• Sat 11 Dec 2021 23:43
    31790 visningar
    429 svar
    429
    31790

    Nyligen haft MA/MA - försöka igen

    Hej allihop. Vad bra med en sån här grupp så att vi kan stötta varandra till en ny graviditet:)

    För två veckor sen så fick jag på kub veta att jag fått ett MA. Enligt mina beräkningar så var jag i vecka 10+5 och fostret hade dött i vecka 8+5. Jag fick komma tillbaka för nytt VUL och blodprov en vecka senare för att säkerställa att graviditeten verkligen hade avstannat för jag hade fortfarande högt HCG vid första ultraljudet.

    Vid andra besöket hade kroppen äntligen förstått att fostret inte levde längre, så HCGt hade börjat sjunka. Jag fick då tabletter med mig hem och tog dom för exakt en vecka sen.

    Nu har jag i princip slutat blöda och funderar över när man kan börja försöka igen. Är det någon som vet om det finns några risker med att försöka innan mensen hoppat igång igen?

    Hur vet man att man inte har några rester kvar? Och kan de i såna fall orsaka missfall vid en ny graviditet?

    Frågorna är många som ni märker ;)

  • Sun 12 Dec 2021 22:06
    Emma1b skrev 2021-12-11 23:55:33 följande:

    Jag är ett exempel så att det kan gå utmärkt att bli gravid på första ÄL efter missfall utan mens emellan, så blev mitt barn nr 2 till. Missfall v 8, äl efter ca 2 veckor, gravid ovh blev bebis.

    Nu gissar jag bara, men har man rester kvar borde kroppen inte vilja påbörja en ny graviditet. Du blev inte erbjuden efterkoll? Kan du boka vul privat? Jag fick på min återkoll veta att allt var ute, slemhinnan bara 2 mm (vilket var bra).

    Så nu hoppas jag det blir samma igen!


    Jag tänker också att kroppen borde visa på något sett att rester finns kvar. Jag tog ett graviditetstest för tre dagar sen och det var knappt ett synligt streck.

    Jag blev inte erbjuden ett återbesök tyvärr utan fick bara med ett graviditetstest hem som jag skulle ta innan dom ringer upp mig fyra veckor efter ?aborten?.

    Ohh jag hoppas verkligen att det tar sig snabbt för oss också. När avslutades din graviditet och i vilken vecka va det ?
  • Sun 12 Dec 2021 22:09
    Rosastjärna skrev 2021-12-12 10:00:25 följande:

    Beklagar ditt missfall!

    Har du gjort ett negativt graviditetstest? Jag har förstått det som att hcg:t inte försvinner helt om det finns rester.

    Jag hade rester och min blödning liksom kom och gick, läkaren sa att stötvis blödning inte var bra. Min mens kom så pass snabbt att jag måste haft äl medan jag fortfarande blödde sista omgången. Hade jag kunnat ha sex vid första äl hade jag nog haft det men jag vet inte om rester kan orsaka nytt missfall, min läkare sa inget om att det var bra att vänta en mens trots att det lät som att det fanns pyttelite rester kvar efter andra omgången cytotec (men som kroppen kunde ta hand om själv).


    Jag testade mig för tre dagar sen och då var strecket så svagt att det knappt syntes.

    Jag har blött väldigt jämt och i veckan så kom det ut väldigt mycket på en gång. Så tror att allt lossnade på en gång och kom ut.

    Det va hemskt, men ändå skönt att se att tabletterna fungerat.

    Vilken vecka fick du missfallet i?
  • Mon 13 Dec 2021 09:51
    Emma1b skrev 2021-12-12 22:26:02 följande:

    My871, det upptäcktes på vul vecka 8, men hade avstannat i v 4+4 ca. Så surt, gå och vara glad och så hände ju nästan ingenting mer än att ägget fastnat, känns så onödigt. Men jag hade mina aningar om att något var fel, fast jag försökte blunda för det. På cb digital stannade testet på 2-3 och gick aldrig över till 3+, men då sa de på ivf kliniken att veckoindikatorn inte alls är att lita på, så jag hoppades ändå. Srn blev jag aldrig ordentligt illamående, i båda de graviditeter som blivit bebis har jag mått sjukt illa typ direkt från plus.

    Så nu ligger man här och vill inget hellre än att det ska gå vägen den här gången. Tänk om man kunde påverka ägget och spermierna, men det går ju inte. Bara att hoppas!


    Usch vad jobbigt. Att man kan gå gå många veckor i onödan;(

    Jag fick högt hcg så jag hade graviditetssymptom in i det sista. Man trodde ju att det skulle vara ett gott tecken, men så fel man fick.

    Konstigt det där hur man bara går och hoppas på att må sämre. När tror du att du kommer ägglossnings igen? Ska ni försöka direkt?
  • Mon 13 Dec 2021 09:56
    Rosastjärna skrev 2021-12-12 23:54:33 följande:

    Testa igen om några dagar så är det säkert helt negativt :) Ska ni försöka direkt igen?

    Håller med dig om att det var hemskt, känner inte att vården förberedde mig på hur stora klumpar som kunde komma. Blev helt skärrad när första stora kom ut.

    Jag var i v. 11 när vi gjorde ultraljud men graviditeten hade slutat utvecklas i v. 5+4. Mina symtom hade försvunnit gradvis veckorna innan så hade det på känn flera veckor men fick ingen undersökning när jag inte blödde. Så jobbigt att veta att det tog en månad extra i onödan. Nästa gång kommer vi göra ultraljud privat i v. 8.


    Usch ja vilken klump det kom vid ett tillfälle och när jag torkade mig så fastnade en klump på pappret som såg ut precis som en moderkaka. Det var chockerande. Och sen bara tillbaka och jobba igen och att låtsas som att inget hade hänt.

    Fy vad länge du fick gå din stackare. Jag va ju i vecka 11 och det avstannade i vecka 8+4, så det var ju inte lika länge.

    Undra hur man kommer reagera vid en ny graviditet. Om man kommer vara mycket orolig då.

    Vi ska försöka direkt tänkte vi. Jag har slutat blöda nu, så första försöket blir idag. Man vet ju inte riktigt när ägglossningen kommer.:)

    Försöker ni nu? När har du ägglossning ? Har du haft mens emellan?
  • Tue 21 Dec 2021 23:02

    Har någon här varit med om en nidbild inomhus?

    Jag hade ett ma som avslutades den 4 december. Jag slutade blöda lördagen den 11 december. I början av veckan därpå så fick jag känningar av ägglossning och vi sexade på för att försöka träffa så bra som det bara gick. Nu har det då alltså gått lite över en vecka och jag har i två dagar haft lite molvärk i magen, vilket eskalerade idag. Det kom också mörkbrunt blod i flytningarna. Nu undrar jag ju såklart om det kan vara en nidblödning eller om det är mensen som kommer så kort inpå missfallet. Jag borde inte ha mens förrän i början av nästa år om jag skulle följa min vanliga cykel. Så ni som haft nidblödning har ni haft mensvärk samtidigt då?

    Har någon fått mens så snabbt efter ett avslutat MA?

Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen