• Anonym (Petra­)
    Tue 14 Sep 2021 12:05
    3933 visningar
    75 svar
    75
    3933

    Alltid samma ångest inför julfirande

    Du får ta dig i kragen och se till din lilla familjs bästa! Behöver ni lugn och ro och slippa stå för allt ståhej då väljer ni att göra så!

    Men jag säger inte att det är lätt :) Vi kör varannat år med min och makens familj. Mrn får se hur vi gör den dagen vi får barn. Min storebror har alltid sagt att efter de fick barn sket de i att göra som man förväntas göra. Vilket betyder att de aldrig åker till svägerskan familj på jul längre för de vill inte ligga på madrasser i någons extra rum hela julledigheten. Som det ju blir om familjerna bor i olika städer med lite distans. Bor alla i olika städer är det kanske enklare att säga nej?

  • Anonym (Petra­)
    Tue 14 Sep 2021 12:15
    #12
    Anonym (Ts) skrev 2021-09-14 12:07:11 följande:

    Ja, så kan jag göra. Men då blir det min mamma som får stå för allt. Ingen kommer hjälpa henne, om inte jag gör det. Och jag kommer ändå vara denna som hittar på lekar och aktiverar alla barnen (8 st) medan mamma lagar mat/städar och övriga vuxna sitter i soffan med mobilen. Fördelen är ju att jag inte behöver både ha hand om barn OCH julfixet.

    Helst vill jag fira med makens familj endast. Där är total harmoni i jämförelse. Men åh mitt samvete mot mamma som då blir helt ensam med allt är så jobbigt!


    Kan du inte prata med din mamma? Berätta att du får dåligt samvete för att övriga vuxna inte hjälper till men att i år orkar ni verkligen inte. Att i framtiden måste ni styra upp julen bättre - ordna knytis över jul? Det gör vi alltid i vår familj, så alla står för olika saker till julbordet.
  • Anonym (Petra­)
    Tue 14 Sep 2021 12:23
    #16
    Anonym (Ts) skrev 2021-09-14 12:12:56 följande:

    Tack för att du säger så! Behöver nog få höra att det är okej att vara självisk med två små barn hemma. Måste ju tänka på dem i första hand.

    Alla är utspridda men jag och föräldrarna bor i samma stad, varför det är enklare för alla att komma hit där det finns sovplatser för alla. Ja, alla övernattar. Ofta 4-5 dagar och man förväntas agera hotell för den familj som bor hos en. Det är inte bara julafton man ska serva och stå i, alltså.


    Nej men gud nej, det där hade jag inte ställt upp på när ni har en nyfödd! Ni ska absolut göra det som känns bäst för er, är det att fira med makens familj så är det så. Även om dina syskon knorrar tror jag att de förstår innerst inne. De tycker ju själva att det är himla bekvämt att åka hem till er och få service i flera dagar ;)
  • Anonym (Petra­)
    Tue 14 Sep 2021 13:11
    #31
    Anonym (Nn) skrev 2021-09-14 13:02:41 följande:

    Hej TS,

    Jag har bara läst din trådstart och inga svar men jag tycker nog ändå att ni bör fira med din familj eftersom ni firade förra året med hans familj. Jul ?delux? låter lite som att du vill vara där för att det är så perfekt och lyxigt där?

    Jag förstår dock självklart de problem du beskriver och jag tycker du kan vara ganska ärlig och säga exempelvis att ni gärna hostar julen men då ni har små barn så orkar ni inte styra upp allt själva och att det kommer behöva vara knytis och att alla måste hjälpa till under hela dagen. Säg att ni senast kände att ni fick springa nått enormt och att ni gärna ser att arbetet delas upp mer. Hör vad de säger och om de tar till sig vad ni säger så fira med dem annars inte.

    Bara för man har störst hus måste man inte hosta, skulle du tycka att det är fysiskt möjligt att vara hos er mamma eller nått av dina syskon så försök styra det till att ni är hos dem ist och erbjud er att hjälpa till.

    För det vänder sig lite i magen på mig när ni funderar på att vara två år i rad hos makens familj. Kan verkligen tänka mig att din mamma blir ledsen och om din syster vara har sina barn varannan jul så blir det ju såklart tråkigt?

    Men såklart, om de är omöjliga att vara med så är det ju så, men jag skulle i alla fall ge dem en ordentlig chans denna gång och vara noga med kommunikationen kring det hela så de har en möjlighet att bättra sig.


    Jag är inte TS men tycker du ska läsa alla inlägg. TS förväntas ha hotellverksamhet till syskonen i flera dagar och passa upp dem. Och syskonen är inte alls intresserad av att fira de år de inte har barnen.
Svar på tråden Alltid samma ångest inför julfirande