug 2021 19:11
    1511 visningar
    19 svar
    19
    1511

    Beroende av tv-spel

    Ett ex jobbar på högstadiet och det här är tydligen ett problem som blir vanligare och vanligare. Skolan försöker stötta föräldrarna särskilt när spelandet börjar gå ut över skolan t.ex. att eleven kommer sent, inte gör läxor, inte pluggar till prov osv. Eller börjar fejka sjukdom för att kunna vara hemma och spela, sätter i system att bli "måndagssjuk". Tydligen funkar det mest dåligt hos dom föräldrar som inte vågar ta problemet på allvar, sätta hårt mot hårt och t.ex. stänga av wifit hemma, eller begränsa på annat sätt. Och som vägrar söka stöd utifrån, vilket kan behövas ibland. 

    Själv jobbade jag under en kort period med ANDT-frågor riktat till unga (alkohol, narkotika, doping, tobak) inom kommunen och nu, efter att jag slutat dock, har man lagt till ett S för spelberoende. 

    Tror många föräldrar inte inser att det är ett problem förrän det gått alldeles alldeles för långt. Och att det är ett beroende hos barnet som går ut över det sociala livet, relationer, andra fritidsintressen, extrajobb, skolan osv. Det finns stöttning att få hos socialtjänsten, här i kommunen anordnas kurser och träffar för föräldrar som behöver stöd i att hantera ett spelberoende barn. 

Svar på tråden Beroende av tv-spel