• Fridalouise

    Känns som att vi nått botten!

    Herregud vilken tråd. Är själv bonusmamma/satkärring som tycker det är trevligt att äta tillsammans som en familj. Är också mamma. Ingen skillnad, tycker bara att det är trevligt att samlas runt en god, lagad måltid. Vad är trevligare egentligen? Det är då man kan vara närvarande och fråga hur alla har det, lyssna in de andra. Sätta sig ner -äntligen! man springer ju alltid runt och plockar, städar, fixar, osv...

    Så typiskt att Drottningen1970 och Anonym(Ina) tar det som att det är fruktansvärt. På så många plan fruktansvärt! Barnen kan få till sig nya idéer som inte kommer från den egna genpoolens ursprung. Farligt med influenser utifrån: "tyranniserar", "dikterar villkoren", osv.

    Så inte ens något som sakligt och objektivt är positivt kan vara positivt? Vad är det med folk?

    Har själv haft synpunkter på mina bonusbarns vanor, främst sovvanor men även matvanor. Nu kan man säga att det löser sig nog själv för biomamman fick en orosanmälan från en kollega. Tror att de samtal de tvingats ha med soc uppdagat ett och annat. Skolhälsovården har också reagerat. Precis som jag gjorde i flera år när jag "klampade in och styrde och ställde" (dvs såg saker som inte var bra för barnen och påpekade det!) men som då Drottningen1970 mfl skulle avrådit mig från att ta upp. De (usla) vanorna i den befintliga familjen får ju inte rubbas av en annan vuxen. Tydligen.

Svar på tråden Känns som att vi nått botten!