Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    Flickigt och pojkigt

    Varför har du blandade känslor inför detta?

  • Anonym (K)

    Jag blir så provocerad av att allt numera ska vara könsneutralt. Jag tror att när barnen blir äldre och kan uttrycka vad dem gillar så kommer det här med vad de fått klä sig i för färger som yngre inte ha någon betydelse. Det har mer med barnets personlighet att göra.

    Min dotter får dessutom höra hur söt hon är oavsett vad hon har på sig, så alltså inte enbart om hon har rosa eller klänning så det har nog inte så mycket med färgen på kläder att göra utan pga av ett inlärt beteende hos människor sedan långt tillbaka att berömma flickor för utseende och pojkar för egenskaper, och DET ser jag som ett mycket större problem än färgen på kläder.

  • Anonym (K)
    Kaga skrev 2021-09-15 19:44:03 följande:

    Din sista mening satte huvudet på spiken det var precis det jag menade. Bara att jag upplever att hon får den uppmärksamheten mer i vissa kläder.


    Ja det verkar vara så inrotat i människor att de inte tänker på det när de säger det. Man kan ju ta upp det med familj och släkt och göra dem medvetna om det så kanske de kommer att tänka efter innan de kommenterar hur söt hon är nästa gång.
  • Anonym (K)
    sextiotalist skrev 2021-09-16 13:50:40 följande:

    Varför är det så farligt?

    Alltså att ge komplimanger kan aldrig vara fel, söt, duktig, stark, go, rar, världens bästa, gullunge, busunge.....


    Du har inte läst mitt tidigare inlägg förstår jag.

    Ofta får flickor höra komplimanger om sitt utseende medan pojkar får komplimanger för egenskaper. Det är oftare som flickor får höra att de är söta än pojkar. Jag har märkt det själv då jag har en dotter och en son.
  • Anonym (K)
    sextiotalist skrev 2021-09-16 14:32:17 följande:

    Och jag önskar att jag hade fått höra att jag var söt när jag var liten. När jag ser på bilder, så var jag faktiskt söt, men ingen som sa det till mig.


    Men det kanske gjorde dig till en person som inte kände att du behövde vara söt eller fin för att duga?
Svar på tråden Flickigt och pojkigt