Inlägg från: cosinus |Visa alla inlägg
  • cosinus

    Maken vill flytta pga jobb

    4.5 mil säger väldigt lite om hur lång tid det tar. Lite skillnad om du motorväg/ landsväg där du kan hålla typ 110 km i timmen från a till b eller om du ska tvärs genom Stockholm med köer. 

    Kan han få ett motsvarande jobb närmare? kan du ta körkort? Problemet går ju lösa på många sätt t ex då att bo mitt mellan era jobb. Ni får ju inte långt oavsett till din familj.

    Hans pendling är ju inte omöjlig men kan vara lite slitig och du kan inte anses ha monopol på att bestämma var ni ska bo p g a saknar körkort - båda sakerna borde gå att lösa, för den som vill men ingen av er verkar riktigt vilja.

  • cosinus

    Men om han haft svårt att hitta ett kvalificerat jobb (vilket många utlandsfödda har i Sverige) och behöver jobbet för att kunna gå vidare och få svenskt medborgarskap så förstår jag att han vill gå all in och verkligen satsa på sitt jobb och kanske då också ser det som en biljett till ett större socialt nätverk.

    Frågan är ju om det är de 35 min enkel väg varje dag som verkligen är problemet eller om det är så att han skulle vilja få möjlighet att bygga upp ett socialt sammanhang kring jobbet och skaffa sig ett eget nätverk i Sverige istället för att komma inkörande och bara göra sitt jobb och sen åka hem. Isf förstår jag honom till fullo även om jag inser problemen för dig att byta jobb också.

Svar på tråden Maken vill flytta pga jobb