• Anonym (Tjo)

    Sverige det mest incel-tätaste landet i världen

    Det låter som att majoriteten av incels springer runt och har ihjäl kvinnor. Så är det ju naturligtvis inte. Dom är bara jävligt isolerade och bittra, inte sällan något typ av handikapp som autism, asperger/svårt socialt etc.

    Jag tror att samhället kommer fortsätta att behandla dom som spetälska ett tag till. Men gruppen kommer tyvärr att växa och man kommer behöva deala med detta samhällsproblem framöver. Inte att man då delar ut kvinnor till incels för att lösa problemet, men att uppmärksamma och samtala kring denna problematik. Dom är en del av samhället, vare sig vi vill det eller ej.

  • Anonym (Tjo)

    Som vanligt har Tecum genomtänkta åsikter och lägger fram det på ett diskussionsvänligt och klokt sätt.

    Jonashisingen fortsätter att förskjuta problemet och gör det till ett problem på individnivå som dom ska lösa själva. Om dom nu hade kunnat lösa ensamheten och bitterheten att inte få känna sig inkluderade i samhället? tror du inte att dom hade gjort det själva? Bara för att du själv mått dåligt och inte känt hat och bitterhet/ensamhet innebär det ju inte att alla tacklar situationen som du. Försök att tänka lite större än invidividnivå(läs du).

    Jag har klarat mig bra pga utseende och social förmåga.. men jag är den första att skriva under på att jag kunnat hamna i självömkan och en känsla av otillräcklighet om jag inte klarat av att hantera damerna.

    Det vi borde diskutera är inte en handfull våldsamma psykfall, utan den utbredda ensamheten bland män som får dem att må dåligt.

  • Anonym (Tjo)
    JonasHisingen skrev 2021-09-25 09:45:29 följande:
    Vilken typ av kollektiva åtgärder föreslår du för män som inte kan träffa en kvinna? Hela incelrörelsens filosofi går ut på att förskjuta ansvaret från de ensamma männen själva till kvinnor, samhället, politiken etc. och lösningen är att lägga tillbaka ansvaret där det hör hemma, hos männen själva. Stöd finns i öppenvården, psykiatrin, i kyrkan osv. 

    Innan vi går in på eventuella åtgärder(jag har inte något färdigt koncept), så är det väl oväsentligt vems skulden är. Det är mer produktivt att diskutera lösningar?


    Det verkar vara viktigt för dig att etablera skuldfrågan, vems är felet?


    Tänk dig tillbaka i tiden hur kvinnor/färgade/homosexuella, ja tom barn haft det historiskt. Vilka svårigheter de fått utstå i vissa tider. Om vi då fortsätter att lägga skulden på dom och istället hävdar att dom har samma möjligheter som alla andra när dom uppenbarligen inte har det av resultatet att döma.. vad händer då tror du?

    Då behöver samhället kliva in, öppna debatten och diskutera ev åtgärder för att situationen ska bli bättre. Att skapa ett ännu större förakt och etablera skuldfrågan kanske får just dig att sova bättre om natten(i tron om att du inte är en del av problemet), men samhällsmässigt så blir det troligen bara sämre.

  • Anonym (Tjo)
    JonasHisingen skrev 2021-09-25 11:23:02 följande:
    Du får läsa om. Jag skriver inte ett ord om skuld. Däremot om ansvar. Att inkludera ensamma män i offerhierarkin kommer inte hjälpa. Hur många skattefinansierade projekt som än skapas kommer lösningen ligga i att man..män tar ansvar för sin egen situation.

    Ingen ide att diskutera begreppen skuld/ansvar. Känns som att trampa vatten, så jag släpper den. Du har inte skrivit om skuld, korrekt.

    Du har däremot bestämt dig dig för att det du tror på är en sanning för alla. Hur kan du påstå att inget skattefinansierat projekt skulle kunna hjälpa incels ur sin situation som dom uppenbarligen inte trivs med!?


    För mig är det samma sak som att påstå att inga skattefinansierade projekt kan hjälpa arbetslösa eller alkoholister? Eller för den delen projekt för jämställdhet eller mot rasism etc. Dom kan ju bara ta lite ansvar och skärpa till sig.

    Även hur media arbetar spelar roll, hittills har programmen mest målat ut incels som elaka kvinnohatare som är beredda att ta till våld. En farlig gruppering som folk gärna får förkasta. Det jag såg i senaste programmet om incels i kalla fakta var 2 osäkra män(möjligen med diagnoser), som inte ville något hellre än att bli en del av samhället även om dom inte hade förmågan att komma dit.


     

  • Anonym (Tjo)
    JonasHisingen skrev 2021-09-25 15:11:51 följande:
    Ansvarsfrågan är helt central. Även för alkoholister, hustrumisshandlare, kriminella mfl. Jag hör dig förespråka offerkoftan. Den hjälper inte. Det är den som gör att de här männen inte kommer någonstans.
    Om du anser att jag förespråkar offerkofta så missar vi uppenbarligen varandras poäng i den här diskussionen.
  • Anonym (Tjo)

    Män behöver bli bättre på att socialisera med andra män, särskilt när man blir äldre.

  • Anonym (Tjo)
    Postman skrev 2021-09-27 19:41:28 följande:
    Killarna halkar efter i så gott som alla ämnen, visst de kanske underpresterar det vet inte jag men det är fortfarande ett samhällsproblem och måste åtgärdas. Att betygsklyftan till tjejerna blir allt högre och oviljan till vidare utbildning blir allt större för killarna leder till bara till samhällsproblem i slutändan. Kan vi få killar att studera och att utbilda sig så är det enorma samhällsvinster genom att de i vuxen ålder kommer må bättre, inte hamna i gängbildningar, mindre självmord, mer familjebildning, mer social kompetens, känna sig mer inkluderad osv.

    Som skolan är idag så passar den inte killar, skolan går mycket ut på att man ska ta ansvar för sig själv, det passar inte killar eftersom de många gånger har svårare att bli lämnade själva och ta ansvar för sina studier på egen hand. Killar flyr då istället från sina problem genom att utebli istället för att tala om problemen öppet. När grabbar flyr så finns det onda krafter som gängbildning, kriminalitet, utanförskap, psykisk ohälsa, missbruk osv som väntar runt hörnet med öppna armar. 

    Gör vi också en framtidsspaning så idag är det så gott som total dominans av kvinnor på nästan alla akademiska utbildningar, det kommer till slut göra att vi kommer ha en obalans i alla akademiska yrken i framtiden, det kommer inte finns tillräckligt många män att rekrytera och vi kommer få en än mer könsuppdelad arbetsmarknad. Ska vi ha ett så kallat jämställt samhälle kan vi knappast låta detta ske. Som sagt, det är bara vinster med att satsa på killarna, kan inte se ett enda argument till att vi inte skulle göra det.
    Det är inte poppis att satsa på killarna? än(skolan, politiker, media). Men när problemet blir mer uppenbart framöver kan du säga att det där pratade jag om för 10år sen.
  • Anonym (Tjo)
    nihka skrev 2021-09-30 21:39:21 följande:
    Jag tar det igen eftersom du inte verkar förstå eller inte vill förstå. I Kalla fakta uttalade sig SÄPO om att just det du påstår inte kan hända, kan hända.

    Jag frågar igen, orkade du inte ta dig igenom de 2 minuter av prat där man hör SÄPO säga precis det du säger att de inte säger. Hot. Attentat. Våld. Samhällsperspektiv. Säkerhetsperspektiv. SÄPO-mannens ord.

    Jag insinuerar och överdriver förstås ingenting utan redogör helt enkelt för hotbilden så som den svenska säkerhetspolisen har uttalat sig om den. Inte bara i Kalla fakta utan också i egna rapporter. Det här är naturligtvis inte enbart ett svenskt problem utan även andra länders säkerhetspolis har uttalat sig om hotbilden från incelsrörelsen som exempelvis USA, Kanada och Tyskland. 

    Varför fortsätter du att förneka fakta in absurdum? Varför denna teflonattityd när du presenteras fakta? Orkar du inte med att detta problem faktiskt finns? Ligger det för nära? Kom ihåg att det inte handlar om "vanliga" incels utan de som har radikaliserats.Vad är du ute efter när du diskuterar här Postman? 

    Postman har ju självklart rätt. Hela programmet i kalla fakta handlade om att försöka framställa incels som ett stort hot, att blåsa upp målgruppen så att incels som grupp framställs med ett enormt våldskapital. Lägg på lite läskig musik etc och dom har lyckats bra med att sälja in sin skit i programmet.


