• Anonym (G)
    Mon 13 Sep 2021 13:38
    2486 visningar
    39 svar
    39
    2486

    Maken vill flytta pga jobb

    Inte en chans att du skall flytta.

    Du har ett anpassat jobb som fungerar. Inget garanterar att du kan få det på en ny arbetsplats och då sitter du i skiten sedan

  • Anonym (G)
    Mon 13 Sep 2021 15:03
    #16

    Jag antar att ni inte varit ihop så länge?

    Isf bör det rimligen vara möjligt att han skaffar en egen bostad och ni bor som särbos? Jag antar att det för dig inte blir någon större ekonomisk förlust i detta eftersom du rimligen har bostadsbidrag när ni inte bor tillsammans? Något du just nu troligtvis inte har rätt till pga hans inkomst?

  • Anonym (G)
    Sun 19 Sep 2021 20:52
    #26
    Anonym (....) skrev 2021-09-19 20:29:04 följande:

    Aktivitetsersättning är inte samma som sjukpenning och det får man heller inte på halvtid. Så där har din äkare gjort fel.


    Aktivitetsersättning får man till 29 års ålder. Jag misstänker att ts är äldre än så.

    Det som då är aktuellt är sjukersättning (icke att förväxla med sjukpenning) vilket är ersättning man kan få om ens förmåga till arbete anses permanent nedsatt och inte kommer kunna rehabiliteras. Sjukersättning går att få på deltid.
  • Anonym (G)
    Sun 19 Sep 2021 20:53
    #27
    patriciaaah skrev 2021-09-19 20:45:00 följande:

    Det är permanent. Komplicerat hjärtfel sedan födseln.


    Då skulle jag absolut inte byta jobb om jag var du.

    Som jag skrev tidigare så antar jag att du får bostadsbidrag om du bor ensam? Dina kostnader kommer troligen inte bli högre om han flyttar ut.

    Bo särbos om han inte klarar av att pendla.

    I din situation är det oerhört dumt att lämna ett arbete som faktiskt fungerar
  • Anonym (G)
    Mon 20 Sep 2021 13:43
    #35
    patriciaaah skrev 2021-09-20 13:37:20 följande:

    Han tycker jag ska leva på a-kassa tills jag hittar ett nytt jobb eller strunta i att skaffa nytt jobb om jag ist känner för det och bara vara hemma vilket inte känns så lockande.

    Annars har vi det bra skulle jag säga. Han har inga intressen av några aktiviteter på fritiden så tror inte flytten skulle ge så mkt mer än närmare till jobbet och mindre pengar till bensin.


    Du har tre månaders karens om du säger upp dig. Dessutom får du bara 80% av lönen när du går på a-kassa. Jag antar att han har tänkt stå för ditt inkomstbortfall? Och hur har han tänkt lösa sidtuarunen när din a-kassa efter ett år är slut? För arbeten som

    Fungerar för dig antar jag inte växer på träd?

    INGEN sund människa skulle säga upp sig utan nytt jobb när vi pratar om en flytt på 30 minuter. Man kan eventuellt ta den chansningen om man skall flytta många timmar bort.

    Så nej. Du säger inte upp dig för att han skall kunna få kortare pendling (från en pendling som i dagsläget dessutom är rimlig)

    Och finns väl också risk att fk bedömer din arbetsförmåga annorlunda om du säger upp dig.

    Dessutom står du inför en situation om några år där du inte längre har aktivitetsersättning. Då gäller det också att fk beviljar sjukersättning istället och det är inte självklart
Svar på tråden Maken vill flytta pga jobb