• Tue 28 Sep 2021 14:30
    31589 visningar
    429 svar
    429
    31589

    Nyligen haft MA/MA - försöka igen

    Hej på er,

    Gjorde vul igår och fick konstaterad MA. Skulle varit i v. 10+2 men det hade stannat i v. 5+3. Alla symtom hade gradvis försvunnit och bad om ul men fick inget förrän jag fick en blödning i förra veckan. Så tur i oturen att det kom, känner mig lurad av kroppen ändå som gått här i fem veckor och försökt känna mig gravid trots noll symtom. 

    Det var min andra (kända) graviditet, jag har ett äldre barn sedan tidigare. Har längtat sååååå länge, så jag har varit så orolig sedan symtomen började avta :( 

    Vi kommer att försöka direkt igen utan att invänta någon mens först. Det var ett så tidigt missfall och kroppen verkar ju ha tappat hcg eftersom symtomen försvunnit så jag tänker att kroppen inte behöver så mycket tid. Ska hämta tabletter imorgon för att blöda ut. 

    Har laddat upp med nya kosttillskott och ska passa på att färga håret, dricka koffein och äta mögelost innan det är dags att försöka igen när jag slutar blöda. 

    Har inte läst hela tråden ännu men här är jag iaf, följs gärna åt! :) 

  • Wed 29 Sep 2021 16:01
    #32
    DomkallarmigS skrev 2021-09-28 14:59:23 följande:
    Åh jag beklagar verkligen :( förstår verkligen känslan av att man känner sig lurad av sin kropp, jag kände likadant, och att det gått flera veckor "helt i onödan" liksom.

    Jag hade inte tänkt invänta någon mens heller men den kom ju så kvickt efter jag slutat blöda. Gjorde ett positivt ägglossningstest den 24 sep så hade väl ägglossning i helgen, oj vad det blev åka av :) nu är det bara invänta bim som baserat på ägglossningen är 10 oktober (enligt min app).

    Jag passade också på att göra sånt man inte får göra, blev mycket chevre för min del haha :)

    Hoppas din blödning blir relativt kort så ni kan försöka snart igen <3
    Spännande att det snart är dags för test :) Håller tummarna att det ska gå vägen!

    Jag har hämtat cytotec som jag ska ta imorgon. Har tur att jag inte har några jobbmöten eller liknande under resten av veckan och nästa vecka, så det kommer bli serier och chill för hela slanten. 

    Jag funderade på det här med att kroppen inte vill släppa ifrån sig graviditeten. Jag har tidigare haft svårt att få ut en spiral och min första förlossning tog nästan tre dygn från start till mål. Det kanske är positivt att livmodern håller hårt i allt som är där inne ändå :') Eller så är jag helt ute och cyklar men kroppen har ju åtminstone visat att den kan behålla en graviditet. Har du eller någon annan här i tråden någon liknande erfarenhet? 
  • Wed 29 Sep 2021 22:15
    #37
    Dalarna91 skrev 2021-09-29 18:21:43 följande:

    Hoppar gärna in här. Fick ett tidigt missfall 20/9, vecka 5. Har blödit sedan dess men inte några större mängder. Fick idag väldigt ont med hugg i höger sida vid äggstock, fick åka in till kvinnokliniken men dom kunde inte se något. Allt såg fint ut och blödningen hade stoppat så är bara gammalt blod igen. Så är nu redo för att ägglossningen ska komma igång. Läste att hcg ska vara under 50, mitt ligger på 170. Så borde vara under 50 till helgen. Detta blir första barnet för oss bägge. Ser framemot denna ägglossning då jag har läst att många blir fort gravid efter missfall. Blev lite långt inlägg dom som vill läsa :)


    Beklagar missfallet! Mitt hade avstannat i v. 5 också så det är skönt att läsa att du inte har blött så stora mängder. Jag ska själva ta tabletter och börja blöda imorgon.
    Dalarna91 skrev 2021-09-29 18:23:08 följande:

    Vill tillägga att det är tråkigt att vi alla har haft mf/ma men känns också skönt att det finns en grupp.


    Håller med dig. Såklart jättetråkigt men fint att man ändå kan vara fler i samma situation :) Skönt att tråden inte svämmar över med tjejer också. Skulle gärna skriva i trådar där andra försöker bli gravida men det känns som att det blir så rörigt när det är så många som skriver.
  • Fri 1 Oct 2021 10:37
    #44

    Fick ni ta test för hcg-värde på återkontrollen?

    Jag tog cytotec igår och det var ju inte en jättetrevlig upplevelse. Men det verkar som att kroppen tog i som sjutton för blödningen och värken minskade redan framåt kvällen.

    Hoppas så att det går vägen för er direkt, jag tycker väntan och att missfallet ?stal? tid är det jobbigaste.

  • Fri 1 Oct 2021 14:15
    #49
    DomkallarmigS skrev 2021-10-01 12:17:23 följande:
    Jag fick ingen återkoll... dom förlitar sig tydligen på att ett negativt gravtest ska innebära att allt är ute. Jag har ändå ringt två gånger och varit orolig men då säger dom att det låter normalt och att jag inte behöver komma in.

    Ja cytotecbehandlingen var verkligen inte något man vill göra om. Men skönt att du har det avklarat nu. Jag tyckte också det kändes som jag hade blivit bestulen på tid. 8 veckor tog det innan vi upptäckte missfallet och nu är det bara ännu mer väntan på att kroppen ska komma igen.. Man känner sig lite nedstämd måste jag säga :(
    Okej, det verkar skilja sig lite mellan regionerna då. Här bokade de tid när jag fick tabletterna. Tråkigt att du inte kan få komma in på kontroll när du har varit orolig ens.. 

