• Lusselelle123

    Ruvare oktober 2021

    Hej! Jag gör min första IVF-behandling och är idag på RD1 med en tvådagars. Undrar om någon vill följas åt? Skrattande

  • Svar på tråden Ruvare oktober 2021
  • Lusselelle123
    Vicktoria88 skrev 2021-10-02 10:39:16 följande:

    Hej!

    Jag hoppar gärna in här, är på RD 4 idag, FET med en 5 dagars blastocyst som hade börjat kläckas vid åf. Tog ovitrelle för 11 dagar sedan och tar cyclogest 2 ggr/dag.

    Igår hade jag helt jätte ont i huvudet och kände mig hängig. Inatt fick jag dessutom ont i äggstocken på den sida där äl varit, kommer som kramper. Blev gravid vid FET tidigare i våras och fick då en gulkroppscysta men slutade med missfall v6. Känner mig supernojig att jag fått en cysta igen, hade ont då också, någon som vet om det går att behålla en graviditet trots gulkroppscysta? Fick aldrig riktigt svar på om missfallet berodde på cystan. Eller är det normalt att få ont i äggstocken om det ev lyckats? Tror inte det är cyclogesten, har inte känt så av den tidigare iallafall.

    Någon som vet eller fått liknande symptom?


    Hej och vad roligt! Förstår din oro och hoppas verkligen inte att det ska bli samma sak igen. Jag har själv ingen erfarenhet av det du beskriver.. men känner du några symtom på graviditet? Tjuvtestat? {#emotions_dlg.flower}
  • Lusselelle123
    QueenV skrev 2021-10-02 11:31:00 följande:

    Spännande! Jag ska göra återföring med en 5dagars på måndag :)


    Men så kul! Hur många befruktade ägg fick ni? Skrattande Är det din första gång?
  • Lusselelle123
    MamiA39 skrev 2021-10-02 17:04:36 följande:
    Hej ???? Följer gärna

    Jag har precis gjort min första ivf. Igår Fredag 1/10 återföring på ett 3dagars. Fick totalt 10 ägg och 8st befruktade. Nu hoppas jag att det blir blasto och kan frysas mina andra ägg. Kanske dum fråga men då är jag på RD1?

    Hej, och så roligt!! 


    Vi är verkligen nästan precis i samma stadie då, med bara en dags mellanrum SkrattandeDagen efter återföring räknas som RD1 oavsett om det är en 2,3 eller 5dagars (som jag förstått det iallafall). Oj vad härligt med så många befruktade, hoppas ni får flera fina blastisar till frysen! Själv så hade jag 17 stora äggblåsor, 9 på höger och 8 på vänster. Men pga av att min vänstra äggstock sitter så högt så kunde vi tyvärr inte få ut några från den pga smärta, och av de 9 äggblåsorna på höger så innehöll bara 4 av dem ägg. Så det blev tyvärr bara 2 befruktade :(


    Hur känner du nu i denna väntan?

  • Lusselelle123
    Vicktoria88 skrev 2021-10-02 18:01:12 följande:
    Nej men precis, känns som man är extra orolig nu när man fått missfall en gång tidigare.. Jag har känt att det stramar lite i magen någon gång om dagen men inte alls mycket så kan lika gärna bero på medecinerna, är ju super tidigt ännu. Förra gången jag plussade tjuvtestade jag på RD 8 då hade jag känt av rejäla stramningar kvällen innan. Jag har inte vågat tjuvtesta än, ovitrelle kan sitta i upp till 14 dgr har jag hört, vore så tråkigt med falskt positivt :/ Har också känt att det ilat till lite i bröstet, men samma sak där, troligtvis pga medecinerna! Så jobbigt att ruva, man analysar allt verkligen.

    Har ni försökt länge innan ni fick försöka med ivf? Hoppas den lilla stannar hos er!

    Jag förstår det, jag hade också varit orolig. Är iofs orolig hela tiden för allt som har med denna process att göra haha. Jag testade för skojs skull redan innan återföringen, vid äggplocket, för att se hur starkt utslag ovitrellen skulle ge på testet.Tänkte testa imorgon med och se skillnaden och följa hur det går ur kroppen för att kunna lita på om jag får positivt innan testdag. Har köpt ett billigt 20-pack så jag har garderat mig då jag är en testgalning och inte kommer kunna vänta på testdag. 

    Hoppas verkligen det är gravsymptom du känner av, och jag känner igen mig i att analysera allt (varit skengravid alldeles för många gånger haha). Dock kan jag inte börja med det förrän måndag då ärtan som tidigast kan etablera sig i livmodern. 


    Vi har försökt i 1 år ungefär. Jag visste redan innan att vi skulle behöva hjälp då jag knappt har egen ägglossning så vi fick hjälp med utredning redan efter 3 månader, men letrozol bet inte på mig så vi fick en remiss skickad till Sahlgrenska för 1,5 månad sedan. Då kötiden är ca 1 år så gick vi privat och det gick i en rasande fart för nu sitter man här och ruvar liksom, men så himla värt Skrattande Nidå?

  • Lusselelle123
    MamiA39 skrev 2021-10-02 22:21:40 följande:

    Ja då  är vi precis i samma stadie Glad
    Jag var så nervös inför äggplocket och var verkligen livrädd att det skulle göra ont, men jag fick massor av lugnande och morfin, så jag kände knappt något alls. (Hela ingreppet är rätt suddigt)
    Fick du ordentligt med smärtstillande, då du hade så ont?
    2 befruktade är bättre än inga... Hoppas du fått guldägget :) Jag hoppas jag lyckas få några till frysen. Jag har 2 barn sedan tidigare, men min sambo har inga barn, så vi har kämpat och försökt länge och jag känner väl lite att jag har åldern emot mig. är 41år
    Får jag fråga hur gammal du är och vilken behandling har du fått?
    Jag fick Gonal F 225-300 Fyremadel, ovitrell och nu Lutinus som jag verkligen inte tycker är någon höjdare .... Och jag har verkligen mått skit under sprutbehandlingen...

    Vilken dag ska du ta gravtest? 14/10 sa dom att jag kan testa mig :)
    Nu får vi verkligen hålla tummarna att det går vägen för oss :)

    Så spännande! Vad skönt att äggplocket gick så bra och som jag förstod det på min läkare så tillhörde mitt fall absolut inte vanligheterna.Jag fick så pass mycket lugnande att jag behövde hjälp av både sambo och barnmorska för att kunna gå på toaletten innan, och tydligen så sluddrade jag en del. Jag fick morfin 4-5 gånger, och de sa efteråt att jag sammanlagt fått en väldigt hög dos. De menade på att detta egentligen bara handlade om min anatomi och att de kanske ändå inte lyckats fast vi fortsatt, så det var som sagt inte som det brukar vara och en (enligt min sambo) blodig historia. 


    Ja man får försöka tänka så och vara glad för att man faktiskt nådde fram till en återföring. Hoppas detta var guldägget för er med {#emotions_dlg.flower} Jag förstår känslan av att vilja kunna ge sin partner ett biologiskt barn, känner mig dum och otillräcklig gentemot honom trots att han absolut inte ser det så. Åldern spelar ju tyvärr in, men trots att procenten går nedåt efter 35 så är chanserna enligt statistiken ändå goda. Läste lite igår och det är inte förrän vid 47 det börjar bli riktigt svårt. Har du kollat på "Var fan är storken?", älskade det programmet och där har ju flera med åldern "emot sig" lyckats. 


    Jag är 27 år och har kört det korta protokollet. Pga hög äggreserv och risk för överstimulering så körde vi på gonal-f 112,5-150, fyremadel och sedan ovitrelle. Jag mådde väldigt bra under stimuleringen, men har däremot mått väldigt dåligt efter äggplocket och har fortfarande smärtor och svårt att röra mig. Vad tråkigt att höra att du mådde så dåligt, på vilket sätt?


    Jag har testdag 17/10, ja verkligen!! :) 

  • Lusselelle123
    capone skrev 2021-10-02 23:59:51 följande:

    Hänger gärna på här!

    Har gjort det långa protokollet, så tors/fre är det äntligen dags för äggplock!

    Har en son på 5,5 år sedan innan som gick naturligt, har sedan okt 2016 försökt få syskon men inte lyckats..

    Vi har stimulerat, gjort inseminationer och nu vårat första IVF försök.

    Har endometrios som ev kan vara boven i dramat..

    Kul att följas åt!


    Kul, välkommen! Skrattande  Vad spännande att ni är igång med IVF, verkar som om det är "då det händer" för många som misslyckats med andra behandlingar. Och wow att ni orkat kämpa på i så många år, känner mig själv helt dränerad efter bara 1. Blev ni nekade landstingsfinansierat pga att du har ett barn sedan tidigare? Hur såg det ut på VUL?
  • Lusselelle123
    Vicktoria88 skrev 2021-10-03 10:21:07 följande:
    Ahaa smart, spännande, hade jag också lätt kunnat göra men min sambo tycker vi ska vänta till testdagen hela tiden så han skulle få slag om jag skulle föreslå det, haha.

    Men kommer inte kunna vänta till testdagen, 14 dgr efter sprutan får det vara färdigväntat :p

    Åh vad skönt att det ändå gick snabbt för er! Men om ni gick privat så fick ni betala själva eller hur funkar det? Skönt att ändå ha ett försök medan man väntar!

    Vi började försöka för 3 år sen, visste innan att jag hade mkt pcos och att oddsen i princip var obefintliga, vi var ändå tvungna att försöka 1 år själva innan vi fick hjälp. När vi väl fick hjälp (i ett annat landsting) så var den läkaren lite väl positiv med att vi skulle lyckas med Letrozol och Gonal-F (Letrozol gav inget och Gonal gav för många blåsor för att få ta ovitrelle..). När läkaren väl gick med på Ivf så kom Covid precis när det blev vår tur så allt ställdes in. När vi kunde börja åka tillbaka till den kliniken efter ca 6 mån sa läkaren att han skulle skicka remiss igen, så vi väntade och väntade, efter 4 månaders väntan visade det sig att han inte ens skickat remissen och att han skulle sluta en vecka senare. Då fick jag jaga en klinik själv och bara hoppas att remissen skulle godkännas. Sökte hjälp i vårt eget landsting också men de ville inte hjälpa oss då vi redan gått så länge hos en annan klinik. Helt sjuk historia (cred om du orkat läsa allt), men i feb fick vi äntligen göra äggplock och fick ut 29 ägg, 22 befruktade och otroliga 19 till frysen. Vårt 3e FET den här gången :)

    Fattar, men de har alltid så stora marginaler så vid BIM kan man ju iallafall få testa med gott samvete haha Skrattande Låter verkligen som att ni haft otur under er resa med saker som kommit ivägen som ni inte kunnat styra över.. upplever nästan väntan som värst. Vilken skitläkare som inte skickat vidare remissen, blir så frustrerad ibland när man får uppleva sådant. Har själv fått dåligt och okänsligt bemötande tills vi vände oss privat och wow vilken skillnad. 


    Men vad härligt att ni är igång nu och verkligen grattis till er som fick så många till frysen!! Nu håller vi tummarna för att ni får guldägget denna gång. Gör ni något annorlunda denna gång eftersom det inte satt sig förut? Eller kör man på som vanligt med FET tills det satt sig? 

  • Lusselelle123
    QueenV skrev 2021-10-03 11:17:43 följande:
    Eftersom jag blev sjuk av sprutorna så blev det totalfrys. Fick ut 9 ägg och 3 st kunde man frysa in dag 5.

    Jag har gjort en ivf tidigare där dem fick ut 5 ägg men endast kunde frysa ett (totalfrys där också pga sjuk av sprutorna).

    Så har gjort en återföring innan som misslyckades :)
    Åh nej vilken otur att du blivit sjuk båda gångerna, på vilket sätt? Håller tummarna att det går vägen för er denna gång {#emotions_dlg.flower}
  • Lusselelle123
    capone skrev 2021-10-03 18:32:50 följande:
    Tack snälla!

    Ja vi hoppas det! <3 Ja vi kom lite till ett stadie om vi skulle sluta försöka eller gå "all in". Precis som du skriver så får vi bekosta det själva då vi har ett barn sedan tidigare, vilket vi är så himla tacksamma för, men fy va bittert det är med kostnaden när vissa lyckas så lätt. Och när "allt ser bra ut". Nu känns det iaf som vi närmar oss på riktigt ????

    På vilket sprutdag 7 var där många blåsor (ca 20 på varje), inte så många som var större. Ska dit i morgon igen. Läkaren är väl mest rädd att överstimulera..

    Börjar bli lite nervös för äggplocket, hur upplevde ni det?

    Ja visst är det retsamt att vissa bara "får det" fast dom kanske inte ens vill. Avskyr att jag tänker så men känslorna kring hur orättvist allt är tar tyvärr ofta över, och framförallt då man ska behöva betala så oerhört mycket pengar och det ändå inte behöver betyda att man lyckas. Ja visst känns det som om det är inom räckhåll nu, helt fantastiskt men så skrämmande att misslyckas.


    Oj så många! Du måste uppdatera efter VUL idag och hur det såg ut!! Mitt äggplock var ju en mardröm men långt ifrån alla upplever det så, och oavsett om det var en hemsk upplevelse så hade jag gjort det 100 gånger om för detta ändamål {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Ruvare oktober 2021