• Fre 10 sep 2021 15:49
  25846 visningar
  429 svar
  Inlägg från DomkallarmigS Visa alla inlägg
  429
  25846

  Nyligen haft MA/MA - försöka igen

  Hej! Startar en ny tråd då jag gjorde en miss i inställningarna i den förra... tänkte se om det är flera som haft missfall/missed abortion relativt nyligen och som nu eller snart vill försöka bli gravid igen? Tänkte att fler kanske befinner sig i samma situation och vill följas åt och peppa varandra :)

  Fick konstaterat MA den 16 augusti i vad som skulle ha varit vecka 13 att fostret slutat växa redan i v 5. Gjorde själva "aborten" 17 augusti och blödde kraftig i en vecka, sedan smått och ibland endast rosa på pappret till och med den 4 september. Gjorde ett negativt grav-test den 2 september.

  Tog ägglossningstest varje morgon 4-7 september och tyckte mig se en stegring under söndagen den 5 sep. Har inte använt mig av test tidigare så har dock dålig koll... Har aldrig haft symtom på äl men kände smärta i en äggstock (tror jag) på måndagsmorgon. Vi hade samlag nästan varje dag under dessa dagar då vi bestämt oss köra direkt. Hade några knappt rosa flytningar där mitt bland dagarna men tänkte inte så mycket på det.

  Igår, den 9 september, började jag dock blöda en del under eftermiddagen och började fundera på om det kan ha varit mensen som är igång. Idag har det avtagit under eftermiddagen och nu är det typ mer rosa flytningar med lite blod i..

  Har inga barn sedan innan och detta var min första graviditet.

  Någon som befinner sig i liknande situation? <3

 • Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen
 • Fre 10 sep 2021 15:58
  #1

  Åh nu blev det ju fel i rubriken.. MA/MF ska det ju såklart stå. Varför är man så snabb när man ska göra inlägg? :')

 • Fre 10 sep 2021 23:01
  #3

  Åh jag beklagar verkligen.. :( Ja det var faktiskt fruktansvärt jobbigt att få veta det så sent. Man trodde ju att man passerat de tolv mest kritiska veckorna så det kom verkligen som ett slag i magen. Och man känner sig så lurad av sin egen kropp när det gått så många veckor och man har trott att allt är bra.

  Ditt missfall igång av sig självom jag förstår dig rätt? Hoppas du har blött klart snart, känns som jag blött i evigheter (med några få dagars uppehåll då). Kommer ni våga försöka direkt igen eller kommer ni vänta en mens?

 • Lör 11 sep 2021 07:49
  #6
  skaviblifyra skrev 2021-09-10 23:30:50 följande:

  vi förösker igen blev gravid i december skulle göra nipt vecka 10+ fostret dött i v 9+2. började medicinsk abort fick feber och inget hände. akut operation och flytt till annat sjukhus pga stängde för natten. lite tufft att berätta för barnen om att mamma är på sjukhus(de visste ju ej om grav). men vi sa ngt om feber och infektion...de köpte det tror jag. vi tog paus för att jag ville få mitt vaccin. men nu kör vi igen! ägglossning i övermorgon. Så spännande lite orolig att hamna i samma situation fyller 40 i feb. önskar ett tredje barn, en sladdis de andra är snart 8 och 11


  Oj det lät verkligen traumatiskt :( kan tänka mig att det är svårt att berätta för barnen varför man är på sjukan, man vill ju inte skrämma upp dem i onödan heller. Hoppas det går vägen för dig denna ägglossning och att bebis stannar :) har du tagit äl-test eller har du bra koll på cykel/tydliga symtom? Håller tummarna!
 • Lör 11 sep 2021 07:56
  #7
  DrLavernius skrev 2021-09-11 00:50:11 följande:

  Ja usch :(

  Precis! Ur det perspektivet var det väldigt lindrigt, har inte blött mer än vid mens, men mer utdraget då förstås. Frustrerande när det liksom bara är rosa flytningar kvar. Vi tänkte köra på igen typ direkt, men kanske inte lika ordentligt första cykeln. Jag varken tempar eller kör med ÄL-tester, så har ju ingen aning om när ägglossningen kommer den här gången.


  Ja det känns såååå frustrerande när det bara kommer lite blod och rosa flytningar så länge. Man vill ju bara komma igång och ligga igen :') men man vågar ju inte pga infektionsrisken. Ja man har ju ingen aning när allt ska komma igång efter missfall. Så vi bestämde oss att försöka ha samlag minst varannan dag istället för att köra med tester och så (nu hade jag några tester hemma så jag ville prova o se men uppenbarligen gav dom utslag på att min mens skulle komma verkar det som), så kommer inte beställa hem några tester tror jag. Funderar dock på att testa börja tempa kanske :)
 • Lör 11 sep 2021 17:02
  #9
  Anonym4848 skrev 2021-09-11 13:57:39 följande:

  Hör ju egentligen inte hemma här då jag redan är gravid igen, men tänkte försöka skicka er lite hopp?

  Vi hade försökt med första barnet i ca 1 år och i början av februari i år skulle jag vara i v. 11, men fick veta att fostret dött i v. 6+4. Fick Cytotec hem, vilket var hemskt förstås. Blödde ca 3 veckor. Testade negativt på gravtest och kom igång och fick positivt på ÄL-test och försökte igen. Blödde dock lite till och från och de två mensarna efter var väldigt utdragna. Nytt VUL som visade rester kvar. Mer Cytotec, hände ingenting. Fick till slut bli skrapad. Allt som allt tog detta nästan 3 månader :(

  2 veckor efter skrapningen fick jag positivt på ÄL-test igen, och plussade två veckor efter det! Ingen mens emellan ens! Har nu varit mycket oro förstås, går in i v. 19 på måndag och hoppas att det är vår tur nu!

