• Sun 31 Oct 2021 16:41
    31741 visningar
    429 svar
    429
    31741

    Nyligen haft MA/MA - försöka igen

    Styrkekramar till dig <3!!

    Jag hade ett ma som upptäcktes i v.12 på ultraljud i slutet på mars i år. Det var min första graviditet. Fostret hade dött i v 8+5 om jag minns rätt..blödde nog i ca 1-2 veckor efteråt och fick tillbaka mensen efter 6v.

    Tog däremot ca 5 riktigt aktiva försök för att lyckas bli gravid igen. Går in i v.12 på tisdag och är nu nervös för ultraljudet om ca 1v då de var då de upptäcktes sist :( blev däremot erbjuden ett tidigt ultraljud denna gång så har iaf sett ett hjärta slå i v.8+6. Usch vem hade trott att va gravid skulle ställa till så många jobbiga tankar i huvudet :( men är iaf superglad över att vara gravid igen även om jag inte vågar hoppas på något.

    Men det positiva är ju iaf att man vet att man kan bli gravid och tycker det är bra att folk vågar prata om de för är nog så mycket vanligare än man tror :)!

  • Thu 23 Dec 2021 10:59

    Haft två ma detta år (ingen bebis sedan tidigare :( ). Första upptäcktes i v.12 och andra i v.14 för 5 veckor sedan, fick precis tillbaka mensen. Vid nu senaste upptäckte man på nipt blodprov att fostret troligen hade trisomi 18 (superovanligt, vad är oddsen liksom :( ?). De bestämde sig för att ta fostervattenprov + lungvävnad och fick igår bekräftat att det var trisomi 18 men att det inte verkar bero på något ärftligt från mig eller min sambo vilket känns som en stor lättnad, men hur mycket otur ska man ha? Även om allt känns rätt tungt så är det väl bara att keep on going och försöka bli gravid på nytt. Har verkligen varit gravid totalt exakt halva 2021 och resterande tid återhämtat mig/försökt bli gravid på nytt?. LETS HOPE FOR A BETTER 2022 <3

  • Wed 19 Jan 2022 08:45

    Kan inte tro det men blev tydligen gravid på första försöket efter  ma i slutet på nov :) plussade i förrgår :)!! sådan lättnad även om jag knappt vågar hoppas på något efter 2st ma 2021 och inga barn sedan tidigare.

    Hoppas hoppas verkligen på bättre lycka denna gång. Och all lycka till alla er andra <3

  • Fri 21 Jan 2022 22:19

    Emma1b, Ååh vad kul, grattis :)!!! Ja visst känns det overkligt att man redan fått plus igen? Trodde aldrig det skulle gå så fort att bli gravid igen. Samtidigt så vågar jag absolut inte hoppas på något heller! 

Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen