• Anonym (Wtf)
    Wed 15 Sep 2021 23:23
    2384 visningar
    25 svar
    25
    2384

    Går ej att göra en Boupteckning, vite om 10 000kr.

    Om den avlidne vid dödstillfället var solvent, varför är då dödsboet satt i konkurs? Har tillgångarna tagit slut under tiden dödsboförvaltaren tagit hand om det?

    På din fråga om konkursförvaltaren kommer att göra en förenklad bouppteckning: fråga konkursförvaltaren direkt, denne bör ha kompetens att avgöra om det är möjligt. Anledningen till min fråga i början är, om konkursförvaltaren ser att tillgångar försvunnit på ett olagligt sätt så kommer denne att undersöka det och då blir det inget snabbt och enkelt ärende.

  • Anonym (Wtf)
    Thu 16 Sep 2021 00:07
    #24

    Om den avlidne var solvent vid dödsfallet, så bör dödsboet också vara det. Jag förstår inte varför dödsboet är satt i konkurs.

    En konkursförvaltare ska se till att gäldenärerna får ut så mycket som möjligt ur konkursboet. En fråga som konkursförvaltaren kommer att ställa är, "Var är tillgångarna som fanns vid dödsfallet?". Utan svar på den frågan är din fråga omöjlig att svara på.

    Men, om bouppteckningen dragit ut så långt på tiden att Skattemyndigheten hotar med vite, så kvittar det om konkursförvaltaren till slut lämnar in en bouppteckning. Den som skulle gjort det från början åker på vitet i alla fall.

Svar på tråden Går ej att göra en Boupteckning, vite om 10 000kr.