Inlägg från: Anonym (Lisa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lisa)

    Vad använder ni kontanter till och varför ?

    Tar aldrig ut kontanter, om jag inte vet att att en specifik affär/loppis inte tar emot kort. Ibland får vi kontanter av våra mammor, och då använder jag upp dom främst hos frissan eller andra mindre ställen. På ICA och Willys scannar jag och vill inte stå i kassan och vänta för att betala.

  • Anonym (Lisa)
    Anonym (kontanter är makt och trygghet) skrev 2021-09-14 21:05:18 följande:

    En annan viktig aspekt är anonymitet och att inte varje köp ska registreras och bli synligt. Fruktansvärt obehagligt kontrollsamhälle vi skapat. Ingen privacy alls.


    Vad är du rädd ska hända? Vem tror du bryr sig om vad du köper på ICA?
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (F) skrev 2021-09-15 08:02:19 följande:
    Ingen affärsidkare är tvungen att ta emot kontanter. Uppenbarligen är det för krångligt, dyrt eller riskfyllt?

    De potentiella kunder som bara betalar kontant missar man men det ingår i kalkylen.

    De sistnämnda har helt krasst inte så stor konsumentmakt. Det är ett problem då vissa grupper inte kan hantera digitala transaktioner. Vad skulle hända om de stora matkedjorna skulle vägra ta emot kontanter?
    Det lär inte hända på länge än. 
  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Punk) skrev 2021-09-16 01:09:21 följande:
    Ståkuk är bra på gammel gubbar viagra eller inte. Trams, i 4 dagar var Coop helt nedstängt, inga appar funkade heller, betalsystemen har en lina in till banken via betalsystem leverantörerna som är de egentliga transkations agenterna, detta är styrt av lagar. men millenia kidsen vill ju ha allt på appen även ståfräsen!
    Fast drabbade det verkligen någon (mer än butikerna), det finns ju andra livsmedelsaffärer att handla i? Även om man föredrar Coop så är det ju samma mat på ICA.
Svar på tråden Vad använder ni kontanter till och varför ?