• Vrhl

    Berätta att jag kanske inte kan få barn

    gameface skrev 2021-09-01 07:37:26 följande:

    För att tillägga har alla blodprovet och andra värden sett bra ut under utredningen. Och att det ?ser ut? att vara ett stopp gör det också mer troligt att spermieproduktionen är okej. Som någon annan skrev är det ju också just det att man inte vill att sån här information ska spridas till andra. Något jag inte kan garantera om tjejen väljer att ?lämna? mig.

    Det är som sagt ett kanske inte kan få barn, men troligtvis. Har läst och har god koll på hur Tesa och Pesa fungerar.

    Kommer dock så snart tillfället är rätt berätta och även fortsätta utredningen privat. Fyll gärna på med synpunkter.


    Min sambo gjorde i våras mikro-tese, med resultatet att han inte kan bli pappa med sitt dna. Allt såg normalt ut förutom att spermierna inte var där. Varför det är så kan inte sjukhuset svara på. Ett tufft besked, som gjort att vår kärlek till varandra har växt sig ännu starkare.

    Nu är vi bara dagar ifrån att få hjälp med insemination med hjälp av donator. Vi har en öppen och rak dialog hemma med varandra och låter oss få känna alla känslor. Vi låter sorgen av beskedet i våras blandas med glädjen och tacksamheten över att vi kan få hjälp. Vi kommer även tillåta att både de positiva och negativa känslorna få vara en del av oss även om vi lyckas få ett barn.

    Med det sagt.

    Ta det ändå lugnt med att ta hjälp av sjukvården. Gör det när du känner dig redo. Om det är det du vill. Du är fortfarande ung. Jag är 31 och min sambo är 30 år. Vi har varit ett par i 7 år och sökte hjälp efter att varit ofrivilligt barnlösa i 4år. Det var för vi kände ingen stress och har inte känt stress över utredningen heller. Vilket har varit riktigt skönt.

    Däremot ser jag att ärlighet varar längst och att berätta för en framtida partner tidigt är bättre än att låta det vänta. Du vinner på det i längden och växer själv.
Svar på tråden Berätta att jag kanske inte kan få barn