• Anonym (ja)

    Varför är du emot elektiva snitt, egentligen?

    Jag blir provocerad för att jag tycker det är fega personer som ska ta den i deras ögon enkla vägen ut. Till dessutom en dyrare kostnad för samhället.

    Dvs skattebetalarna ska betala för att de ska ta en genväg.som är mot naturen. Är man rädd för att föda barn så får man jobba med att hantera den rädslan, inget annat. 

    Det provocerar mig väldigt. 

  • Anonym (ja)
    Anonym (Verkligen) skrev 2021-09-14 16:27:27 följande:

    På tal om skatt... förstår du hur mycket mitt barn kommer bidra till statskassan genom sitt liv? Ett ks är liksom en fis i rymden. 


    Antingen kommer jag kosta staten pengar genom ett planerat ks, eller genom en misslyckad förlossning, akut ks (eftersom risken är väldigt hög för det för förlossningsrädda), terapi (vilket jag redan går i för att få ks), otaliga extra läkar-och specialbarnmorskebesök (för att få ks), terapi EFTER en vf i form av i värsta fall eventuell traumabehandling (2% av alla som genomgår förlossning drabbas, du kan ju gissa hur många av dessa som blivit nekade ks). 


    Så, ja, tänk efter lite. 


    Vad gör du själv som kan kosta staten pengar i det långa loppet? Röker? Snusar? Åker på skidsemester? Är kass på att köra bil? Går på soc? Är arbetslös? Finns absolut inget som säger att jag med mitt enda ks kommer kosta staten mer pengar än ditt eventuella leverne. 


    (Och nej du behöver inte bemöta mina argument med "nä jag röker inte, nä jag snusar inte", det är hypotetiskt. 


    Fast man kan inte bara få allt som man vill. Det måste vi ju lära våra barn också sen när de väl är födda. 

    Jag vill inte vaccinera mig mot mässling för det gör ont
    Jag vill inte göra min matteläxa 
    Jag vill inte gå till tandläkaren 

    osv osv

    Vi gör massor med saker genom livet som är obehagliga men som man bara får hacka i sig. Att förlossning är utmanande och jobbigt är också en del av livet att hacka i sig om man vill ha barn. 

    Och ja, jag har fött två barn vaginalt och det jobbiga var glömt efteråt, precis så där klyshigt som man säger. 
Svar på tråden Varför är du emot elektiva snitt, egentligen?