• Thu 21 Oct 2021 21:39
    224365 visningar
    1582 svar
    1582
    224365

    BF juni 2022

    Hur har ni det med pulsen? Igår var den uppe i 154 flera gånger och den kommer sånär som aldrig ner på under 100. Jag känner i kroppen att jag har hjärtklappning och känner ett obehag konstant. Jag vet liksom inte ens om illamåendet har med graviditeten att göra eller om det är pulsen som gör det. Är det någon fler som haft, eller har, problem med hög puls?

    Kan tilläggas att jag tränar mycket och kroppen är i väldigt bra kondition i övrigt, det är ?bara? pulsen som fått fnatt.

  • Fri 22 Oct 2021 07:57
    betula skrev 2021-10-21 22:13:14 följande:
    Har noll koll på min puls mer än att jag vaknat m superpuls/hjärtklappning några gånger. Fruktansvärt obehagligt!
    Ja fy det är inte kul! Jag har turen att kunna kolla dels med pulsklocka och dels med en apparat som visar både blodtryck och puls. 
  • Fri 22 Oct 2021 08:00
    My871 skrev 2021-10-22 06:42:46 följande:
    Hej!

    Jag brukar ha en vilopuls på ca 55 slag/minut och nu har den höjts till 90 slag/ minut, så jag känner absolut skillnad.

    Det känns lite jobbigt och man får nästan stresskänsla av att hjärtat tickar på så snabbt.
    Oj ja då är det onekligen rätt stor skillnad för dig. Det är precis så det känns för mig också. Barnmorskan var orolig över min pulshöjning och sa att jag kan komma att måsta sjukskrivas om den inte rättar till sig. Känner jag mig själv rätt kommer dock stressen av en sjukskrivning vara värre för pulsen så jag vill försöka hitta något sätt att få den att lugna sig, om det nu går. 
  • Fri 22 Oct 2021 08:03
    knyttets skrev 2021-10-22 07:41:47 följande:
    Jag tenderar ha hög puls även utan att det växer en människa i mig och märker definitivt att det är mycket tyngre nu redan, men i och med att jag äter mediciner även annars så fortsätter medicinering under graviditeten också. Men sorten behövde bytas.
    Ah okej, tack för att du delar med dig! Har din barnmorska nämnt något till dig gällande pulsen? När jag pratade med min barnmorska i måndags "hotade" hon med sjukskrivning om den inte lugnar sig, jag trodde att jag skulle kunna få någon medicin för att hålla den i schack men det kanske man inte får det första man gör utan ~vila~ kanske anses vara lösningen? 
  • Fri 22 Oct 2021 12:58
    Försiktigoptimistisk skrev 2021-10-22 11:06:08 följande:

    Jag gick från 59 i vilopuls till att öka konstant till att den idag ligger på 78, och då har det bara gått typ två veckor haha. Har koll på vilopulsen rack vare en pulsklocka och en app som sägervad min vilopuls är. Känns ju mer som den ligger på 80-90 på dagarna dock. Har hört att gå mycket promenader/motion generellt är bra för att komma ner i vilopuls, bland annat :) jag gick ner i vilopuls från 67-59 när jag började ta en promenad på ca 40 min varje dag


    Tack för att du delar med dig! Jag införskaffade min pulsklocka i samband med graviditeten så jag vet tyvärr inte vad min vilopuls normalt ligger på. Jag har två aktiva hundar vilket innebär bland annat mycket långa promenader, löpträning och agilityträning. Jag rör mig ca 15 000 steg per dag och vi vandrar ofta långa sträckor på fjäll och i terräng. Det förvånar mig därför att min puls är så kopiöst hög när jag är, och sånär som alltid varit, så fysiskt aktiv. 

    Jag är gravid i vecka 6 (5+4) så det känns ju inte så lovande att pulsen redan går bananas. 
  • Fri 22 Oct 2021 13:24
    knyttets skrev 2021-10-22 11:08:23 följande:
    Ännu har det inte varit prat om sjukskrivning, men jag är beredd på att det kan bli aktuellt senare i graviditeten då det börjar bli tyngre för kroppen. Nu inledningsvis har jag uppmanats att följa med blodtrycket och mäta hemma. Har själv önskat att om jag börjar få symtom så vill jag att min hjärtläkare konsulteras i första hand. Upplever själv att jag känner mitt hjärta så bra så jag vet när det blir för mycket. Men vila är nog det viktigaste och har själv gjort mycket lugn yoga och andningsövningar nu på kvällarna. Men det finns alltså pulssänkande mediciner som går att ta under graviditeten, men jag antar att man inte vill skriva ut "i onödan" då de påverkar mycket annat än pulsen också. I mitt fall hjärtspecialist som skrivit ut dem.
    Då förstår jag. Jag får vänta och se vad BM säger helt enkelt och försöka vila så gott det går, lugn yoga och andningsövningar var ett bra tips - det ska jag ta till mig! Jag var in på VC igår för att ta blodtryck och puls. Trots att jag suttit i väntrummet en timme och verkligen vilat låg pulsen på 128 vid mätning så någon förändring måste ske. 
  • Fri 22 Oct 2021 13:33
    Humlisen17 skrev 2021-10-22 12:00:48 följande:

    Jag hade hoppats på att kunna ansluta till denna tråden med glädje. Men nu vet jag inte längre. Plussade förra veckan men började blöda igår. Både blödning och värk är mindre än min normala vid mens, ändå känns det som det är mycket. Inga klumpar har synts än. Det har kommit blod nonstop i lite mer än 24h men nu blivit mycket mindre. Ni som har erfarenhet av blödning men ändå gått hela vägen, hur mycket blod har det kommit? Har det gjort ont något alls eller inte?

    Jag har själv erfarenhet med ett MA i v 7 och det var mycket värre, även abort för väldigt många år sedan i ungefär samma vecka som nu och det kändes mer.


    Jag har personligen tyvärr bara dåliga erfarenheter av blödning och värk i samband med graviditet. Tre missfall där det första inte alls var särskilt smärtsamt och där det inte blödde speciellt mycket, mycket mindre än vid mens och inte heller klumpar. Andra missfallet var lite värre men allt kom ut direkt som en större klump. Tredje missfallet var värst, först tre dagar av småblödning (det började med pyttelite som stegrade något för varje dag) som nådde sin kulmen den fjärde dagen då det gjorde ordentligt ont i mage och rygg i några timmar innan allt kom ut och smärtan la sig. 

    Det finns dock otaliga berättelser om människor som varit gravida och haft ordentliga blödningar utan att det slutat i missfall. Jag håller alla tummar och tår för att det bara är en blodansamling eller något som ligger bakom blödningen! Hjärta
  • Fri 22 Oct 2021 13:40
    hurtänktedunu skrev 2021-10-22 12:34:25 följande:
    Vad jobbar du med? Jobbigt om man behöver bli sjukskriven. Det är inte kul.
    Jag tycker flåset är helt ok även vid tyngre ansträngning, det är nästan värre på de vanliga promenaderna. 

    Jag jobbar som jurist så alltså inget fysiskt ansträngande utan rent kontorsjobb. Glad
  • Fri 22 Oct 2021 14:09
    EIJ90 skrev 2021-10-22 12:25:19 följande:

    Fler i tidig graviditet med lite eller få symptom?

    Jag är i vecka 4+3 och tycker jag känner väldigt lite eller ev inbillar mig symptom.

    Hade mer molvärk för nån vecka sen. Känner endast av lite då och då nu. Inget illamående.

    Dock rätt uppsvälld och ser gravid ut på kvällen.

    Var även mer trött för nån vecka sen (dock var jag rejält förkyld då).

    Man nojar ju för MA...


    Brist på symptom behöver ju inte alls betyda MA, likväl som mycket symptom inte lämnar några garantier. Kruxet är ju också att graviditeter kan vara så olika och att det knappt finns några normalvärden kring hur man "ska" må för att allt ska vara som det ska. Jag mådde rätt illa på kvällarna, var trött, hade ordentlig molvärk osv i vecka 4+3 men jag vet många som inte märkt av något alls då. 

    Mot bakgrund av mina tidigare missfall valde jag att även denna gång testa med CB digital en gång i veckan för att se att stegringen skedde som den skulle. Vid samtliga missfall har testerna aldrig visat mer än gravid 2-3 veckor. Om testerna inte ökat för mig inom 10 dagar har jag ställt in mig på missfall, vilket hittills alltid stämt. Jag är fullt medveten om att CBs digitala test inte är någon exakt vetenskap och att hormonnivåerna kan variera men det har iallafall varit en fingervisning för mig. Glad
  • Fri 22 Oct 2021 20:04
    betula skrev 2021-10-22 16:43:35 följande:

    Åh vad har du för hundar? Kör oxå en del agility även om jag önskar det fanns tid för mer.


    Men så kul! Två tollare på 2,5 år respektive 5 månader. Mycket agility, apportering, NoseWork och spår. Jag och sambon brukar skämta om att vi är så inne på att träna hund att vi förmodligen kommer träna bebis som vilken valp som helst, haha. Vad har du för hundar?
Svar på tråden BF juni 2022