Inlägg från: hurtänktedunu |Visa alla inlägg
  • hurtänktedunu

    BF juni 2022

    Mamma91a skrev 2021-11-01 11:28:21 följande:

    Vi har en helt hemlig fb-grupp för bf juni 2022. Den går inte att söka efter och man kan bars bli inbjuden via länken eller att va vänner på fb.

    Skriv till mig om ni vill vara med I gruppen.


    Skickar du länken till hon ovanför
  • hurtänktedunu
    JossanW skrev 2021-11-07 09:07:56 följande:

    Har följt tråden ett tag men inte vågat svara. Jag är 32 åt och gravid med vårt första barn. Är beräknad 14 juni och är i vecka 8+4.

    Jag vill gärna vara med i FBgruppen också.


    Grattis. Skriv till mamma91a. Hon skickar länken till gruppen
  • hurtänktedunu
    Lolalou skrev 2021-11-07 10:23:28 följande:

    Kan man köra bil på det? Ska be att få det utskrivet men hur blir det med att köra bil?


    Ja det är ingen narkotika eller något.
  • hurtänktedunu
    Lolalou skrev 2021-11-07 10:24:45 följande:

    Min BM sa ?säg till om ditt illamående blir värre, isåfall får vi koppla ihop dig med läkare som kan skriva ut det till dig?

    Vet ej om de har samma behörigheter som en sjuksköterska? (Kan ingenting om hierarkin inom vården, så kan mycket väl ha fel här)


    Ja jag vet faktiskt inte om dom skriver ut det. Men dom har förskrivningsrätt
  • hurtänktedunu
    Amanda6747 skrev 2021-11-07 10:36:23 följande:

    En sjuksköterska kan inte skriva ut läkemedel och tror inte heller BM kan det därför hänvisar de till läkare


    Jo då det finns sjuksköterskor med förskrivningsrätt och barnmorskor har alltid förskrivningsrätt. Men dom får inre förskriva allt. Men dom får inte skriva ut allt.
  • hurtänktedunu
    Lolalou skrev 2021-11-08 09:32:03 följande:

    Hej allihopa!

    Hur gör ni för att inte tänka katastroftankar? Känns som det enda jag tänker på just nu är lilla livet i magen (om det ens är något?) om hjärtat slår? Om jag får missfall? Håller på att bli galen. Totalt.

    Blir frustrerad över hur länge det är kvar tills jag ska tid för ultraljud. Ska på frejasamtal den 23/11, är det då vi får veta vilket datum jag ska få göra ultraljud? Tycker det är sjukt att vi ska behöva vänta så länge till att få veta om det är något som lever? Är livrädd för att jag (mår sjukt jävla illa varje dag) mår skit och så kommer det inte komma något ur detta..

    Är 7+6 idag. Vill inget annat än att detta ska gå vägen, men har så svårt att tänka positivt just nu!

    Hur känner ni? Hur mår ni?


    Ja det är svårt speciellt då jag nyligen haft ett missfall. Jag bokade ett privat vul förra veckan och såg då bebis 7+4 och har ett nytt vul på måndag nästa vecka då 9+2. Det är mitt sätt att hantera det.

    Skulle aldrig klara utan ultraljud. Men tänker samtidigt att i värsta fall är man glad I onödan.
  • hurtänktedunu
    Lolalou skrev 2021-11-08 10:00:53 följande:

    Förstår er som haft missfall att det är ännu jobbigare för er <3

    Är själv lite inne på att boka ultraljud privat men samtidig så känns det så frustrerande att behöva lägga de pengarna själva. Min sambo tycker inte det är värt det och jag förstår vad han menar med det. Tänk om hjärtat inte slår och vi betalar massa pengar för ingenting :(

    Det har varit en tuff och jobbig helg med mycket tankar som snurrar?


    Ja det är ju upp till var och en. Där jag går så betalar vi endast 400kr för ultraljudet. Men vi har även bokat ett nipt test för att kolla efter kromosomavvikelser i v13 och det kostar 6000. Kändes värt för oss.
  • hurtänktedunu
    ElissaLevin skrev 2021-11-09 09:54:37 följande:

    Hur klarar ni av dagarna med illamående? Alltså jag känner mig så deprimerad för jag inte känner mig 100! Presterar inte lika bra på jobbet , är så känslig för lukter så jag kan inte ens pussa o krama på min son !! Utan att vilja spy . De där gör så ont i mitt mamma hjärta att jag vill gå sönder. Han som var min favorit lukt. Nu undviker jag gosa med han o han märker av det . Vill bara gråta och att allt ska bli normalt igen?är bara i v 8 så de lär nog ta ett bra tag till innan man mår bra ! Fy vad ogillar första trimestern ! :(


    Lergigan comp är min räddning. Det hjälper mig mycket. Längtar dock också tills första trimestern är över. Vi gärna komma till halvtid. Det är konstigt det där med vad man mår illa av och inte
  • hurtänktedunu

    Pratade med barnmorskan igår. Hon verkade jätte bra. Hon försökte hitta en tid som passade oss båda redan denna vecka men det var helt omöjligt. Haha. Så jag fick inskrivning 3 december. Men hon skulle skicka remisser så jag fick ta blodprover innan det. Känns riktigt bra.

    När har ni eller har ni haft inskrivning?

Svar på tråden BF juni 2022