• Anonym­4848
  Lör 11 sep 2021 13:57
  26041 visningar
  429 svar
  Inlägg från Anonym4848 Visa alla inlägg
  429
  26041

  Nyligen haft MA/MA - försöka igen

  Hör ju egentligen inte hemma här då jag redan är gravid igen, men tänkte försöka skicka er lite hopp?

  Vi hade försökt med första barnet i ca 1 år och i början av februari i år skulle jag vara i v. 11, men fick veta att fostret dött i v. 6+4. Fick Cytotec hem, vilket var hemskt förstås. Blödde ca 3 veckor. Testade negativt på gravtest och kom igång och fick positivt på ÄL-test och försökte igen. Blödde dock lite till och från och de två mensarna efter var väldigt utdragna. Nytt VUL som visade rester kvar. Mer Cytotec, hände ingenting. Fick till slut bli skrapad. Allt som allt tog detta nästan 3 månader :(

  2 veckor efter skrapningen fick jag positivt på ÄL-test igen, och plussade två veckor efter det! Ingen mens emellan ens! Har nu varit mycket oro förstås, går in i v. 19 på måndag och hoppas att det är vår tur nu!

  Håller alla tummar för er och hoppas som sagt min historia kan ge lite hopp! <3

 • Anonym­4848
  Lör 11 sep 2021 21:34
  #10
  DomkallarmigS skrev 2021-09-11 17:02:37 följande:

  Åh nej vad jobbigt att det blev så långdraget :( jag som trodde att ett negativt gravtest innebar att allt ska vara ute. Det lät så på bm i alla fall, jag behövde inte höra av mig om jag fick ett neg test. Nu blir man ju nästan nervös över att det kan finnas rester om du hade det trots negativt test :( vad var anledningen till att du till slut åkte in och kollade dig på nytt? Var det att du blödde till och från eller var det något annat som fick dig att söka vård?

  Vad härligt att det ändå gick så fort när allt väl var ute, och grattis :) håller verkligen tummarna att det går hela vägen för er denna gång! Tack för att du delar med dig <3 man går ju och oroar sig att det aldrig ska gå (fast man vet att det i de flesta fallen gör det), så alltid skönt o höra när det går bra tillslut!


  Ja, det var riktigt segt! Exakt så sa de ju till mig också, att är det negativt behöver jag inte höra av mig. Så det litar man ju på! Precis, hade mellanblödningar, typ bruna flytningar och de 2 mensarna efter höll på i typ 10-14 dagar. Brukar aldrig ha några spottings eller Så, så kände ju att något inte stämmer. Så då ringde jag och fick tid för nytt VUL. Så lita på er magkänsla om kroppen beter sig konstigt skulle jag säga. Men för de allra flesta brukar ju cytotec funka, och ev rester brukar komma ut vid första mensen.

  Tack snälla! Precis, känns nästan som att det tog sig direkt för att miljön i livmodern är extra bra efter ett missfall eller nåt. Man hör ju om en hel del som plussar kort efter! Håller som sagt alla tummar för er!! <3
 • Anonym­4848
  Sön 12 sep 2021 20:54
  #14
  DomkallarmigS skrev 2021-09-12 20:27:36 följande:

  Anonym4848: Jag har läst lite på olika sidor och på vissa sidor står det att man SKA på efterkoll medan vissa att det räcker med gravtest. Konstigt att det kan vara så olika. Men ja man ska väl lita på sin magkänsla! Det var samma sak när jag fick mitt ma. Jag ringde två gånger o de sa att allt var normalt men jag stod på mig o fick komma in, och mycket riktigt så var det ju inte bra. Kanske ska ringa i morgon o se vad dom säger.

  Ja jag har hört att det kan vara så :) får hoppas att det snabbt tar sig för mig också igen! Tack <3

  Florens91: Ja visst så är det, det är ju så förkrossande även om det sker tidigt. Hur länge blödde du? Håller tusen tummar för att du får ett positivt test om några dagar :)

  Skaviblifyra: Ja men förstår det, alltid lätt att vara efterklok tyvärr!

  Haha får hoppas att dagarna som pms-häxa var värt det då, och att det tog sig :) själv har jag aldrig haft symtom vid ägglossning vad jag vet så det gör det ju lite svårare att lista ut när den kommer. Men ska prova mig på att tempa :) Om det brukar gå lätt för dig så hoppas vi det gör det denna gången också! Tredje gången gillt!


  Precis, på vissa ställen verkar de ha efterkoll som rutin. Om det är typ 90% som inte behöver mer behandling, så kan man ju förstå att de begränsar. Men när man är en av de som det inte funkade på, hade man ju gärna fått en kontroll tidigare...
 • Anonym­4848
  Mån 13 sep 2021 13:59
  #16
  DomkallarmigS skrev 2021-09-13 13:19:59 följande:

  Eller hur... jag ringde till gyn idag och förklarade mitt förlopp med blödningar sedan cytotecbehandlingen. Dom sa att det var normalt (såklart, känns som dom alltid säger det) och hon trodde det var min mens jag fått. Så jag håller tummarna att allt är i sin ordning men kommer vara väldigt uppmärksam på hur det ter sig hädanefter. Kommer nog kräva koll om det inte slutar blöda inom några dagar (brukar ha mens 5 dagar och är inne på 5 dagen nu men förstår att den kan vara något längre nu förstås)


  Så sa de till mig också förstagången jag ringde. Det var då när jag fick första mensen efter Cytotec, men den kom liksom inte igång riktigt. Mer som bruna flytningar i typ 2 veckor. Då sa de att jag skulle vänta ytterligare 2 veckor. Då hade det ju slutat, så då ringde jag inte igen. Sen nästa mens månaden efter blev det likadant. Sparsam blödning som höll på i mer än 2 veckor. Då fick jag komma in på VUL till slut.

  Det är säkert i sin ordning med dig, håller tummarna för det! Men känns bra att kunna sprida erfarenheten att det kan finnas rester kvar ändå. Jag hade inte mycket rester kvar, och det hade kanske kommit ut till slut av sig självt, men man vill ju komma igång snabbt igen plus infektionsrisken förstås.
 • Anonym­4848
  Tor 16 sep 2021 12:19
  #25
  DomkallarmigS skrev 2021-09-15 16:43:12 följande:

  Ja det känns som att det alltid försöker komma med lugnande besked och det är ju bra om det nu inte är något men om det senare visar sig att det faktiskt var något så känns det ju lite irriterande. Det är ju förstås svårt för dem att avgöra på telefon men det hade ju varit bra om det var standard med efterkoll på alla ställen!

  Min mens (hoppas) har i alla fall inte varit sparsam senaste dagarna så den verkar ha kommit igång ordentligt. Avtagit en del idag så hoppas det är på väg att ta slut nu så man kan få tillbaka sitt liv (:

  Tacksam för att du delar med dig så man kan ha extra koll o lyssna på sin kropp <3


  Jo precis. Kanske onödigt till alla, men iaf om man ringer och är orolig för att nåt känns fel. Då kunde man ju få komma in.

  Bra med ordentlig mens, då ökar ju chansen att ev rester spolas ut med mensen. Lycka till! <3
Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen
Logga in
Bli medlem