    99% av alla incels har troligen npf, sociala eller andra problem som gör att dom inte kan hävda sig eller helt enkelt har svårt att passa in. Troligen skulle dom knappt kunna slå ihjäl en fluga. Sen att dom skriver tråkiga saker om kvinnor är väl någon slags ventil, precis som en del bittra tanter sitter här och öser skit på män.


    Om vi ser att dom lyckats få ihop 3-4st i världen som haft en våldskapital att ha ihjäl en annan människa så blir det en ytterst liten del av alla män som har problem att träffa tjejer. Min gissning är att dom även skulle kunna hitta 3-4st mördare bland fågelskådare, läkare, fotbollsspelare eller andra grupperingar. Det är egentligen inte speciellt anmärkningsvärd siffra bland så många incels värden över.

    Men jag har diskuterat med dig vid något annat tillfälle, så jag räknar inte med att du ska förstå eller ta till dig detta.

  • Anonym (Tjo)
    AndreaBD skrev 2021-09-30 22:56:21 följande:
    Och du tror verkligen att om det är 99 % som har NPF, sociala eller andra problem så kommer alla dessa att vara problemlösa ofarliga vuxna människor? Det låter väl inte rimligt. Nu vill jag absolut inte svartmåla ungdomar med NPF, jag jobbar med såna och de allra flesta är fina ungdomar. Men de är ofta sköra och labila. Och händer det något, så vet man aldrig hur utvecklingen blir då. Det finns helt klart en riskpotential. 

    Och som jag har sagt redan flera gånger- de hatar inte bara kvinnor utan även invandrare, homosexuella, andra killar som lyckas bättre i livet, m.m. De farliga är de som blir radikaliserade i specifika forum. 
    Då är det ju bättre att vi som samhälle försöker hjälpa dessa människor in i samhället, vilket du troligen redan gör. Tänker då speciellt på media, istället för att utmåla alla incels som farliga extremister med våldskapital, så kan dom behöva en hjälpande hand och inkludering.
  • Anonym (Tjo)
    Postman skrev 2021-10-14 15:03:32 följande:
    Ja jag tror faktiskt att de mår bra av det. De växer av att få skapa konflikter.

    Jag vet också några som inte är någon mening att diskutera med. Även om det är kul att diskutera, så ger det inte mycket alls om det är ordvrängare eller jag ska ha sista ordet-personer.


    Dom flesta av oss här har lärt sig den jobbiga vägen om man haft en diskussion med dessa personer.. det tar liksom aldrig slut.. 

  • Anonym (Tjo)
    nihka skrev 2021-10-14 20:51:18 följande:
    Jag är inte feminist och har aldrig varit, men incelsmän eller män som är nära incelsrörelsen har ju den permanenta ursäkten att det de säger och gör fel är kvinnors fel och i synnerhet feministers fel. Sedan är det kvinnors fel att de misslyckas i skolan, kvinnors fel att de misslyckas med kvinnor och sedan i de fall det utvecklar sig så, kvinnors fel att man var tvungen att skjuta dem. Dragit till sin spets, ja.

    Men när är det dags att växa upp och ta lite eget ansvar någonstans efter vägen? Värsta curling generationen. Alla har ju inte psykiska problem eller diagnoser utan det finns också helt vanliga egoistiska slöfockar som tillåts fortsätta med sina tonårsliv långt upp i vuxen ålder ytterst för att föräldrarna låter det ske.
    Va inte så säker på att det är en värdelös strategi att inte ta eget ansvar och skylla det mesta på andra könet, det har fungerat utmärkt för feministerna.
  • Anonym (Tjo)
    nihka skrev 2021-10-14 21:31:09 följande:
    Tycker du att de kvinnor som skyller allt på män verkar lyckliga?
    Nu var det en lite skämtsam kommentar från mig, det är såklart inte lätt att uppfatta humor i skrift. Jag tror varken kvinnohatare eller manshatare är speciellt lyckliga, för att svara på frågan.
  • Anonym (Tjo)
    Postman skrev 2021-10-14 22:02:41 följande:
    Alltså du försöker verkligen gör dig genuint dum Nihka, jag hoppas du mår lite bättre efter att ha tillskrivit mig så mycket.
    Du är verkligen en vettig kille med sunda åsikter som är bra på att diskutera. Det har jag sett i diverse trådar. Dagens tips till dig är att bara lämna den diskussionen du är indragen i just nu.. 
  • Anonym (Tjo)
    nihka skrev 2021-10-14 22:45:43 följande:
    Ibland, ibland inte. Det finns en öm tå. Du får inte kritisera en man. Hugger direkt då, vilket hände här.

