• Anonym (Pp)

    Föräldraledig från jobb - hur kontaktbar är du?

    Jag var hemma på heltid i totalt 18 mån. Jag blev inbjuden på medarbetarsamtal varje kvartal, chefen kom hit eller så sågs vi på ett café på jobbet så jag kunde ha med barnet om jag ville. Jag fick en uppdatering, vi pratade praktiska saker som lön, föräldralön etc. och jag fick lite insyn i vad som pågick. Något jag verkligen uppskattade, jag liksom togs hänsyn till och det visade att chefen vill ha mig med på tåget när jag kom tillbaka.

    Arbete lades upp lite utifrån hur jag ville arbeta efter ledigheten (jag gick tillbaka på 25% i 3 mån, 50% i 9 mån och jobbar nu 75% så länge jag får). Jag fick också ibland frågor från kollegor rörande jobb (typ minns du vart den grejen blev av) via privata kanaler och svarade glatt. Det visade på att det kom ihåg mig och vad jag var bra på. Var också inne ett par gånger under de åren och gav föreläsningar/presentationer när projekt jag varit involverad i skulle avslutas och presenteras, för mig var det också ett bevis på att man värdesätter min kompetens och ville ge mig cred för mitt jobb.

    Vi jobbar i långa projekt (10-15 år) där stabilitet i personalgruppen är en fantastisk fördel så att ta hand om personalen i olika stadier i livet är viktigt för oss.

Svar på tråden Föräldraledig från jobb - hur kontaktbar är du?