    Oj, hela åtta veckor. Fy så jobbigt! Jag hade ingen aning om vad MA var överhuvudtaget innan jag började googla när mina symtom försvann så jag är lite chockad över hur vanligt det verkar vara. Jag har pratat med tre tjejkompisar om det här och alla tre hade haft minst ett MA. Kommer ha panik nästa graviditet ända tills man fått höra hjärtslagen. 

    Vilken dag ska du göra ditt graviditetstest? :)
  • Sat 2 Oct 2021 23:36
    #54
    DomkallarmigS skrev 2021-10-01 15:24:00 följande:
    Jo det är lite synd att efterkoll inte är rutin på alla ställen. Kan ju vara skönt för psyket om inte annat. Ja har också förstått att MA är otroligt vanligt! Ändå har man knappt hört om det.

    Det kom en stöt av blod idag också tyvärr :( nu har det slutat igen. Hoppas ju fortfarande att det är nidblödning men jag känner att hoppet minskar och minskar... Men om inget annat oväntat sker så testar jag nog på fredag morgon om jag kan hålla mig :)
    Frustrerande att man inte vet om det beror på missfallet, ny graviditet eller något annat. Hade du nidblödning när du var gravid sist? 

    Spännande och nervöst att det närmar sig. Jag vågade inte testa förrän ett par dagar med utebliven mens och lite illamående. Jag tycker nog de negativa testen är tuffare än att få mensen. Har väntat längre och längre varje månad med att testa. Har du känt något symtom förutom ev. nidblödning? 
  • Sat 2 Oct 2021 23:39
    #55
    Dalarna91 skrev 2021-10-01 15:01:59 följande:

    Tog andra prover hcg idag; 147. För två dagar sen 170. Dom sa i förrgår att det skulle sjunka med hälften varannan dag. Så ska ett nytt på måndag. Jag hade verkligen hoppats på det hade sjunkit och kan äntligen börja få ägglossning igen men antar jag får bara vänta.


    Testar du via vården eller är det några egna test du köpt hem? 

    Jag har inte tagit något test men igår och idag har jag känt att gravid-tröttheten definitivt är borta, får se om de tar något test på mitt återbesök.

    Hoppas testet på måndag är mycket lägre så du slipper vänta så länge!
  • Tue 5 Oct 2021 22:43
    #70
    DomkallarmigS skrev 2021-10-05 17:55:22 följande:

    Åh jag vet inte, dåligt tror jag :( fått små blödningar med typ 1,5 dygns mellanrum sedan i onsdags. I förmiddags började det dock blöda precis som mens (har bim ca 7-10 oktober, osäker pga konstig cykel efter ma), blev såååå besviken och grät floder.. sedan upphörde blodet i typ 3 timmar men nu kom det tillbaka precis som mens. Så jag antar att det är mens jag har även om den är märklig. Känner mig förkrossad, hoppades så mycket.


    Tråkigt att höra :( Jobbigt när kroppen beter sig annorlunda än vad man är van vid också. Förstår verkligen dina tårar, jag grät vid varje mens <3
  • Wed 6 Oct 2021 23:55
    #76
    DomkallarmigS skrev 2021-10-06 14:40:27 följande:

    Ja man hoppas så mycket så när mensen kommer blir man så fruktansvärt besviken. Även om jag inte ens haft några symtom som antytt att jag skulle kunna vara gravid heller så tror man ju nästan att man är gravid när man hoppas så innerligt! <3

    Mensen verkar vara väldigt "hoppig", kommer liksom en fors, några timmars uppehåll och sen fors igen.. otroligt frustrerande att kroppen inte är som den ska.

    Hur går det för dig förresten? Blöder du ännu?


    Ja, jag har nästan hittat på nya gravidsymtom under de månader jag inte blev gravid. Har nog googlat på allt! Nu före och under missfallet också. Jag läste idag att 70 % av de som försöker direkt efter missfall blir gravida igen inom tre månader. Det är ju positiv statistik iaf :)

    Nej, blödningen är helt slut, bara bruna flytningar igår och idag - och idag väldigt ljusa. Men gjorde ett grav-test imorse som var ungefär lika starkt som när jag testade när jag var gravid i v. 4+1. Så får se vad blodprovet visar på efterkontrollen på måndag. Är lite orolig att kroppen vägrat ge upp graviditeten och valt att behålla lite rester när blödningen blev så kort (torsdag-måndag kom det rött). Men vet iaf att jag inte missar ägglossningen nu eftersom första cykeln enligt Google inte börjar förrän hcg är under 5. Någon som vet om det stämmer?
  • Sat 9 Oct 2021 17:34
    #85
    Dalarna91 skrev 2021-10-07 06:25:56 följande:
    Jag googlade väldigt mycket hur lågt hcg ska vara. Alla säger lite olika. Men läste det fanns dom som blev gravid på hcg 50. Så jag tänker under det iaf. Men de flesta svaren jag fann va 25. När jag hade missfall så blödde jag söndag-tisdag. Men sen startade det igen på fredag kväll - tisdagen veckan efter. Konstigt med det uppehållet tyckte jag. Men de va nog resten som skulle ut, märkte av lite koagel näst sista dagen.
    Har också sett flera olika, allt från 0 till 50. Får vänta och se vad blodprov visar på måndag och försöka hålla igång produktionen med sambon ifall att tiden fram till ägglossningen redan är igång :) 

    Jag fick rött blod igen dagen efter jag bara hade haft ljust bruna flytningar. Sedan dagen efter var det som en paus igen och idag lite rödbrunt. Så förhoppningsvis kommer allt ut men är lite less och vill att det slutar nu. Frustrerande när man tror att det är slut och sedan kommer det igång igen nästa dag. 
Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen