• Wed 29 Sep 2021 18:21
    31603 visningar
    429 svar
    429
    31603

    Nyligen haft MA/MA - försöka igen

    Hoppar gärna in här. Fick ett tidigt missfall 20/9, vecka 5. Har blödit sedan dess men inte några större mängder. Fick idag väldigt ont med hugg i höger sida vid äggstock, fick åka in till kvinnokliniken men dom kunde inte se något. Allt såg fint ut och blödningen hade stoppat så är bara gammalt blod igen. Så är nu redo för att ägglossningen ska komma igång. Läste att hcg ska vara under 50, mitt ligger på 170. Så borde vara under 50 till helgen. Detta blir första barnet för oss bägge. Ser framemot denna ägglossning då jag har läst att många blir fort gravid efter missfall. Blev lite långt inlägg dom som vill läsa :)

  • Wed 29 Sep 2021 18:23
    #35

    Vill tillägga att det är tråkigt att vi alla har haft mf/ma men känns också skönt att det finns en grupp.

  • Thu 30 Sep 2021 06:17
    #38
    DomkallarmigS skrev 2021-09-29 21:22:58 följande:

    Jag beklagar verkligen :( skönt att du fick åka in och kolla och att det såg bra ut. Hoppas det slutar blöda för dig snart.

    Ja hoppas det tar sig snabbt för oss allihopa! Brukar du ha tydliga symtom på ägglossning eller ska du testa? Eller blir det bara mycket ligga när du slutat blöda? ;)


    Det blir ligga. Men just nu är min slemhinna fortfarande skör. Vi låg igår, då kommer det lite färskt blod. Så sa att vi tar uppehåll resten av veckan så det får bli bra. Sen blir det ligga massa och ta tester. Hade tänkt börja nu. Har tagit sen i söndags, då är äl test positiv men de är pga hcg. Min teori är att den en dag är negativ. Så nästa positiva borde vara den riktiga ägglossningen. Får se om de funkar eller inte.
  • Thu 30 Sep 2021 16:32
    #40
    DomkallarmigS skrev 2021-09-30 10:01:27 följande:

    Ja jag var öm där nere också flera dagar efter jag slutat blöda, kom lite blod efter varje gång vi hade samlag så man är väl skör efter. Man får ligga försiktigt :) nu känns det som vanligt igen.

    Dock fick jag en blödning igårkväll och därefter lite mensvärk-känsla... kom lite blod vid första toabesök i morse också. Inte mycket men det syntes klart på pappret. Hoppas det är nidblödning men är skeptisk och orolig :(

    Skulle enligt mensens start ha ägglossning 22 sep, då skulle det kunna vara en nidis. Min man köpte hem äl-tester den 24 sep (vi hade bestämt att inte testa så han köpte mest för kul), så jag tog ett test 24 som var väldigt starkt, jag tror jag skulle säga att det var lika starkt som kontroll men något osäker. Dagarna efter var det betydligt svagare. Så i så fall hade jag ägglossning 25-26 sep. Om det är så är det väl för tidigt för att vara en nidblödning antar jag?


    Man ska väl aldrig säga aldrig att det inte är en nidis. Har ingen aning hur kroppen är efter ett mf/ma första äl. Så dumt det inte finns ett facit men antar kroppen gör som den vill. Men jag håller tummarna de va en nidis.

    Jag tog ett ältest och strecket va starkt men inte lika starkt som kontroll strecket, typ nyans svagare. Så hoppas det har börjat sjunka nu. Ska ta ett graviditetstest på söndag och hoppas på negativt så all hcg är ute ur kroppen. Ska ta hcg blodprov imorgon så hoppas de har sjunkit kraftigt. Vill bara bli gravid nu. Såg en tröja till sambon som jag vet han skulle älska, men måste först bli gravid. Skulle vara fin julklapp.
  • Thu 30 Sep 2021 18:55
    #42
    DomkallarmigS skrev 2021-09-30 17:45:23 följande:

    Ja nu efter MA så känner jag att minsta bloddroppe kan vara vad som helst? Man har ju ingen aning vilket är så stressande. Men jag hoppas också så innerligt att det är en nidis :)

    Okej hoppas dina värden sjunker fort så du kan få börja om :) är det ditt första gravtest efter mf? Jag testade bara en gång två veckor efter "aborten" då var det i alla fall helt blankt, men man hör ju om vissa som har utslag betydligt längre än så.


    Jag har testat lite mer. Tänkte man kunde se hcg sjunka. Hoppas negativt till helgen. Hade missfall 20/9. Men är lite lättad att jag såg ältestet idag hade sjunkit lite i styrka.
  • Fri 1 Oct 2021 15:01
    #50

    Tog andra prover hcg idag; 147. För två dagar sen 170. Dom sa i förrgår att det skulle sjunka med hälften varannan dag. Så ska ett nytt på måndag. Jag hade verkligen hoppats på det hade sjunkit och kan äntligen börja få ägglossning igen men antar jag får bara vänta.

  • Fri 1 Oct 2021 16:14
    #53
    DomkallarmigS skrev 2021-10-01 15:26:01 följande:

    Men nej vad tråkigt att det inte sjunkit mer. Men om det är något jag fått lära mig av allt det här är det att man måste ha mer tålamod än man tror man ska behöva ha... hur frustrerande det än är! Hoppas det sjunker rejält i helgen!


    Det hoppas jag också. Men vet något varför man sjunker sakta?
  • Sun 3 Oct 2021 09:26
    #58
    Rosastjärna skrev 2021-10-02 23:39:40 följande:

    Testar du via vården eller är det några egna test du köpt hem? 

    Jag har inte tagit något test men igår och idag har jag känt att gravid-tröttheten definitivt är borta, får se om de tar något test på mitt återbesök.

    Hoppas testet på måndag är mycket lägre så du slipper vänta så länge!


    Det va via vården. Får hålla tummarna att du är gravid och dom tar ett test på åter besöket.

    Men vet någon varför det sjunker så lite?
  • Sun 3 Oct 2021 09:29
    #59
    DomkallarmigS skrev 2021-10-03 08:48:28 följande:

    Jag har faktiskt ingen aning :( det jag skulle kunna tänka mig är att det finns rester kvar men visst hade du vart på efterkoll o det såg bra ut?


    Ja, det va ingen direkt efter koll. Jag fick sånna hugg i höger äggstock så dom ville ha in mig. Men när dom gjorde vul såg allt bra ut i i livmodern. Intelligent som jag är så börja jag tänka att det är kanske en ny graviditet. Chansen för det är nog 0 % men hoppet är där ändå.
  • Sun 3 Oct 2021 16:42
    #61
    DomkallarmigS skrev 2021-10-03 14:22:15 följande:

    Hm okej men om det fortfarande inte sjunker som det ska kanske dom ska kolla att det verkligen inte finns några rester kvar.. kan inte förstå varför det inte sjunker annars. Men det kanske bara tar längre tid för vissa. Eller så är du gravid igen om du har tur ja ;D


    Tror inte läkaren hade rätt i onsdags. Idag har det börjat blöda mer samt med lite koagel. Är rädd jag måste skrapas.få se blodprovet imorgon vad det ligger på.. har beställt d vitamin och Vetegroddsolja som jag ska börja ta när allt är över. Har sån stor barn längtan att jag vill ta det mesta för att öka chansen senare.
Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen