Inlägg från: hurtänktedunu |Visa alla inlägg
  • hurtänktedunu

    BF juni 2022

    Onemore2018, 37 år, fjärde barnet, BF 2/6

    Oreokakan11, 25 år, första barnet, BF 12/6

    Vittring89, 32 år, andra barnet, BF 14/6

    My871, 34 år, femte barnet, BF 16/6

    Hurtänktedunu, 32 år, tredje barnet, BF 18/6

  • hurtänktedunu
    Vicktoria88 skrev 2021-10-10 17:34:01 följande:

    Hej!

    Jag plussade i tisdags med digitalt CB. Några dagar innan jag testade kände jag hur det stramade och drog runt livmodern, antog växtvärk. Nu har jag inte känt några stramningar på ca 3 dagar så är superorolig att embryot slutat växa.. Kan bara känna som ett jättesvagt stick ibland och känns som jag ska få mens närsomhelst. Har inte några andra gravsymptom än (v 4+3 idag). Kan växtvärken komma och gå utan att något är fel??

    Har försökt i 3 år nu, lyckades i våras efter Ivf men fick tidigt missfall. Vill så gärna att det ska gå bra den här gången!


    Det där kan komma och gå hur mycket som helst. Speciellt i början. Jag har inte känt någon växtvärk på hela helgen. Först nu idag jag känner något svagt. Känslan att mensen ska komma när som helst är jätte vanlig. Jag har inte ens ont i brösten denna graviditet. Så helt rimligt att inte känna något alls så här tidigt.
  • hurtänktedunu
    Onemore2018 skrev 2021-10-11 13:04:04 följande:

    Åh jag står i valet och kvalet här. De äldre syskonen över 10 vet om graviditeten då jag mår lite illa på kvällarna och kräktes. Dock vet ej 9 åringen. Magen börjar synas och jag känner att jag måste berätta. Jag går in i vecka 8 på fredag. Skulle något gå snett så vet de ju varför jag blir ledsen. Hur skulle ni göra eller hur har ni gjort?


    Jag tyckte det var skönt när barnen visste när det gick dåligt förra gången. Visst blev dom ledsna men dom förstod och är nu med och längtar efter en ny graviditet. Dom vet inte om denna än.
  • hurtänktedunu
    Vicktoria88 skrev 2021-10-11 13:33:54 följande:

    Tack så jättemycket för ditt svar! Känns lite lugnare nu :)

    Hade testdag idag från ivf-kliniken idag och testet var fortfarande positivt och starkare streck än förra gången vi plussade så känns hoppfullt!

    Har också känt lite spänningar idag och mådde faktiskt tillochmed lite illa imorse. Men är ju fortfarande så tidigt så kommer säkert få panik flera gånger..

    Hur gör ni med kaffe/te? Drack efter återförandet 1 kopp kaffe till frukost (ska ju vara ok enligt Livsmedelsverket) men nu vet jag inte om jag vågar fortsätta med det, har läst att embryot kan vara känsligt före v 12 även för små mängder?


    Ja säkerligen. Jag kommer nog också oroa mig typ hundra gånger till. Men det hör väl till också antar jag.

    Jag försöker undvika. Jag drack en kopp te idag. Det kändes okej men nej kommer nog inte dricka mer. Lika bra. Kaffe dricker jag som tur är inte vanligtvis heller.
  • hurtänktedunu
    kattnos skrev 2021-10-11 13:48:37 följande:

    Hej på er alla!

    Jag hoppar in i tråden, BF 9 juni med andra barnet.

    Vilket är helt galet då vår son kom till via IVF men detta är en spontan graviditet! Första gången jag är gravid naturligt så det känns jättekonstigt.. men väldigt roligt såklart :) Ska bli kul att följas åt här inne :)


    Så roligt. Välkommen och grattis
  • hurtänktedunu
    GlitterE skrev 2021-10-11 16:47:45 följande:

    I vecka 4+5. Mår precis som vanligt förutom att jag har pyttelite värk i livmodern vid några tillfällen under dagen. Inget illamående i sikte ännu. Hade nästan önskat lite mer symtom så att jag ska inse att det här verkligen är på riktigt!


    Håller helt med dig. Vill också ha lite mer symtom. Men man ska väl äkta vad man ber om kanske haha
  • hurtänktedunu
    knyttets skrev 2021-10-11 16:39:10 följande:

    Idag slog första graviditetsillamåendet till vecka 4+4. Det smög verkligen på från ingenstans! Trodde inte jag skulle behöva dras med det nu redan. Hur är det med er andra idag?


    Lite foglossning i höfterna och lätt illamående ibland men väldigt lite. 4+2 idag
  • hurtänktedunu
    ChilliChoklad skrev 2021-10-11 17:55:38 följande:

    Jag är svullen där nere, och har sammandragningar ibland. Märkte att jag blev sjukt andfådd idag när jag gick upp för 4 våningar i trappor. Kanske dock beror på att jag är otränad, men så illa var det inte före graviditeten


    Märkte också av att jag blev andfådd idag. Spelade 1.5 timme padel och det vart jobbigt nu. Har det inte vart förut
  • hurtänktedunu
    Onemore2018 skrev 2021-10-12 06:43:01 följande:
    Vi berättade igår och glädjen blev stor. Så nu hoppas vi att allt går bra men det är ju precis som du förklarade. Det är skönt att de vet ifall något går snett och man blir så ledsen.
    Ja det är ju så. Men i värsta fall är man ju glad i onödan liksom
  • hurtänktedunu
    xnfsm skrev 2021-10-12 07:12:49 följande:

    God morgon!

    Är i v 5 (4+5). Har varit gravid en rad gånger innan, inga preventivmedel har funkat och har blivit oönskat gravid, gjort abort samtliga gånger. Denna gång, är jag/vi redo, blev gravid på första försöket (tacksam och ödmjuk för hur lätt det var, vet att många därute kämpar och mår dåligt). Grejen är att jag känner väldigt lite illamående än så länge. Tidigare gånger har jag varit riktigt illamående. Har även molvärk i nedre delen av magen, av och till men mest till. Är orolig att det ska bli missfall.

    Några (helst vänliga) tankar om detta?


    Jag har knappt vart illamående någon av mina tidigare graviditeter och det har gått vägen så det säger väl egentligen ingenting. Sen är det ju ännu tidigt så risken att det kommer finns ju fortfarande. Finns dom som inte är illamående förrän typ v6-8. 
Svar på tråden BF juni 2022