• Mon 25 Oct 2021 14:16
    31584 visningar
    429 svar
    429
    31584

    Nyligen haft MA/MA - försöka igen

    Rosastjärna skrev 2021-10-23 18:18:23 följande:

    Hej tjejer,

    Har inte varit inne och skrivit på ett tag. Spännande att läsa allt ni skrivit sedan sist. Jag ligger ju lite efter er.

    Jag minns inte hur långt jag uppdaterade er, hade ju rester kvar och fick cytotec en andra gång och det blödde jättelite efter det så jag var så himla orolig att behöva skrapa, men läkaren tyckte allt var ute ändå. Men fick fortfarande svagt streck på grav-test vid undersökningen och även några dagar efter. Det var i söndags. Nu har jag fått ömma bröst i onsdags som blivit mer och ner ömma för varje dag. Idag jättesvagt rosa på trosskyddet. Funderar på om det slank igenom en ägglossning medan jag fortfarande blödde och hade hcg i kroppen och att det är mens på g.

    Har ni fått några såna symtom nu efter missfallet? Aldrig någonsin haft spottings förut men kroppen kanske är ur balans pga missfallet :)


    Åh, hoppas att det är en ny graviditet :) man hoppas ju att alla symtom är det när det lika gärna kan vara något annat. Men hoppas kan man alltid göra!

    Jag hade äl nu i helgen och det kändes som bara den! Fick positivt test i fredags och det molade i magen typ hela dagen, och i lördags så smärtade det brutalt i höger äggstock under typ 15 min. Har aldrig någonsin känt av äl tidigare. Har dessutom haft mensvärk under båda mina mens jag haft efter ma och har aldrig haft det förut. Så jo, känns verkligen som kroppen är ur balans efter missfallet.
  • Tue 26 Oct 2021 18:15
    Rosastjärna skrev 2021-10-26 17:23:29 följande:

    Ja, jag hoppas såklart men försöker vara lugn. Har mått lite illa igår och idag men vågar inte lita på det, känns som det symtom som är lättast att inbilla sig. Har känt mig mer hungrig också typ igår och idag men det kan vara att jag ätit dåligt, lite osäker. Brösten har fortsatt ömma iaf. Men det gör de innan mens också. Så försöker sitta still i båten, om brösten är som innan så är det mens idag eller imorgon så det är bara att vänta :?)

    Vilket datum blir bim för dig? :)


    Ja det låter ju som både klassiska graviditetssymtom och före-menssymtom så kan ju vara vilket som. Varför måste symtomen vara så lika haha? När tänker du testa om inte mensen dyker upp? :)

    Bim 2-3 november! Har troligen en ganska kort lutealfas har jag nyligen listat ut. Det är dock baserat endast på ett positivt äl-test förra cykeln som sa äl CD17 (hade inga äl-symtom), och att jag fick äl först CD19 denna cykel (har ganska regelbunden cykel på 26-29 dagar). Har aldrig äl-testat tidigare så hade ingen aning om det och vet inte om jag ska lita på det hundra säkert när jag har så lite data så att säga haha.
  • Tue 26 Oct 2021 18:16
    Dalarna91 skrev 2021-10-26 17:57:27 följande:

    Hade ägglossning 15/10, tog prov 21/10 för middag. Så det finns chans att ägget inte hade fäst sig än. Så de finns en chans att jag kan vara gravid. Får se på fredagen om mensen dyker upp eller inte.


    Hoppas det inte hade hunnit fästa bara men att det har fäst NU :)
  • Tue 26 Oct 2021 20:34
    Dalarna91 skrev 2021-10-26 18:50:20 följande:

    Ja de får kan verkligen hoppas på. Känslorna är verkligen upp och ned. Ena sekunden tror jag är gravid men sen kan det vända och är säker på jag kommer få mens på fredag.


    Förstår känslan, känner likadant.. ena sekunden känns det superpositivt och man tänker att "det kommer nog faktiskt gå denna gång" och sen känner man "varför försöker du lura dig själv? Klart du inte är gravid".

    Hade vart skönt om man bara kunde släppa tankarna och bara låta det ha sin gång, man kan ju inte påverka det nu. Men det är lättare sagt än gjort :P
  • Thu 28 Oct 2021 08:01
    Rosastjärna skrev 2021-10-26 21:10:29 följande:

    Usch, jag håller med. Tycker symtomen man känt minskar när man tänker att man ska testa också så att man tappar hoppet lite och blir osäker. Jag har googlat så mycket symtom under våra månader med försök att jag skulle skämmas om min sambo visste. Han är lite mer avslappnad, haha.


    Haha samma här! Karlarna våra vill nog inte veta hur besatt man är och hur mycket man googlar och kollar trådar på familjeliv :')
  • Thu 28 Oct 2021 08:05
    Isolines skrev 2021-10-27 09:11:40 följande:

    Hoppar in här. Hade ett tidigt missfall förra månaden, svaga plus mellan äl+8 till äl+12 så kände redan där att nåt var fel då det inte ökade som det skulle, bara samma svaga rosa. Starkare plus på äl+13 men sen började jag blöda på äl+14.

