• Tue 31 Aug 2021 22:02
    4983 visningar
    156 svar
    156
    4983

    Känns som att vi nått botten!

    TS. Om han inte bryr sig om hur du mår i ert hem är han INTE en 10-poängare. Ingen kvinna står ut med de villkoren han ställer upp. Gör slut så får du se hur det går för honom. Du kan göra slut. Du överlever det. Lovar.

  • Tue 31 Aug 2021 23:15
    #30
    Anonym (Ehh) skrev 2021-08-31 22:24:52 följande:

    TS flyttar in, har en strängare syn på barnuppfostran och gnäller på barnen. Det funkar knappast - att flytta in i en befintlig familj och på eget bevåg börja kräva en massa. Inte konstigt att det blir konflikter.


    Trams. Du har ingen erfarenhet av detta, det märks. Allt kan inte och ska inte dikteras av barn. Det är de vuxna som sätter nivån: plocka undan, var artig och vänlig, respektera gränser och lär dig av de som har ansvaret. En mjäkig karl som skyfflar efter ungar men domderar med sin vuxna partner är inget kap. Han har ställt alla värden på ända. Men du vill väl bara provocera? Så dum kan ingen vara?
  • Thu 2 Sep 2021 17:51
    #62
    molly50 skrev 2021-09-02 17:39:40 följande:

    Ja,absolut. Jag håller med om att båda måste kunnna kompromissa.

    Men jag tycker inte att det verkar finnas någon kompromissvilja varken från TS sambo eller barnen.

    TS har föreslagit att de kan vara särbo,men då säger han att det är slut.

    Och i och med att TS inte verkar helt redo att lämna så hamnar de ju i ett slags dödläge.

    Så frågan är vem som ska börja släppa på tyglarna.


    Precis. Och det viktigaste är att TS mår väl i sitt liv utan att ha en hostil majoritet emot sig, vem vill vara andra klassens människa i sitt hem?Pappan kommer att fatta när allt är för sent. Lycka till din fjant med att hitta en ny dörrmatta?
  • Thu 2 Sep 2021 19:08
    #71
    Anonym (Typen) skrev 2021-09-02 18:28:33 följande:

    Din sambo vill förmodligen inte att du flyttar för då måste han ha hand om hela hushållet.


    +10. Exakt! Vem fixar allt som de tar för givet och vem stolpar runt och låtsas vara Husets Herre?
  • Mon 6 Sep 2021 15:27
    Anonym (man) skrev 2021-09-06 15:02:32 följande:

    Nja, ungar som beter sig på det sättet har nog blivit jävligt dåligt uppfostrade sen de var små. Hade de fått en normal uppfostran från början hade de inte gjort så. Så jag gissar att detta började för länge sen och inte bara för att pappa mådde dåligt.

    Om jag vore du skulle jag ta vad pappan säger om uppfostran med en nypa salt. Jag tror inte han kommer ljuga medvetet, men det är nog ganska troligt att varken han eller mamman inte vill se sina brister i föräldraskap, alla vill ju se sig själva som bra föräldrar och hitta alla möjliga sätt att rationalisera sina misstag och brister. För när du ifrågasätter barnens agerande så ifrågasätter du oxå föräldrarnas uppfostran (med all rätt) och då slår alla försvarsmekanismer igång och denna "skyddande skal" kommer du aldrig kunna tränga igenom. 

    Som sagt jag tycker du borde sluta hoppas på att du ska lyckas tala vett i någon av dem, det kommer aldrig gå. Du får tänka på ditt eget bästa och säga att situationen är ohållbar och säga att det helt enkelt får bli antingen särboskap eller ett avslut.


    Bra summerat! Konkret och utan krus. TS: Jag vet till 100% vad du genomlever. Been there. Du vinner inget. Gå så får du se en pappa som saknar det bekväma samboskapet och blir överkörd av sina egna barn. The life is out there!!
Svar på tråden Känns som att vi nått botten!