    Han är inte "indragen" utan kom likt Don Quijote med dragen lans självmant dundrandes in för att försvara en man blint, med ett par Sancho Panzas i släptåg. 

    Varför pratar vi mer om den som kritiserades någons dåliga uppförande än det dåliga uppförandet? Varför denna sektmentalitet? Jag tycker det är illavarslande och har en gemensam nämnare med trådämnet.
    Nu slåss inte jag med väderkvarnar, jag har sett ett antal inlägg av både dig och Postman och bildat mig en uppfattning. Den har inte mycket med genus att göra, utan jag vill istället hävda att den bygget på sunt förnuft.
  • Anonym (Tjo)
    Anonym (jaha) skrev 2021-10-15 16:28:11 följande:
    Håller med, samma gamla överlevnadsinstinkter kan man hitta i mängder av saker i vårt moderna samhälle. Instinkten att "hitta en partner med starka gener som leder till stark avkomma som lättare kan överleva" visar sig gång på gång i en mängd underökningar i vad män och kvinnor tycker är attraktivt. Det enda som egentligen förändrats är hur man mäter framgång. 

    I dagens relativt trygga samhälle där allt inte längre enbart handlar om överlevnad så är det inte längre lika uppenbart viktigt, men våra instinkter lever kvar i allra högsta grad. Och våra kroppar anpassades inte för det liv vi lever idag, det liv vi lever idag är bara en millisekund av hela våra historia och utveckling. Märkligt hur det alltid tycks glömmas bort i debatter kring kvinnligt och manligt.

    Manlig aggressivitet är tex idag ett problem i vårt fredliga samhälle, men utan det hade vi nog inte överlevt som art. Men i debatten så förväntas män kunna trolla bort miljontals år av evolution som format våra instinkter och kroppar i ett nafs för att det under de senaste 100-200 åren blivit ett problem. Diskussionen blir så ensidig och löjlig. Det är urlöjligt att diskutera manligt/kvinnligt UTAN att med med hela våran historia och biologi/evolution för det är trotts allt det som format vilka vi är.
    Helt rätt!
  • Anonym (Tjo)
    Freddie K skrev 2021-10-16 08:08:14 följande:

    Ni som tjafsar mot @nihka, kan jag bara säga att nihka har haft väl genomtänkta argument genom tråden likt några andra har haft!


    Att hon haft genomtänkta argument är din personliga åsikt. Att hon sedan även tror att hennes meningsmotståndare gör multipla konton för att få effekt låter jag vara okommenterat.

    Däremot tycker jag att det verkar onödigt med personangrepp, det har du helt rätt i.
  • Anonym (Tjo)
    Freddie K skrev 2021-10-16 10:34:50 följande:
    Jo, det är min personliga åsikt och jag och @nihka kanske inte håller med om allt så kan vi ändå diskutera som två vuxna, civiliserade människor och för mig är det viktigt.

    Man behöver inte ta till personangrepp bara för att man inte har något argument. Då kan man sitta tyst en stund och läsa vad de andra skriver och sen göra en kommentar, om det känns vettigt.
    Jag hållet som sagt helt med att man bör hålla sig ifrån personangrepp. Det är bara en diskussion och man tycker olika om vissa saker här i livet. Värre än så är det inte!
  • Anonym (Tjo)
    nihka skrev 2021-10-22 21:02:47 följande:
    Hela det här inlägget som du svarar på och och är indignerad över, bl a att jag inte kunde skilja ut dig skrev jag till en Anonym (nähä). Och nu är du plötsligt Anonym (Rosa glasögon). Hur många fler Anonym och inte anonym är du?

    Se skillnad? Det är ungefär samma innehåll. Det finns inget incelhot och säger man att det finns ett hot överdriver man. Och ja, jag skiter i hur folk som ömsom attackerar ömsom kommer som en hundvalp och vill bli igenkända och klappade på huvudet känner sig. Ja, jag är väldigt empatiskt tondöv för den typen av skitbeteende.

    Hejdå Anonym (abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö)
    Har sett i flera trådar att du spekulerar i multikonton så fort du blir lite pressad. Det finns ju faktiskt en möjlighet att fler ändå har synpunkter på din rätt tråkiga attityd i flera diskussioner.. eller?
Svar på tråden Sverige det mest incel-tätaste landet i världen