Inlägg från: caveat emptor |Visa alla inlägg
  • caveat emptor

    Frågor till er som inte ammade era nyfödda barn

    Välj en liten nappflaska med den minsta nappen. Jag tycker att Mam är bra. Ersättning köper du vilken som, bara den är från nyfödd. De har ersättning på BB också.

    Du matar bebisen så ofta som den vill ha mat. Ungefär 20-30 ml åt gången, men det är inte alltid de äter upp. Bättre att ha kvar i flaskan än att behöva göra ny ersättning direkt.

    Du kan få medicin som stoppar mjölkproduktionen. Se till att du är jäkligt bestämd på den punkten dock, de brukar vilja övertala en att prova amma i alla fall.

    Ja, du ska säga till redan på förlossningen att du inte vill amma. Men också på BB.

    Jag har två barn som jag inte har ammat. Jag har upplevt det som en väldigt press att man ska amma och punkt slut. Du behöver vara säker på dig själv och inte gå in i diskussion om saken. De är duktiga på att tjata :/

  • caveat emptor
    Anonym (Ellinor) skrev 2021-09-27 15:46:52 följande:

    Tack för konkreta svar!

    Tycker du att jag ska säga till direkt när vi kommer till BB eller ännu tidigare? När tar man medicinen för att stoppa mjölkproduktionen? Jag ska ha det i åtanke och vara bestämd :)


    Absolut, du kan säga till direkt du kommer till BB. Medicin för att stoppa mjölkproduktionen har jag inte tagit så det vet jag inte. Men jag skulle gissa att man börjar ta den ganska så direkt efter förlossningen. Det kan säkert din barnmorska svara på. Hon kan också skriva in i din journal att du inte vill amma.
Svar på tråden Frågor till er som inte ammade era nyfödda barn