  Håller alla tummar för er och hoppas som sagt min historia kan ge lite hopp! <3


  Åh nej vad jobbigt att det blev så långdraget :( jag som trodde att ett negativt gravtest innebar att allt ska vara ute. Det lät så på bm i alla fall, jag behövde inte höra av mig om jag fick ett neg test. Nu blir man ju nästan nervös över att det kan finnas rester om du hade det trots negativt test :( vad var anledningen till att du till slut åkte in och kollade dig på nytt? Var det att du blödde till och från eller var det något annat som fick dig att söka vård?

  Vad härligt att det ändå gick så fort när allt väl var ute, och grattis :) håller verkligen tummarna att det går hela vägen för er denna gång! Tack för att du delar med dig <3 man går ju och oroar sig att det aldrig ska gå (fast man vet att det i de flesta fallen gör det), så alltid skönt o höra när det går bra tillslut!
 • Sön 12 sep 2021 20:27
  #13

  Anonym4848: Jag har läst lite på olika sidor och på vissa sidor står det att man SKA på efterkoll medan vissa att det räcker med gravtest. Konstigt att det kan vara så olika. Men ja man ska väl lita på sin magkänsla! Det var samma sak när jag fick mitt ma. Jag ringde två gånger o de sa att allt var normalt men jag stod på mig o fick komma in, och mycket riktigt så var det ju inte bra. Kanske ska ringa i morgon o se vad dom säger.

  Ja jag har hört att det kan vara så :) får hoppas att det snabbt tar sig för mig också igen! Tack <3

  Florens91: Ja visst så är det, det är ju så förkrossande även om det sker tidigt. Hur länge blödde du? Håller tusen tummar för att du får ett positivt test om några dagar :)

  Skaviblifyra: Ja men förstår det, alltid lätt att vara efterklok tyvärr!

  Haha får hoppas att dagarna som pms-häxa var värt det då, och att det tog sig :) själv har jag aldrig haft symtom vid ägglossning vad jag vet så det gör det ju lite svårare att lista ut när den kommer. Men ska prova mig på att tempa :) Om det brukar gå lätt för dig så hoppas vi det gör det denna gången också! Tredje gången gillt!

 • Mån 13 sep 2021 13:19
  #15
  Anonym4848 skrev 2021-09-12 20:54:04 följande:

  Precis, på vissa ställen verkar de ha efterkoll som rutin. Om det är typ 90% som inte behöver mer behandling, så kan man ju förstå att de begränsar. Men när man är en av de som det inte funkade på, hade man ju gärna fått en kontroll tidigare...


  Eller hur... jag ringde till gyn idag och förklarade mitt förlopp med blödningar sedan cytotecbehandlingen. Dom sa att det var normalt (såklart, känns som dom alltid säger det) och hon trodde det var min mens jag fått. Så jag håller tummarna att allt är i sin ordning men kommer vara väldigt uppmärksam på hur det ter sig hädanefter. Kommer nog kräva koll om det inte slutar blöda inom några dagar (brukar ha mens 5 dagar och är inne på 5 dagen nu men förstår att den kan vara något längre nu förstås)
 • Ons 15 sep 2021 16:43
  #17
  Anonym4848 skrev 2021-09-13 13:59:17 följande:

  Så sa de till mig också förstagången jag ringde. Det var då när jag fick första mensen efter Cytotec, men den kom liksom inte igång riktigt. Mer som bruna flytningar i typ 2 veckor. Då sa de att jag skulle vänta ytterligare 2 veckor. Då hade det ju slutat, så då ringde jag inte igen. Sen nästa mens månaden efter blev det likadant. Sparsam blödning som höll på i mer än 2 veckor. Då fick jag komma in på VUL till slut.

  Det är säkert i sin ordning med dig, håller tummarna för det! Men känns bra att kunna sprida erfarenheten att det kan finnas rester kvar ändå. Jag hade inte mycket rester kvar, och det hade kanske kommit ut till slut av sig självt, men man vill ju komma igång snabbt igen plus infektionsrisken förstås.


  Ja det känns som att det alltid försöker komma med lugnande besked och det är ju bra om det nu inte är något men om det senare visar sig att det faktiskt var något så känns det ju lite irriterande. Det är ju förstås svårt för dem att avgöra på telefon men det hade ju varit bra om det var standard med efterkoll på alla ställen!

  Min mens (hoppas) har i alla fall inte varit sparsam senaste dagarna så den verkar ha kommit igång ordentligt. Avtagit en del idag så hoppas det är på väg att ta slut nu så man kan få tillbaka sitt liv (:

  Tacksam för att du delar med dig så man kan ha extra koll o lyssna på sin kropp <3
 • Ons 15 sep 2021 18:01
  #20
  florens91 skrev 2021-09-15 17:51:38 följande:

  När har ni alla BIM förresten? Jag har den 20/9!


  Åh skönt att inte blöda så jättelänge. Nästan 3 veckor blödde jag! Rikligt en vecka, sen en vecka med lite blod och sista 4-5 dagarna var det i stort sett mest rosa på pappret (så inte så jobbigt sista dagarna men man fick ju inte leva på som vanligt pga infektionsrisk så ändå tröttsamt).

  Förhoppningsvis har jag mens just nu (hoppas inte det är blod från ma som kommer i en till omgång) och då är det beräknad ägglossning 22 sep och bim 8 oktober. Evigheter tills dess, så taggad på att vänta (:

  Hoppas du får ett plus om några dagar då! :D
Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen
Logga in
Bli medlem