• LaFontaine

    Varför är du emot elektiva snitt, egentligen?

    Jag fascineras också över hur provocerade människor blir av andras val. Inte bara kring kejsarsnitt. Missförstå mig rätt, jag tycker och tänker en hel massa om vad andra människor gör. Ibland tycker jag att andra gör fel och ibland nöjer jag mig med att konstatera att jag inte skulle göra så. Men att bli så provocerad som många blir, att bli otrevlig, gå till personangrepp och blir rent elak, det skulle jag inte bli. Inte för att jag är en så vän och lugn typ, utan för att jag inte provoceras av andras personliga val. Jag har sällan hela bilden och alla människor är inte exakt likadana som jag är.

    Vad gäller kostnader, är det mycket som kostar pengar. Folk som aldrig tränat, men sen söker läkare gång på gång för ond rygg och axel kostar en massa pengar. Rökare som får cancer kostar pengar. Överviktiga som får hjärt- och kärlsjukdomar kostar pengar. För att inte tala om vad det kostar med en flygkrasch med taskiga plan, bara för att folk ska kasta sig ut från skyn med fallskärm på för sitt eget höga nöjes skull. Ändå provocerar det inte ens hälften av vad kvinnors val provocerar. Som då framför allt provocerar det andra kvinnor. 

    Jag tänker att det är människor som själva inte är helt nöjda med sig själva och sina val. Genom att trycka ner andra, kan man lyfta sig själv. Himla praktiskt. Och väldigt otrevligt!

Svar på tråden Varför är du emot elektiva snitt, egentligen?