Inlägg från: Anonym (jaha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jaha)

    Sverige det mest incel-tätaste landet i världen

    Freddie K skrev 2021-09-24 17:18:40 följande:

    Hej!

    Ja, jag har hört om det här fenomenet. Jag fattar inte bara varför killar blir sura och har ihjäl kvinnor för att de inte får ligga! Jag får inte heller ligga, men jag avskyr inte kvinnor för det. Jag försöker rikta den energin på något jag tycker är roligt istället. Visst, ibland går det väl så där, men mycket av det beror på mig, det vet jag.

    Inga påhopp tack! Detta var bara en fundering från min sida och jag hoppas att vi kan diskutera detta som vuxna och civiliserade människor!


    Det är inget nytt fenomen, det är samma fenomen som gör att kalle plockar upp en pistol och skjuter nisse med 3 skott över knark. Det handlar om människor som av någon anledning, dåliga erfarenheter, utanförskap, etc, etc börjar hata någon annan och agerar sen på det.

    Dock är det ju lustigt hur just incels blåses upp i det absurda bara för nåt teve program. Hur många mord och våldtäkter begår incels varje år? Och hur många begås av icke incels?

    Jag tycker det mest låter som att dessa fruktade incels verkar främst vara en fara för sig själv för jag tippar på att självmordsfrekvensen hos dem är rätt hög.
  • Anonym (jaha)
    Freddie K skrev 2021-09-24 17:41:04 följande:
    Nej, Det var ju naturligtvis inte så jag menade. Det var kanske lite klantigt uttryckt av mig. 

    Det är ett problem som vi måste ta itu med. Jag undrar bara hur det kommer sig att det har blivit så?
    Men varför ska vi lägga så mycket fokus på ett sånt litet problem?

    Förklara varför just incels är en större fara för samhället än allt annat skit som försigår därute som gängskjutningar, knarkhandel, etc, etc ?
  • Anonym (jaha)
    Freddie K skrev 2021-09-24 17:58:05 följande:
    Du har en poäng, men är det ändå inte bra att man börjar prata om det eftersom att det verkar vara ett växande problem?
    Nja, jag tror faktisk inte problemet är så stort som vissa gör det till. För en påståd incel är inte riktigt samma sak som en verklig incel. Vissa har en tendens att missbruka ordet icel å det grövsta och anklaga folk för att vara incel enbart för att de inte håller med dem eller kritiserar dem.
  • Anonym (jaha)
    Freddie K skrev 2021-09-24 18:06:55 följande:
    Vissa kanske drar dem över samma kam, men man är ju inte en incel bara för att man har en annan åsikt.
    Precis, så bara för att någon kallar en man för en incelö för att personen kritiserat henne så behöver han ju inte vara en incel på riktigt. Så ja ordet incel missbrukas väldigt kraftigt, inte minst här på FL.
  • Anonym (jaha)
    Freddie K skrev 2021-09-24 18:12:15 följande:
    Jo, jag har tyvärr läst en del av de trådarna och har förstått att folk inte kanske är så insatt i det och ärligt talat så är inte jag heller det, men bara för att man inte får ligga gör väl en inte till en incel nödvändigtvis?
    Det tror inte jag heller, att bli missnöjd över att inte få ligga ser jag inte som konstigt öht, tjejer bli väl precis lika missnöjda och sura om de inte får ligga?

    Jag tror som sagt att antalet riktiga incels är vädligt liten. Och antalet påstådda incels vädligt storFlört
  • Anonym (jaha)
    Postman skrev 2021-09-27 09:04:11 följande:
    Varför måste man ens sätta etiketter på människogrupper är lite märkligt med kan jag känna. Man verkar dessutom också mer mån om att sätta etikett när det är män det berör. Helst då någon form av nedsättande ord också.
    Håller med, det är inte direkt svårt at se vilka som ligger bakom uppblåsningen av "problemet".
  • Anonym (jaha)
    AndreaBD skrev 2021-09-27 09:49:00 följande:
    Och det är samma slags personer som gör school-shootings. Har ni lagt märke till det? 

    Vi kan ju sammanfatta dem: Incels, school-shooters och kanske även grupper av kriminella. 
    Om du menar utanförskap så visst, men det är ju knappast unikt för incels.
    Skolskjutarna skjuter ju både kvinnor och män så de verkar inte ha något specifikt emot just kvinnor
  • Anonym (jaha)
    AndreaBD skrev 2021-09-27 11:57:50 följande:
    Ja, men allt annat är ju lik, dvs. det är samma typ av personlighet.

    Det har faktiskt förekommit att någon eller några school-schooters har koncentrerat sig ganska mycket på tjejer, men det var inte det jag tänkte på.
    Utanförskap är destruktivt, men det är som sagt inte unikt för incels, incels är bara en av många grupper människor som hamnat utanför och hittar någon slags gemenskap med andra i samma situation.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (M) skrev 2021-09-27 11:43:10 följande:
    Feminister..de har fått ta så vansinnigt mycket plats i media och samhället. Det enda nutidens feminister gör är att sprida propaganda om att män och manlighet är något dåligt, biologiförnekelse och manshat. Jag är så trött på detta.
    Precis, och nu har de ju fått vatten på sin kvarn, att de själva gjort exakt samma sak (tillhör och utbyter tankar och åsikter med andra i en grupp som har en väldigt negativ syn på andra könet) under många år verkar inte spela någon roll.
  • Anonym (jaha)
    AndreaBD skrev 2021-09-27 12:44:30 följande:
    Kanske passar personerna ofta in i flera "grupper"? Dvs. de som har gjort school shootings kanske var incels också.  Sedan kan jag tänka mig att det finns killar på autism-spektrum med där. 

    Utanförskap - visst. När det gäller school-shootings så säger man ju att mobbning är en avgörande faktor. Det ligger säkert något i det. Visst, det man borde göra förstås är att fånga upp dessa i tid, under tonåren. Det är däremot väldigt svårt att påverka en person som är över 20. Om de vill ändra på sin situation, då kan man göra det, men inte om de vägrar.
    Ja, man söker ju sig ofta till människor man känner en tillhörighet med, oftast är det för att man delar åsikter, värderingar intressen, etc. Eventuella diagnoser kan absolut spela in , för om man beter sig annorlunda än andra människor gör så hamnar man ju lätt utanför, men diagnoser behöver inte vara den enda faktorn, utanförskap finns i många skepnader. Unga killar i förorten som söker sig till kriminella gäng är oxå en slags utanförskap. Utanförskap från det svenska samhället.
Svar på tråden Sverige det mest incel-tätaste landet i världen