Inlägg från: DomkallarmigS |Visa alla inlägg
  • DomkallarmigS

    Nyligen haft MA/MA - försöka igen

    Fyyyyran skrev 2021-11-02 15:33:46 följande:

    Ska försöka att hålla mig från att testa fram till bi, men tror det kommer bli svårt.


    Ah, såg att du skrivit detta nu!
  • DomkallarmigS
    Rosastjärna skrev 2021-11-07 00:17:18 följande:

    Det var en så märklig mens. Typ slemmig. Den pågick i 6 dagar (brukar ha 3-4) men nu är den över och jag bör ha äl på onsdag. Har börjat tempa nu så hoppas kunna bekräfta att äl skett efteråt. Tycker äl-testen är lite knepiga att verkligen få helt positivt på så ska kombinera nu och hoppas att det inte visar sig att jag hoppar över vissa ägglossningar.

    Såg att du passerat bim och haft ett negativt test. Kom mensen sen? :(


    Hoppas du får äl så ni kan pricka in den, håller tummarna! Jag har bara användt äl-tester klokt en gång o det var förra cykeln, men då lyckades jag med testerna faktiskt, fick tydliga äl-symtom precis 24h efter positivt test så verkade stämma, så kör tester nästa cykel också tänker jag :)

    Ja mensen kom igår, 4 dagar senare än väntat. Detta blev alltså 14 dagar efter äl så har kanske inte kort lutealfas vilket jag börjat tro. Cykeln blev dock hela 32 dagar, aldrig haft förut tror jag. Brukar ligga mellan 26-29 så kändes lite märkligt. Mensen är också konstig, precis som din slemmig och dessutim väldigt ljus skulle jag säga, typ åt det rosa hållet. Och detta är ändå tredje mensen efter ma.

    Känner mig lite nere nu för vi prickade verkligen in äl så bra så man hoppades så himla mycket. Men det är väl bara att ta nya tag!
  • DomkallarmigS
    Anonym (Masa) skrev 2021-11-07 15:42:03 följande:

    Första mf för 5 dagar sen. Känner mig redan återställd. Nät kan man ligga igen?


    Hu, beklagar missfallet :(

    Min bm sa också att man får ha samlag först när man helt slutat blöda.
  • DomkallarmigS
    Rosastjärna skrev 2021-11-08 19:47:09 följande:

    Har de andra cyklerna varit som innan MA eller också lite längre? Min blev 30 dagar räknat från första blödningsdagen med cytotec. Brukar ha 28-30 så samma längd den här gången om inte cykeln började innan jag fick cytotec.

    Tråkigt att det inte tog sig :( särskilt när det påstås att det ska gå lättare efter missfall. Ser inte fram emot besvikelsen vid varje mens.


    Mjo mensen kom 23 dagar efter cytotec men den räknar jag nog inte som en vanlig cykel direkt, men den första hela cykeln var 26 dagar, så ändå inom det normala. Så blev lite paff nu när andra hela cykeln blev 32 dagar, men det tar väl tid för kroppen att återställa sig.

    Ja besvikelsen blir verkligen så påtaglig när mensen kommer. Man hoppas ju så mycket så att man nästan tror att det har tagit sig! Läste också att det tar sig snabbt för många så jag förväntade mig nästan att det skulle gå på första eller andra försöket. Och nu är man redan på tredje mensen och tiden bara går och går... kan ibland bli ledsen när jag tänker på att jag skulle varit snart sex månaders gravid om det hade gått hela vägen 3 det skär lite i hjärtat.
  • DomkallarmigS
    Rosastjärna skrev 2021-11-11 13:36:09 följande:

    Det verkar som att min nuvarande cykel också blir längre. Testat med äl-test sedan i tisdags och det är helt blankt. Blir så frustrerad. Jag kan acceptera om jag inte blir gravid och får mensen men det vore ju trevligt om man åtminstone kunde få ägglossa och ha koll på det. Jag får väl se vad som händer men gissar att cykeln kommer vara längre den här månaden så att allt tar ännu längre tid. Suck.

    Räknade efter jag också, skulle varit i v. 17 nu 3 Så himla tråkigt! Och jag trodde absolut inte att det var så vanligt med mf, praktiskt taget varenda vännina jag har pratat med har haft ett eller två missfall.


    Åh frustrerande, man vill ju bara få utslag på äl-stickorna så man vet. Har du fortfarande inte fått något utslag? Vilken cykeldag är du på? Jag ska börja äl-testa i morgon på cykeldag 9.

    Ja det verkar som att det är otroligt vanligt men man pratar liksom inte om det förrän man själv råkar ut för det. Man känner sig otroligt ensam när man råkar ut för mf, tills man tillslut inser att man verkligen inte är ensam. Skönt att man kan ha stöd av andra som gått igenom liknande <3
  • DomkallarmigS
    Rosastjärna skrev 2021-11-14 11:40:09 följande:

    Började testa dag 11, brukade ha äl dag 13-14. Är nu på dag 16, testet igår var helt blankt.. Brukade få utslag i ca 3 dagar så kommer testa varannan dag nu så man iaf vet när mensen kan tänkas dyka upp sen. Har inte fått någon höjning av tempen som skulle kunna säga att äl kom tidigare än väntat heller. Min cykel brukar vara 28-30 dagar, nu blir den över 32.

    Vilken tid på dagen brukar du ta testet? Funderar på om jag haft svårt att få helt positivt för att jag testar för tidigt på dagen. Brukar testa vid 12-tiden. Hoppas du får bättre resultat än mig med testen, din cykel verkar ju ha kommit igång ordentligt.


    Okej ja det känns bekant från min förra cykel, jag började också fundera på om äl hade vart redan innan jag började testa CD10 eftersom jag aldrig fick utslag, men helt plötsligt fick jag positivt test CD18 tror jag så äl blev dag 19. Kändes skumt!

    Ja jag har läst en del om att LH stiger under dagen så jag testade kl 15 förra cykeln. Den dagen det började bli någorlunda starkt testade jag även 19.30 på kvällen och då vart det helt positivt. Sen känner jag att har man så mycket LH så att testet blir positivt så tror jag nästan inte att tidpunkten på dagen borde spela så stor roll men man vågar väl inte chansa så bättre att testa lite senare på dagen än för tidigt haha :)
  • DomkallarmigS
    Anonym (Masa) skrev 2021-11-14 19:15:21 följande:

    Ligga idag el spara sig till imorgon?


    Hm svårt! Det sägs ju att man ska ligga dagen då man får positivt test samt två kommande dagar va? Tror du det blir positivt i morgon? :) i så fall kan ni ju spara er men annars kanske det är bra med ett ligg idag, vilodag i morgon och sen förhoppningsvis positivt test på tisdag o då köra igen!
  • DomkallarmigS
    Anonym (Masa) skrev 2021-11-15 07:21:19 följande:

    Fan lusten föll i så vi låg ändå

    Nu är den blinkande idag också så det var ju kanske dumt

    Frågan är hur man ska göra ikväll den bör ju vara fast imorgon tönker jag ?


    Nu är jag inte van med digitala äl-tester men antar att när den är fast så är testet positivt och att äl därmed sker ca 1-2 dygn efter? Jag tror det var bra att ni fick till ett ligg igår då i så fall så ta en vilodag idag och hoppas på ett positivt test i morgon o så kör ni ligg varje dag tis-tors :) så hade nog jag tänkt i alla fall. Tror absolut inte det var negativt att ni låg igår, det är ju alltid bra att få till det dagarna innan äl :)
  • DomkallarmigS
    Rosastjärna skrev 2021-11-15 13:05:05 följande:

    Testade nu på cd17 och fick lite färg på teststrecket idag iaf så nu är det på g äntligen. Får testa imorgon också och se om jag kan få ett helt positivt. Har bara fått det en cykel, men inte den då jag blev gravid så gissar att jag missat toppen när jag testat.

    Då är frågan om jag ska köra d-vitamin booster idag eller imorgon :)

    Var i cykeln är du nu?


    Härligt att det äntligen börjar synas nåt! Då är det säkert på gång snart :) det där med d-vitamin har jag dålig koll på men har sett det diskuterats tidigare. Ska man ta det dagen innan äl eller hur är det tänkt?

    Jag är på cykeldag 11 idag så blir tredje testet denna cykel i em. Testerna på CD9 och 10 hade ett svaaagt streck vilket känns positivt. Förra cykeln tror jag att jag fick svagt streck först CD16 så förhoppningen att äl kommer mer "normalt" i denna cykel är just nu ganska stor :)
  • DomkallarmigS
    Anonym (Undrar) skrev 2021-11-15 13:20:25 följande:

    Hej!

    Hoppar in här i tråden. Jag gjorde en cytotec behandling för 4 veckor sen efter MA i v11

    Jag testar fortfarande svagt positivt (testoman) och i förrgår fick jag en lätt liten blödning, funderade på om det kunde vara en nidblödning? Hade äl i början på förra veckan.

    Man vill ju så gärna veta om det är en ny graviditet på g eller om det är det gamla som inte kommit ut? Bifogar en bild, vet inte om strecket kommer synas här på fl..


    Beklagar ma :(

    Om du ännu testat svagt positivt hade jag inte haft allt för höga hoppningar om att det är en ny graviditet. Jag ser dock ett väldigt svagt streck. Det är ju förstås inte omöjligt! Men om du avvaktar o tar ett test typ i morgon borde det ju i så fall synas en ökning :) håller tummarna!
Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen