Inlägg från: hurtänktedunu |Visa alla inlägg
  • hurtänktedunu

    BF juni 2022

    Försiktigoptimistisk skrev 2022-02-10 18:42:14 följande:

    Är i vecka 22 nu snart. Har känt rörelser sen vecka 19 iaf och de blir ju starkare. Nån som märkt om man ligger på mage så känner man rörelser sjukt mycket mer?  Haha

    Det blir nästan lite obehaglig för antagligen ligger man lite mer "tryckt" haha. Bara en lustig upptäckt för en som är gravid för första gången ^^


    Haha jag går in i v23 i morgon och du har helt rätt. Tror bebisen Blir lite arg när man trycker ihop. 

    Tyvärr för övrigt orgasmer blir något helt annat också nu när man är gravid
  • hurtänktedunu
    TheSwedishKiwi skrev 2022-02-14 14:18:09 följande:

    Hur går det för er alla? Här var det rätt lugnt i magen i några dagar och jag blev lite fundersam över varför jag inte kände så mycket, men igår måste lillan ha vridit på sig för både igår och idag är sparkarna betydligt hårdare än vad de varit innan. Blev nästan lite rädd förut när hon sparkade till för det kändes så himla tydligt! Men jag älskar det! Så mysigt och sitta och känna henne hålla på där inne.  // Hjärta

    Problemet jag hade med konstant hård mage verkar ha lagt sig, för nu är magen betydligt mjukare. Hade tydligen inte någon urinvägsinfektion heller, så varför det blev så innan är ett mysterium. Kanske hade det någon relation till min magsjuka som jag hade några dagar innan.


    Här går det bara fint. Lilla damen höll igång precis hela dagen igår. Trodde aldrig hon skulle sova. Hon är betydligt lugnare idag även fast hon så klart sparkar. Önskar min kunde vända på sig faktiskt för just nu så ligger hon och sparkar neråt. Vill gärna hellre ha sparkar uppåt. Känns bättre på något set. Men vet att storebror gjorde lika. Tror han vände sig runt v26 kanske. Så vi hoppas denna dam gör det samma. 
    Älskar också att känna sparkar. Eftersom detta är sista graviditeten så ska jag verkligen njuta så mycket jag bara kan. 
    Bm besök nästa vecka också. Första riktiga efter inskrivningen. Ska bli kul. Sen nytt ultraljud 8 mars för att se så hon växer på bra och flöden ser bra ut. Har även börjat med akupunktur denna veckan så det blir också bra för fogarna. 

    Skönt att magen kommit igång. Min har gått från att funka super till att bli trögare. Inte för att det blir ett stort problem men man känner ju skillnad. Det är mycket konstigheter när man är gravid. Men skönt att det inte var någon urinvägsinfektion i alla fall.
  • hurtänktedunu
    kattnos skrev 2022-02-17 20:14:08 följande:
    Här går det också bra, märker av graviditetskrämpor tidigare än förra graviditeten som halsbränna, uppsvälldhet, nästäppa och att jag får ont i ryggslutet vid ansträngning (exempelvis om jag grejar vid diskbänken för länge tydligen..) 
    Men annars mår jag bra och känner bebis varje dag, vissa dagar är den lugnare och andra mer livlig men den rör sig iaf varje dag. Mest sparkar långt ned (mycket längre ned än jag minns med sonen) och på höger sida. 
    En och en halv vecka kvar till nästa besök hos bm, äntligen dags att lyssna på hjärtat!
    Min sparkar också jätte långt ner. Min förra gjorde det också men första barnet sparkade uppåt. Andra barnet vände sig runt v26-27 och då började det komma uppåt istället. Så väntar bara på att denna ska vända på sig också 
  • hurtänktedunu
    kattnos skrev 2022-03-04 07:25:45 följande:

    Hallå! Hur går det för alla? Länge sedan någon skrev nu..
    Jag var hos BM i måndags och fick hörs hjärtat och mäta magen för första gången och allt ser fint ut. Det känns skönt. Börjar känna mig stor redan nu så ibland känns det lite tungt att det är 3 månader kvar. Men samtidigt har vi gått under 100-dagarsstrecket så jag försöker vara positiv :)


    Det går bra. Min mage växer mer uppåt tack och lov så känner mig smidig fortfarande. Var hos barnmorskan för två veckor sedan och fick lyssna på hjärtat. Nu har vi ultraljud igen på tisdag. Längtar verkligen. Ska bli skönt att se lillan igen. Går sedan ner på tvåsiffrigt på torsdag. Känns fantastiskt. 
  • hurtänktedunu
    TheSwedishKiwi skrev 2022-03-06 09:10:56 följande:

    Mobilen låter mig inte citera inlägget så jag får svara så här! För mig går det bra tycker jag. Gick in i vecka 25 igår, så än är det långt kvar. Känner mig inte så jättestor faktiskt, men tydlig kula har jag ju så klart! Får rätt mycket sammandragningar men eftersom det är min första graviditet så vet jag inte riktigt vad som är normalt. Ska ta upp det med barnmorskan om 1,5 vecka. Skulle chansa på att jag har åtminstone 10 tydliga sammandragningar per dag. De gör inte ont alls, så på så sätt är jag inte orolig. Hoppas på att det är vanligt. Om det är någon som har erfarenhet och kunskap får ni gärna ge råd.

    Hon är en livlig tjej och jag känner henne varje dag, vilket är alldeles underbart. Vi har faktiskt inte köpt i stort sett något ännu, så det börjar bli dags att börja nu känner jag. Tänkte ta en tripp till IKEA idag faktiskt. Har köpt lite kläder och blir nästan gråtfärdig när jag tittar på dem för att de är så söta!


    Så länge dom inte gör ont ska det inte vara någon fara men alltid bra att kolla upp så du inte har urinvägsinfektion eller något. 

    Ja visst är kläderna söta. Ska plocka fram dotterns strl 44 kläder. Man blir ju som du säger helt gråtfärdig. Jag har precis hämtat massa kläder från syrran. Har hur mycket som helst nu. 
  • hurtänktedunu
    kattnos skrev 2022-03-24 15:52:46 följande:

    Idag har jag fått spruta mot immunisering då jag har negativ blodgrupp och bebis är positiv. Bra att de har koll på en :)
    Har gått in i v 30, 29+1 idag och det känns tydligt att det är tredje trimestern.. jag känner mig mer otymplig, tröttare och har redan fått krämpor som jag kommer ihåg kom mycket senare förra graviditeten.. jaja, vissa dagar är bättre och andra sämre såklart. Magen växer som den ska och hjärtljuden låter bra. Allt rullar på kan man säga :) Men nu börjar man längta efter juni faktiskt :)


    Håller helt med. Man börjar verkligen längta nu. Känns fortfarande så overkligt. Jag går in i sista trimestern i morgon. 28+0. 
  • hurtänktedunu
    TheSwedishKiwi skrev 2022-03-25 15:53:25 följande:

    Jag går in i tredje trimestern imorgon, 28+0. Snart kan man börja räkna ner. Har satt igång och virkat lite bebiskläder som jag hoppas kommer passa, men jag har ju ingen aning om hur stor eller liten hon kommer vara så i värsta fall får de bli hängandes. Kul att göra dem i alla fall! :) 

    Jag är fortfarande konstant nervös när det går en lite längre period utan att jag känner henne. Men jag försöker så gott jag kan att vara lugn samtidigt som jag så klart håller koll. I skrivande stund så håller hon igång där inne, så just nu är jag lugn. Jag vet ju att jag har moderkakan i framvägg så den dämpar ju, sen tror jag att hon ofta sparkar bakåt så man inte känner av det lika mycket.

    Längtar så tills jag får träffa henne för första gången. Så nyfiken på hur hon ser ut!  // Skrattande Jag är europeisk men min sambo är asiat, så jag är supernyfiken på hur ögonen blir, haha!


    Så härligt. Ja det känns som att det kommer bli mycket lättare att räkna ner i slutet på april. Haha. Vet inte varför men då blir det nog mer verkligt. Så mysigt att virka. Jag håller på att tvätta upp allt till henne nu. Mysigt att fixa lite. Måste börja med hennes rum också. Men men det får bli. Tänkte ta påsklovet till det. Då är jag ledig med barnen. 

    Känner igen det där med nervös. Även om det bara är en kort stund man inte känner så blir man ju nervös. Jag har moderkakan bak så känner henne väldigt tidigt när hon är igång men hon är ju självklart lugn ibland också eller sparkar bakåt så då vill man bara ha respons igen. Hahaha. Man är lite märklig som gravid känner jag.

    Ja jag är också super nyfiken. Jag är helsvensk men min man är från Iran. Vi har redan två barn och den ena har ljusbrunt hår och den andra blont så ingen av dom här fått hans svarta hår. Så jag är nyfiken på att se om denna sista får det. 
    Däremot har båda barnen hans fantastiska bruna ögon. 
    Genetik är ju så spännande
  • hurtänktedunu
    kattnos skrev 2022-03-27 08:36:23 följande:

    Spännande att läsa om era ursprung och hur barnen ser ut! Både jag och min man är helsvenska så största skillnaderna är väl längd samt olika ögon- och hårfärg. Vår son är blond men jag har mörkt hår så får se vad den här bebisen blir :)

    Jag känner ingen större oro när jag inte känner bebisen, om det inte skulle ha gått flera timmar förstås. Men det verkar vara bra fart där inne även om sparkarna oftast inte är så hårda så rör den runt mycket där inne iaf :)
    Sen har jag ju moderkakan i framvägg så jag antar att jag kanske hade känt mer annars, eller mer på framsidan iaf.

    Har ni börjat fundera på bb-väskan ännu? Jag har inte ens börjar plocka fram sonens minsta kläder ännu.. men det är väl något jag snart får ta tag i :) vill inte köpa massa nytt innan jag vet vad det blir, vi visste inte med sonen heller så jag har mycket neutralt smått. Det får räcka så länge tänker jag :)


    Ja det är ju alltid spännande att se vad det är för en liten som tittar ut. Ja moderkakan fram för stor skillnad i dessa veckor tycker jag. Känner helt galet mycket nu. Skönt dock då jag är mer orolig denna gång.

    Åh nej gud. Så långt har jag inte kommit än. Har köpt på mig en hel del i strl 44 då vi vet att damen är liten. Men sen vad man ska ha med sig är ju en helt annan fråga. Haha. 
    Känns så himla långt bort men jag vet ju att det kommer gå snabbt och så är vi där. Men tror jag brukar börja packa i v34 eller liknande. 

    Har du någon aning om vad du ska packa?
  • hurtänktedunu
    kattnos skrev 2022-03-28 19:50:53 följande:
    Jag tycker ändå att jag känner ganska mycket rörelser, kanske skulle bli tokig om jag inte hade moderkakan i framvägg, haha. 

    Hur vet ni att det är en liten tjej? Min son vägde 3,6 kg men då föddes han 14 dagar efter bf så han borde inte kunna räknas som stor. Han kom ju ut med akutsnitt och efter förlossningen gjordes en bäckenmätning och jag vet nu att jag har ett bäckenmått som ligger precis under det som räknas som normalt. Därför ska jag göra ett TUL om en månad för att se hur stort det här barnet beräknas bli. Jag vill gärna föda vaginalt om det är möjligt :)

    Nej, jag vet inte alls vad jag ska packa faktiskt. Jag håller på att virka en filt och den får nog följa med. Minns att vi inte satte på sonen kläder typ alls innan vi åkte hem från BB så jag tänker inte ta med för mycket kläder iaf. Behöver man packa ned mössa i juni till exempel?
    Haha ja kanske. Får se hur det här känns om några veckor när hon är ännu större och starkare. 
    Vi vet det för vi följs av en läkare var tredje till var fjärde vecka med ultraljud. Det blev så först då dom ville flytta bf datumet två veckor senare vid rutinultraljudet och jag sa att det inte stämmer. Så min barnmorska ordnade en tid till läkare. Detta höll läkaren med om då jag gjort ultraljud v7 v9 och v12. Så vi visste att det inte kunde stämma. Så läkaren satte bf enligt min sista mens och nu följer han. Så just för tillfället är hon -26% så lite tillväxthämmad. Vi har gjort 2 ultraljud hos honom än så länge och ska dit igen på torsdag så får vi se om det ligger kvar på det eller hur det ser ut. Han har ju dessutom sagt att jag inte får gå över tiden. Men han kommer fortsätta följa oss med ultraljud tills hon är född skulle jag tro. 

    Jobbigt att det blev så men skönt att det verkar som det gick bra då. Du kanske får sättas igång tidigare om du ska kunna föda vaginalt. 
    Jag har ju fött en på 2.8kg och en på 4.1kg vaginalt så jag hoppas verkligen att jag får göra det igen. 

    Ja jag får nog tänka lite till vad som ska med. Vi satte inte på dottern kläder heller och hon är också född i juni. Som du säger så blir det nog när man åker hem bara. 
    Men ja mössa behöver dom ju ha då dom har svårt att hålla sin temperatur. En tunn i alla fall. 
  • hurtänktedunu
    TheSwedishKiwi skrev 2022-04-01 22:48:17 följande:
    För mig är det olika beroende på dag. Jag går in i v29 (28+0) imorgon. En del dagar så är det konstant rörelse med hårda sparkar mot både revben och blåsa, men andra dagar känner jag bara vaga rörelser lite då och då. Jag antar att det beror på hur hon ligger just den dagen, men jag försöker att inte bli så nervös de dagar jag känner mindre. Jag skulle hellre ha det som dig och känna rörelser konstant om jag ska vara ärlig, för annars sitter jag här och undrar om jag ska höra av mig till barnmorskan gällande minskade rörelser eller inte. Just idag är en sån dag som jag knappt känt henne alls och det gör mig såklart orolig. Visst är det obehagligt att få hårda sparkar, men på samma gång är de ju rätt lugnande då man vet att bebisen har mycket energi och styrka! :)
    Håller helt med dig. Min gör lika. Men jag har dopplern ifall jag blir väldigt orolig. Alltså det roliga är att jag kan känna henne men sen efter 5 minuter blir jag orolig ändå. Hahaha
  • hurtänktedunu
    kattnos skrev 2022-04-03 16:44:19 följande:
    Låter lite läskigt att hon är tillväxthämmad, skönt att de håller extra koll! 
    Jodå, det gick ju bra allting - om jag skulle sättas igång tidigare skulle det inte göra mig så mycket, tycker att det är tungt redan, haha.. Gissar att det antingen blir igångsättning eller planerat ks så oavsett så borde den födas före bf..

    Okej, min son föddes ju i juli 2018 som var så fruktansvärt varm så det snarare kändes som att han skulle bli kokt med mössa på, så lär det inte vara den här gången :) Ska man kanske sätta på en tunn overall till och med. Eller kanske det räcker med en filt. Jag får fundera lite :)
    Ja men det låter nog värre än det är. Alla flöden är superfina och hon mår prima så är inte orolig. Och det har inte fötts en flicka över 3kg någonsin i vår familj så tror mest det är genetiskt. Nu var vi på ultraljud i torsdags och nu ligget hon bara på -21% så hon ökar på. Ligger i nederkant men inom värdet nu. Så tillbaka om 4 veckor igen så får vi se. 

    Ja då måste den nog komma före bf. Tror knappast dom väntar till efter med ett ks. Skönt att dom har koll. Min moderkaka ligger nu bak men högt upp så skönt att veta att jag får föda vaginalt. Så behöver jag inte oroa mig. 

    Haha ja 2018 var ju lite speciellt. Men vi får ju vänta och se. Vi bor ju i Sverige med allt det innebär så vi får utvärdera vädret allt eftersom.
    Kommer säkerligen räcka med en filt. 
  • hurtänktedunu
    kattnos skrev 2022-04-03 16:49:11 följande:
    Kul att våra bebisar rör sig så olika i magen - min är givetvis också aktiv men allra mest på natten när jag försöker sova... till skillnad från sonen så sparkar den här bebisen ganska ofta på min blåsa vilket ju inte är så skönt. Sen minns jag att sonen hade massa hicka - den här bebisen har bara hickat några gånger hittills som jag har märkt. 
    Jag känner mest sparkar nedåt eller åt oftast höger sida, dock vet jag inte om moderkakan dämpar en del uppåt men åt det håller verkar det än så länge vara ganska lugnt.
    Haha ja den här trycker massor på blåsan men inte med sparkar. Tror bara hon ligger tryckt emot eller något. När jag går så blir jag kissnödig direkt.
    Den här har bara hickat en gång vad jag vet. Vaknade mitt i natten och skulle kissa så kände det då.
  • hurtänktedunu
    kattnos skrev 2022-04-13 16:06:48 följande:

    Nu har vi kommit till v 32+0 och idag var det besök hos bm igen. Alla värden ser fina ut hos mig och min bm konstaterade att bebis nu ligger med huvudet nedåt, dock inte fixerad än så den kan fortfarande göra en kullerbytta :) Jag tycker att det är så häftigt att bm kan känna "jaha, här är en rumpa, här känner jag fötter..." när man själv förvisso känner att bebis rör sig men inte alls kan förstå vilken kroppsdel det är man känner. 

    Igår plockade jag fram lite kläder som ska tvättas upp inför bebis ankomst, delade upp i pojk-kläder resp neutrala och tvättar kanske inte upp de utpräglade pojkkläderna förrän jag vet om de behövs :) som tur var visste vi ju inte sist heller så jag hade sparat mest neutralt :) Alltså, om 5 veckor är bebis färdigbakad och om 8 veckor har vi just passerat bf - det är ju inte alls långt bort nu!


    Ja det börjar verkligen dra ihop sig. Känns så sjukt alltså. Det går så galet snabbt. Men vad man börjar längta alltså. Börjar faktiskt längta efter att gå hem och fixa nu.

    Ja visst är dom duktiga. 
  • hurtänktedunu
    TheSwedishKiwi skrev 2022-04-14 10:08:48 följande:
    Spännande! Själv är jag i vecka 30, och har därför något längre tid kvar, men det börjar verkligen kännas att det närmar sig nu! Jag har faktiskt ingen aning om hur hon ligger i magen. Jag kan känna att det är en fot jag känner ibland, men den är alltid på olika ställen, så jag tror hon fortfarande gör kullerbyttor där inne, haha. Var hos barnmorskan häromdagen och de bekräftade i alla fall att alla värden ligger bra och hjärtat slår precis som det ska, så det känns väldigt bra.

    Det börjar bli riktigt svårt för mig att sova bekvämt nu. Gör ont lite överallt när jag ska vända på mig, och jag är kanske lite larvig, men det känns som att jag typ krossar henne när jag ligger på sidan. Vet såklart att det egentligen inte är så, men det är så svårt att förstå hur hon får plats där inne! När jag ligger på sidan känner jag så väl hur hon trycker mot sängen med armar eller ben.

    Jag har fått ganska stora problem med ryggont också, på just ett ställe i övre delen av ryggen. Måste ligga ner ganska ofta för att slippa smärtan. Är det någon annan som dras med lite krämpor så här när vi närmar oss slutet av graviditeten?
    Vi har tack och lov en tempur säng som hjälper mig mycket med avlastning men ändå har jag betydligt mer ont denna graviditet än dom andra två. Sover också med en kudde mellan knäna och sen så går jag på akupunktur varje vecka. Ett tag hade jag också väldigt mycket sendrag på nätterna men nu är det bättre då min man masserar mina vader varje kväll med massagepistol. Blir så mycket bättre. 

    Jag törs inte sova på något annat sätt än på sidan. Det ska ju vara säkrast och sova på rygg ökar ju riskerna betydligt. Men man märker ju helt klart att hon blir mer vild när jag lägger mig på sidan. Då sparkar hon ner i madrassen. 

    I övrigt har jag inga krämpor alls. Så just för tillfället känner jag mig totalt ogravid bortsett från rörelserna och magen som är i vägen. 
  • hurtänktedunu

    Bf på fredag och var på ultraljud igår och bebis ligger på den nedre kurvan så hon är väldigt liten. Fick en hinnsvepning men tyvärr gav det inget resultat, än i alla fall. Dock ringde doktorn direkt till förlossningen och bokade tid för igångsättning I morgon kl 09. Så då ska vi befinna oss på förlossningen. Galet nervös alltså.
    Helt sjukt att vi förhoppningsvis har en bebis i morgon.

Svar på tråden BF juni 2022