• Anonym (X)

    Alltid samma ångest inför julfirande

    Jag har lite av samma dilemma ts. I form av att jag slits mellan våra familjer. Jag trivs bättre hos makens familj på jul för det är traditionsenligt osv samt att där har vår dotter två kusiner. Jag gillar verkligen min egen familj och vi har jättekul men det är inte samma stämning på firandet sen han träffade en ny dam. Känns taskigt att säga men det är sanningen. Så jag vet inte hur vi ska göra med samvetet i år igen.
    I ditt fall med en bebis hade jag nog valt det som är lättast för er. 

  • Anonym (X)
    Hur väljer ni vilken sida av familjen ni ska fira med och hur klarar ni det dåliga samvetet mot den andra sidan?

    Glömde den detaljen. Jag klarar det inte och därav våndas jag redan nu. Sista åren har vi åkt till min sida på juldagen men förra året var ett jädra dråpslag. Kliver in i huset till vad vi tror ska vara en mysig julsittning. Det vi får är att sätta oss i soffan med den nyas vuxna barn som kollar på nån dålig film. Ingen stämning alls för oss som ändå har åkt en liten bit för att fira.
    Kanske att julafton är roligare (tror inte barnen hennes är med hela kvällen då) men ingen i min lilla familj vill chansa på det. 
  • Anonym (X)

    Vi har inte omaket med att vi måste stå för allt. Hos min bror tar vi bara med oss dryck och resten har de fixat. Hos min mans familj kör vi lite mer av ett knytkalas och vi hjälps åt med disk etc. Den biten är inte knorret utan mer vem vi ska välja att vara hos.

Svar på tråden Alltid samma ångest inför julfirande