Inlägg från: Fröken W |Visa alla inlägg
  • Fröken W

    Beroende av tv-spel

    Hej!

    Alla barn mår bra av fasta och tydliga rutiner. För många barn med adhd är detta ännu viktigare.

    Bestäm 1-2 fasta tider/vecka när han får spela. Mitt förslag är vardagar så inte helgerna blir styrda av detta. Beroende på när han kommer hem från skolan så kanske det kan vara lämpligt, ex. 15.30-17. Eller efter middagen 18-19.30.

    Det är bra att bryta mönstret, det låter som att ditt barn behöver det eftersom att spelet verkar styra vad han vill göra.

    Orka stå emot!

  • Fröken W
    eviz08 skrev 2021-08-29 21:16:41 följande:

    Tack för ditt svar och råd!

    Vi har många rutiner kring olika saker för annars funkar inget hemma hos oss! Och kring spelandet funkade det bra i våras, men sen kom sommarlovet och alla rutiner luckrades upp, sommaren va väldigt jobbig. Precis när sommaren började fungera och vi hittade lite rutiner kring ledigheten så var det dags för skolan att dra igång igen.

    Vi har precis fått till kvällsrutinerna igen med skärmar av 19.30, äta, läxor, ljudbok och sova.

    Nu försöker vi fylla på med rutiner kring skärmarna. Men jag tycker det är svårt att veta hur man ska göra. Han behöver spelandet, men inte som nu så att det styr hans liv.

    Skulle du ha gjort helt skärmfritt hela helgen? På helgerna har vi i nuläget inga skärmar före 15?


    Tråkigt att höra att ni haft en tuff sommar! Hoppas att den ändå gav lite avkoppling och återhämtning.

    Supersvårt att säga vad jag skulle göra i verkligheten, är ju som bekant alltid lättare att råda andra till vad de ska göra. Men ja, jag hade nog försökt att ta bort spelandet på helgerna. Eftersom det låter som att det är mycket fokus på när han får spela så tänker jag att det kanske bara blir en lång väntan för honom där han har svårt att vara i nuet för att han bara väntar på att få spela. Möjligtvis att jag hade tillåtit spel på förmiddagen för att sedan ha resten av dagen fri.

    Men jag vet inte hur din son är och vilka rutiner som finns i er familj.

    Håller tummarna för att ni hittar något som funkar för er!
Svar på tråden Beroende av tv-spel