Inlägg från: Anonym (Svårt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Svårt)

    Alltid samma ångest inför julfirande

    Med en nyfödd bebis tycker jag ni ska prioritera att ha en lugn jul för er. Inte också ansvara för all samordning och planering. Av det skälet hade jag valt att fira julen så lugnt det gick med fokus på min egen lilla familj, inte stå för hela eventet.

    Den det är synd om då är väl din mamma som, vad jag förstår, vill att ni ska fira ihop med din familj för att hålla den traditionen.

    Kanske du kan prata med henne separat och förklara att ni behöver få fira jul utan att stå för allt ordnande då barnen är så små och det är nog som det är, att ni inte orkar rodda allt? Kanske går det att fira lite tidigare eller senare med henne och umgås där?

  • Anonym (Svårt)
    Anonym (Ts) skrev 2021-09-14 12:07:11 följande:

    Ja, så kan jag göra. Men då blir det min mamma som får stå för allt. Ingen kommer hjälpa henne, om inte jag gör det. Och jag kommer ändå vara denna som hittar på lekar och aktiverar alla barnen (8 st) medan mamma lagar mat/städar och övriga vuxna sitter i soffan med mobilen. Fördelen är ju att jag inte behöver både ha hand om barn OCH julfixet.

    Helst vill jag fira med makens familj endast. Där är total harmoni i jämförelse. Men åh mitt samvete mot mamma som då blir helt ensam med allt är så jobbigt!


    Men usch, man vill ju bara att du och mamma ska åka till din makes familj när man läser detta.

    Samla familjen och berätta hur du ser på det? Att det blev extremt jobbigt när ni ansvarade för det sist för att ingen hjälper och att du ser hur det påverkar er mamma? Kanske blir dålig stämning där och då men der kanske det är värt?
  • Anonym (Svårt)
    Anonym (Ts) skrev 2021-09-14 12:28:39 följande:

    Tack! Ja det är väldigt uppenbart att de endast vill komma för att få ta del av service och fix. Förra året, när syrran inte hade barnen, var det aldrig tal om att komma och fira jul med mina barn eller våra föräldrar. Det var inte så viktigt. Hon åkte och bodde på hotell med sin nya istället. Så det är ju inte direkt så att hon brinner för familjen eller bryr sig om att mina barn ska få en magisk jul.


    Har du pratat med din syster om hur du ser på det?
  • Anonym (Svårt)
    Anonym (Ts) skrev 2021-09-14 12:33:31 följande:

    Nej, hon är den explosiva typen. Ett ärligt samtal skulle lätt kunna få henne att strypa all kontakt under flera månader. Och återigen, den som drabbas värst blir min mamma.


    Men din mamma drabbas ju nu med när hon försöker få ihop ett julfirande. Men jag förstår svårigheten.

    Tror också som många skrivit, på att dela upp sysslorna när ni firar hos er sida släkten. Och är något inte avklarat så blir det inte av.

    Firar ni hemma kan ju du passa på då att umgås lite mer med din mamma. Och om ni bor i samma stad som din familj och syskon, säg att alla får sova hemma. I år särskilt - sömnmöjligheter är ju extra viktiga med en nyfödd.

    Det här är varför jag har så svårt för julfirande; det är alltid så mycket inbyggda förväntningar, någon som blir besviken om det inte blir en 100% harmonisk jul som man tänker sig från film och berättelser, och så vidare. Det är så synd när det många behöver är en chans att få slappna av efter en fullbokad höst.
Svar på tråden Alltid samma ångest inför julfirande