    Den här månaden tycks det bli samma sak, svaga plus sen äl+7/8 men ökar inte, är på äl+10/11 idag. Så jävla störande att det där ägget inte fäster ordentligt :( Har 10 dagar mellan ägglossning och mens så mensen skulle kommit igår eller idag men har inte kommit än. Inväntar bara att börja blöda så man får börja om, igen :(

    Någon annan som råkat ut för flera kemiska graviditeter? (Dvs tidiga missfall).


    Har inte haft några tidiga missfall vad jag vet men beklagar att du verkar gå igenom det igen :(

    Hur har det gått sedan igår? Fortfarande ingen blödning?
  • Thu 28 Oct 2021 16:34
    Isolines skrev 2021-10-28 08:52:46 följande:

    Tack för att du frågar. Nej ingen blödning än, skulle haft mens tisdag eller onsdag men den kom ju inte. Fick plus på cb efter utgången tid idag (syndes ett blått tydligt plus efter 25 min men det gills inte eftersom de ska läsas av inom 10, såg bara en skugga inom tiden). Negativt på digitalt. Fick svagt positivt på predictor early för två dagar sen och ska ta ett sånt om några timmar, men det kommer vara negativt med största sannolikhet. Tempen ligger högt än.

    Har fyra barn och de gångerna har jag fått plus på äl+10 som sen bara ökat så känns inte som att nåt stämmer denna gång. Skulle vara om jag ägglossat senare än jag tror (fick superpositivt ägglossningstest tidigt på cykeldag 17, negativt hela dagen innan, så antog att jag hade ägglossning samma dag dvs dag 17. Isåfall är jag på äl+12 idag. Om jag ägglossade 24-48h senare så ger det äl+10-11 och då känns det som cb skulle visat tydligare inom tiden.

    Jaja ingen ide att spekulera, så jävla jobbigt när man haft kemiskt månaden innan och det bara känns som historien upprepar sig.


    Jobbigt att sväva i ovisshet med så oklara tester :( förstår att du blir besviken om det visar sig vara kemiskt andra månaden i rad. Man vill ju bara att det ska gå hela vägen.

    Håller tummarna att det kanske beror på äl senare än väntat! Än känns det ju inte helt kört i alla fall.
  • Fri 29 Oct 2021 08:15
    Emmissss skrev 2021-10-28 17:43:09 följande:

    Hej tjejer! Hade ett tidigt missfall i juni, vi blev då spontant gravida första månaden vi inte skyddade oss. Har en dotter som snart blir 2 år och med henne tog det nästan 9 månader. Nu börjar vi längta efter ett litet syskon och detta blir första månaden efter mitt ma. Cykeln har blivit kortare men har varit exakt 27 dagar de sista tre gångerna.

    Nu har man ju ingen aning om hur det kommer bli, va det bara en lyckträff att vi plussade direkt? Som sen inte blev något eller hur kommer det gå denna gång. Det tar ju så på psyket.

    Är det någon mer här som fått kortare cykel efter ma?


    Beklagar missfall :(

    Jag skulle inte säga att min cykel blivit märkbart kortare men innan ma hade jag en cykel på 27-29 dagar, men min första hela cykel jag kunnat räkna på efter ma var endast 26 dagar. Så ja, kanske inte är helt ovanligt att den blir något kortare? Ingen aning om det bara är slumpmässigt eller faktiskt finns något samband. Hur lång cykel hade du innan ma?
  • Fri 29 Oct 2021 08:16
    Dalarna91 skrev 2021-10-27 10:02:19 följande:

    Jag hade det förra månaden. Mf 20/9. Väntar på mens som ska komma på fredag. Hade också känsla det inte skulle gå pga svaga streck som aldrig blev starkare, sen kom mf någon dag senare. De är tufft. Men försöker tänka att det är fint att veta man kan bli gravid


    Hur går det för dig? Bim idag va, har mensen dykt upp?
  • Fri 29 Oct 2021 15:34
    Isolines skrev 2021-10-29 14:11:09 följande:

    Och där började jag blöda litegrann, fan :( Exakt som förra månaden, svaga plus och sen började blödningen 12 dagar efter ägglossning. Så jävla besviken på min kropp, vill bara gå och dra täcket över mig. Funderar på om jag har lågt progesteron och därav inte kan behållar en graviditet, har alltid haft en väldigt kort lutealfas (äl+9) och det är ett av tecknen på det har jag förstått.


    Åh nej vad tråkigt :( förstår att det känns mörkt just nu, man vill bara ge upp när det blir sådär. Jag har också läst att kort lutealfas kan försvåra att behålla graviditet. Kanske kan vara värt att kolla upp? Kan ju vara lätt åtgärdat om du har tur. Hur länge har ni försökt?
Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen