Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    Ältandet efter otrohet, hur länge? Hur påverkade det sig som varit den otrogna?

    Jag förstår inte hur man kan älska, eller för den delen vara vän med någon, och fortsätta lida, med någon som svikit och burit sig åt som ett svin mot en.

    Men några frågor dyker upp som är viktiga för svaren du får.
    Hur kom du på det? Eller hur fick du reda på det?
    Var det ett ons, eller en längre relation?
    Ångrar hon genuint att det hänt? (På dig verkar det inte så).

    Sen vet jag inte... Förlåta kan man kanske göra, men glömmer gör man aldrig.
    Precis som tidigare skribent sa ska man inte förlåta för snabbt, och det märker du ju nu när du inte kan glömma utan ältar detta. Men hon är smart...Hon låter dig göra jobbet. Hon känner säkert "Fan, det är ju x länge sedan det hände...glöm det"

  • Anonym (K)
    Anonym (Bedragen) skrev 2021-09-21 15:59:37 följande:
    Tack för ditt svar. Hon gjorde slut med mig, historien rullades upp när hon kom tillbaka efter en månad. Det var ett gammalt kk som hade börjat spöka och som hon gav efter för. De träffades två gånger under tiden vi var ihop, efter att hon gjort slut träffades de en gång i veckan under en månad. Jag har varit med lite förr, haft längre förhållanden, varit gift och är dessutom inte purung, så med min samlade erfarenhet känner jag att hon ångrar sig genuint.

    Hon skäms. Jag kommer aldrig förlåta händelsen men lära mig leva med den, däremot kan jag förlåta henne, vilket lite förvånar mig, men jag älskar henne som sagt. 

    Vad menar du med att hon låter mig göra jobbet? 
    Tja, det är ju du som mår dåligt och är tvungen att jobba med dina känslor.
    Hennes ånger är att du skall lämna, och det kan hon inte påverka.

    Hur kan det komma sig att hon ångrar sig? Har du tänkt på det?
    Hon är otrogen...Gör slut... Kommer tillbaka efter en månad efter att ha fått känna på annan åderpåle (som dessutom är en gammal kk. Inte ens något nytt) Och där står du, besviken, men ändå med öppna armar.
    Tror du på allvar att hon ångrar sig?? Hon har skaffat sig ny energi med en annan och nu var det dags att komma tillbaka till tryggheten igen.

    Har aldrig träffat någon, kvinna som man, som ångrar en otrohet. Möjligtvis ångrat på det viset att det uppdagades. Annars hamnar det i det härligas minnenas arkiv.
  • Anonym (K)
    Anonym (Bedragen) skrev 2021-09-21 19:02:02 följande:
    Du är kategorisk i dina åsikter, något jag nog också trodde att jag skulle vara, innan det hände. Det är naturligtvis många parametrar som ligger bakom mitt beslut att stanna, men visst svider det.

    Hon kom tillbaka då hon fick reda på att jag börjat fika med en annan tjej. Hon fick en panikångestattack när det gick upp för henne att jag kunde gå vidare med någon annan. Min intention med kvinnan jag fikade mer var inget annat än att fika.

    Jag tror på allvar att hon ångrar sig. Inte en sekund den tid hon spenderade med sin gamla kk, men konsekvenserna som blev. Hon har sagt att hon önskade hon kunde vrida tillbaka tiden och göra om, göra rätt. Hon har ångest över det som hände. Hon har haft problem med sömnen och andra besvär kopplat till detta. Hon bedyrar att hon skäms och mår dåligt över att ha gjort mig så illa. Hon har frivilligt gått i terapi och säger sig ha fått upp ögonen. 

    Där jag befinner mig måste jag välja att tro på henne, att hon vill förändra sig och leva som den hon vill vara.

    Men lätt är det inte, om de otrogna svinen förstod vad de riskerade att ställa till med, då skulle talen för detta sjunka dramatiskt.
    Jag förstår inte. Hon gör slut. Räknade hon då med att du bara skulle sitta i lägenheten och gråta?
    Konsekvensen av att bli lämnad blir väl automatiskt att man försöker träffa någon annan, förr eller senare? Eller var det hennes plan att leka av sig lite och sedan komma tillbaka? (Som det ju också blev)

    Jag skulle i.a.f inte kunna lita på, och få någon tillit till henne igen. Och nej, du befinner dig inte alls i den situationen att du måste lita på henne. Va nyttigt skeptisk. Hon har ju visat att hon är ett typexempel på "en gång otrogen, alltid otrogen". Även om hon inte varit otrogen förut, så välja ett gammalt kk att vara det med, säger allt, tycker jag.
    I fyllan och villan med en okänd...Kräks, men ok, det händer vissa. Men hon och kk:n...Det är ju en gammal avslutad relation som tagits upp igen. Hon måste ha varit jättesugen.
  • Anonym (K)
    Anonym (Bedragen) skrev 2021-09-22 07:53:18 följande:
    Jag håller med dig i mycket av det du skriver, jag tycker det gör saken värre att det var ett gammalt kk och jag kommer att vara mer än nyttigt skeptisk. Jag befinner mig inte i en situation där jag ännu litar på henne, men givit henne chansen att visa att jag kan det, och det kommer ta tid, det var så jag menade. Mitt beslut var ju att fortsätta och oavsett hur knölig resan varit/är så är jag trygg i att det kommer landa bra. Trodde jag inte det vore jag ju en komplett idiot. 
    Anonym (Bedragen) skrev 2021-09-22 12:34:00 följande:
    Där har jag valt, och även förlåtit. Inte handlingen, men henne. 
    Ja, du gör ju som du vill. För mig hade det som sagt inte funkat, ännu mer försvårande just p.g.a de omständigheter som finns i ditt fall med kk osv.
    Även att hon inte ångrar den tiden hon var otrogen, utan bara konsekvensen av det...Hua..

    Kan säga att, just vad det gäller din ursprungliga fråga, så blev jag bedragen för en jäkla massa år sedan i mitt första riktiga förhållande. Mycket vatten har flutit under broarna sen dess, och jag gjorde slut på stört. Förlåtit har jag gjort för länge sedan. Men glömt...Nä.
    Den erfarenheten har faktiskt format och påverkat mitt liv och tillit till alla förhållanden därefter.

  • Anonym (K)
    Anonym (Bedragen) skrev 2021-09-22 13:02:06 följande:
    Jag har svårt att förhålla mig till dina svar. Dels för att du inte har hela bilden, dels för att det jag frågar om handlar om ältande, läs gärna topic om något är oklart. Vad du tycker när det kommer till att stanna eller gå, det har jag förstått, men med all respekt så är jag ointresserad av vad du tycker i den frågan, jag är helt trygg i den delen av mitt beslut som baserar sig på en mängd parametrar. 
    Lägger inga aspekter på det, men av ren nyfikenhet.
    Vad är dina "mängd parametrar"
  • Anonym (K)
    Anonym (badaboom) skrev 2021-09-24 16:08:48 följande:
    Nja, riktigt så enkelt är det nog inte. Innan man ens kan börja prata om eventuella problem i relationen som behöver lösas gemensam så måste man försonas kring själva otroheten. Och om TS fortfarande ältar det så har de absolut inte försonats kring det. Många verkar tyvärr tro att man kan skippa den biten och bara konstatera att den ene gjorde fel och så är det klart och man kan gå vidare till nästa steg... så enkelt är det inte. Med försonas menas försonas HELA vägen, både logiskt OCH känslomässigt.

    Att ens sambo är attraktiv och kommer locka till sig andra mäns intresse är lätt att acceptera om förtroendet för sin partner är intakt, för då förlitar man sig på att personen är kapabel att säga ifrån själv. Det är en HELT annan sak att begära det av någon när förtroendet är krossat och personen precis bevisar att hon inte gick att lita på och inte alls var kapabel att säga ifrån själv. Det är lite som att begära att någon ska ge en laddad bössa till någon som precis skjutit personen. Det kan man inte begära av någon förrän förtroendet är återuppbyggt, och det hänger främst på henne, inte honom.

    Det där med fåglar och bon låter fint, men ibland är det oxå värt att fundera över VARFÖR fåglarna flyger runt. Ibland flaxar ju fåglarna runt för att det ligger ett lejon och lurar i buskarna Flört
    Nu vet inte jag hur man bär sig åt för att försona sig med otrohet. Den otrogne har ju bevisat att under vissa omständigheter går det inte att lita på hen. Det enda är tid, och den är olika för alla.
  • Anonym (K)
    Anonym (badaboom) skrev 2021-09-24 16:50:13 följande:
    Precis och det är ju det som ÄR så svårt och anledningen till varför så många vill hoppa över det steget och bara prata om eventuella problem i förhållandet.

    Ett förtroende är väldigt lätt att förstöra men väldigt svårt att bygga upp igen eftersom det innebär att gå emot det man själv sett, personen HAR ju visat att hon inte gick att lita på och man förväntas ändå lita på personen, klart att det är svårt. Och det är av just denna anledning som så många förhållanden spricker efter en otrohet. Det är inte sexet som är problemet, det är sveket som trasar sönder förtroendet och det är tar väldigt lång tid att återskapa och den enda som kan göra det är faktiskt hon genom att vinna tillbaka ditt förtroende och BEVISA det i handling under lång tid för ord har ju bevisligen varit värdelösa.

    Förtroende är liksom centralt för alla slags förhållanden. Vem vill vara vän med någon de inte litar på tex? Varför skulle en partner vara ett undantag?

    Att börja prata om eventuella problem i förhållandet innan man hunnit reparera förtroendet är meningslöst, vad hjälper det att ni kan enas om eventuella problem i förhållandet om all förtroende saknas? Det blir inget annat än en luftbubbla.
    Tror vi har pratat om detta i någon annan tråd.
    Vi är alla olika och jag säger inte att du har fel. Lögnerna förstör jävligt mycket och ju mer lögner och förnekelse, desto värre blir det. Men allt vad gäller lögner i dess fullbordade form, är i samband med sex. Jag ser inte det ena värre/bättre än det andra. Dessutom föder fysisk otrohet lögner.
    Vet inte hur det är med ts men jag anar att det han ältar är sexet. Det är det som sätter sig på hjärnan. Bildspelet. Sen kommer lögnerna. Han hade bara halva inne...Vi var aldrig fysiska...Pussades bara en gång, osv. 
    Summa summarum...Det är ett helvete att bli bedragen för de flesta.
  • Anonym (K)
    Anonym (Bedragen) skrev 2021-09-25 08:41:32 följande:
    Nej, det är inte sexet i sig som satt sig på hjärnan, jag gör mig inga bilder av det. De hade haft en kk-relation bakåt i tiden, så lite "underlättar" det att de hade kortare avstånd till sexet än vad det varit med en helt ny människa. Han var en lågt hängande frukt. Det värsta och det jag ältar, är hennes mentala svek. Det är sju resor värre att hantera.
    Ja, som sagt. Vi är alla olika. Många vittnesmål om filmer som spelas upp om och om igen i huvudet.
    Visst är det så att det är kortare väg till bingen om man redan haft en relation, och jag kan förstå att just i ditt fall är jobbigt. Dom hade vad jag förstår inte ens haft en riktig relation, utan bara varit kk. Att då sätta sitt förhållande på spel för något så tillfälligt????
     
    Personligen aktar jag mig för folk som haft kk relationer. På något sätt känns det så lössläppt. Tangerar lite diskussionen om att man inte kan vara kompis över könsgränserna. Men det ärr en annan diskussion.
  • Anonym (K)
    Kungsholmsbo skrev 2021-09-28 09:49:36 följande:
    Var bara tvungen att betona: lössläppt. Det gör mig så ledsen att bejakandet av sexualitet ska ses så som lössläppt - av vissa. Jag manar dig till att tänka om.

    Vad gäller TS problem. Älta är något hjärnan bla gör för att fylla i logiska luckor, dvs för att skapa ett händelseförlopp som stämmer. Du behöver komma ifrån ältandet - vilket det verkar som du vill - genom att skapa vägar runt det. Tex kan du tänka på förloppet med korta ord meningar som sedan leder fram till lösningen.

    Tex: vi träffades, vi hade det bra, men något skavde ändå för henne, hon träffade en annan, nu jobbar vi på att lösa problemen som uppstod och det kommer bli bra. Det är alltså ett exempel - du gör din egna tankekedja som känns bra för dig. Din hjärna måste nämligen sluta loopa.
    Du får betona hur mycket du vill, det ändrar inte min uppfattning. Ts historia tycker jag är ett typexempel på varför man skall tänka till två gånger innan man ingår i en relation med någon som tycker kk-förhållande är ok. Speciellt som i ts fall, där hon inte släpper kontakten med sitt kk när hon blir ihop med ts.
    Var och en får ju leva som dom vill, sen får man ta konsekvensen att det inte passar alla. Som i tråden "Ställa krav som KK (Du får inte dejta)"
    Sen kan jag hålla med om att ha en kk kan vara bättre än att ligga runt. Men då liknar det ju mest ett monogamt förhållande.

    Vad menar du med bejakandet av sexualitet?  
  • Anonym (K)
    Ordinär Man skrev 2021-09-28 11:43:51 följande:
    Därför att det är bra förstås!
    Ja, det känns ju jävligt upplyftande för ts...Obestämd
  • Anonym (K)
    Ordinär Man skrev 2021-09-29 00:24:28 följande:
    Om TS skaffarv sig lite erfarenhet utanför förhållande, skulle det säkert hjälpa honom att komma ifrån ältandet.
    Ja, säkert jäkligt bra för ts att hans fru skaffade erfarenheter utanför äktenskapet.
Svar på tråden Ältandet efter otrohet, hur länge? Hur påverkade det sig som varit den otrogna?