• Vicktoria88

    Ruvare oktober 2021

    Hej!

    Jag hoppar gärna in här, är på RD 4 idag, FET med en 5 dagars blastocyst som hade börjat kläckas vid åf. Tog ovitrelle för 11 dagar sedan och tar cyclogest 2 ggr/dag.

    Igår hade jag helt jätte ont i huvudet och kände mig hängig. Inatt fick jag dessutom ont i äggstocken på den sida där äl varit, kommer som kramper. Blev gravid vid FET tidigare i våras och fick då en gulkroppscysta men slutade med missfall v6. Känner mig supernojig att jag fått en cysta igen, hade ont då också, någon som vet om det går att behålla en graviditet trots gulkroppscysta? Fick aldrig riktigt svar på om missfallet berodde på cystan. Eller är det normalt att få ont i äggstocken om det ev lyckats? Tror inte det är cyclogesten, har inte känt så av den tidigare iallafall.

    Någon som vet eller fått liknande symptom?

  • Vicktoria88
    Lusselelle123 skrev 2021-10-02 17:24:11 följande:

    Hej och vad roligt! Förstår din oro och hoppas verkligen inte att det ska bli samma sak igen. Jag har själv ingen erfarenhet av det du beskriver.. men känner du några symtom på graviditet? Tjuvtestat? 


    Nej men precis, känns som man är extra orolig nu när man fått missfall en gång tidigare.. Jag har känt att det stramar lite i magen någon gång om dagen men inte alls mycket så kan lika gärna bero på medecinerna, är ju super tidigt ännu. Förra gången jag plussade tjuvtestade jag på RD 8 då hade jag känt av rejäla stramningar kvällen innan. Jag har inte vågat tjuvtesta än, ovitrelle kan sitta i upp till 14 dgr har jag hört, vore så tråkigt med falskt positivt :/ Har också känt att det ilat till lite i bröstet, men samma sak där, troligtvis pga medecinerna! Så jobbigt att ruva, man analysar allt verkligen.

    Har ni försökt länge innan ni fick försöka med ivf? Hoppas den lilla stannar hos er!
  • Vicktoria88
    Lusselelle123 skrev 2021-10-02 21:30:29 följande:

    Jag förstår det, jag hade också varit orolig. Är iofs orolig hela tiden för allt som har med denna process att göra haha. Jag testade för skojs skull redan innan återföringen, vid äggplocket, för att se hur starkt utslag ovitrellen skulle ge på testet.Tänkte testa imorgon med och se skillnaden och följa hur det går ur kroppen för att kunna lita på om jag får positivt innan testdag. Har köpt ett billigt 20-pack så jag har garderat mig då jag är en testgalning och inte kommer kunna vänta på testdag. 

    Hoppas verkligen det är gravsymptom du känner av, och jag känner igen mig i att analysera allt (varit skengravid alldeles för många gånger haha). Dock kan jag inte börja med det förrän måndag då ärtan som tidigast kan etablera sig i livmodern. 

    Vi har försökt i 1 år ungefär. Jag visste redan innan att vi skulle behöva hjälp då jag knappt har egen ägglossning så vi fick hjälp med utredning redan efter 3 månader, men letrozol bet inte på mig så vi fick en remiss skickad till Sahlgrenska för 1,5 månad sedan. Då kötiden är ca 1 år så gick vi privat och det gick i en rasande fart för nu sitter man här och ruvar liksom, men så himla värt  Nidå?


    Ahaa smart, spännande, hade jag också lätt kunnat göra men min sambo tycker vi ska vänta till testdagen hela tiden så han skulle få slag om jag skulle föreslå det, haha.

    Men kommer inte kunna vänta till testdagen, 14 dgr efter sprutan får det vara färdigväntat :p

    Åh vad skönt att det ändå gick snabbt för er! Men om ni gick privat så fick ni betala själva eller hur funkar det? Skönt att ändå ha ett försök medan man väntar!

    Vi började försöka för 3 år sen, visste innan att jag hade mkt pcos och att oddsen i princip var obefintliga, vi var ändå tvungna att försöka 1 år själva innan vi fick hjälp. När vi väl fick hjälp (i ett annat landsting) så var den läkaren lite väl positiv med att vi skulle lyckas med Letrozol och Gonal-F (Letrozol gav inget och Gonal gav för många blåsor för att få ta ovitrelle..). När läkaren väl gick med på Ivf så kom Covid precis när det blev vår tur så allt ställdes in. När vi kunde börja åka tillbaka till den kliniken efter ca 6 mån sa läkaren att han skulle skicka remiss igen, så vi väntade och väntade, efter 4 månaders väntan visade det sig att han inte ens skickat remissen och att han skulle sluta en vecka senare. Då fick jag jaga en klinik själv och bara hoppas att remissen skulle godkännas. Sökte hjälp i vårt eget landsting också men de ville inte hjälpa oss då vi redan gått så länge hos en annan klinik. Helt sjuk historia (cred om du orkat läsa allt), men i feb fick vi äntligen göra äggplock och fick ut 29 ägg, 22 befruktade och otroliga 19 till frysen. Vårt 3e FET den här gången :)
  • Vicktoria88
    Lusselelle123 skrev 2021-10-04 09:47:20 följande:

    Fattar, men de har alltid så stora marginaler så vid BIM kan man ju iallafall få testa med gott samvete haha  Låter verkligen som att ni haft otur under er resa med saker som kommit ivägen som ni inte kunnat styra över.. upplever nästan väntan som värst. Vilken skitläkare som inte skickat vidare remissen, blir så frustrerad ibland när man får uppleva sådant. Har själv fått dåligt och okänsligt bemötande tills vi vände oss privat och wow vilken skillnad. 

    Men vad härligt att ni är igång nu och verkligen grattis till er som fick så många till frysen!! Nu håller vi tummarna för att ni får guldägget denna gång. Gör ni något annorlunda denna gång eftersom det inte satt sig förut? Eller kör man på som vanligt med FET tills det satt sig? 


    Jaa det var sjukt jobbigt att bara gå och vänta är det inte hände nått!

    Åh vad tråkigt att ni också fick dåligt bemötande, känns som de är mkt mer tillmötesgående på privata ställen, tråkigt att det ska behöva vara så..

    Vi fick ju plus på vårt första FET (men sen MF) så egentligen bara FET 2 som inte tog sig, fick inte ta Ovitrelle den gången så det lät lite oklart vid ÅF om jag ens hade haft ÄL den gången.. Tror det ska misslyckas ganska många gånger innan man gör någon ytterligare åtgärd, de sa att ungefär 1/3 fäster och det är helt normalt.

    Det var tydligen ett guldägg jag fick tillbaka för imorse fick jag PLUS!! (RD 7) Gravid 1-2 v på Clearblue digital! Nu ska den bara stanna kvar därinne också!

    Hur går det för dig med testandet? Har Ovitrelle börjat gå ur? Har du börjat känna av något?
  • Vicktoria88
    Lusselelle123 skrev 2021-10-05 08:44:54 följande:

    Men wow GRATTIS till er!!  Håller verkligen tummarna för att det livet stannar där inne, men vad jag har hört så är det ovanligt med två missfall. Kände du dig "säker" innan eller kom det som en chock?

    Ovitrellen var halvstark i torsdags, jättesvag i söndags och ser likadan ut idag.. (men den kan ju sitta i 2 dagar till). Jag har ju haft så himla ont efter plocket så det är svårt att veta vad som är vad. Var in på akuten i söndags då smärtorna blivit värre och jag knappt kunde gå alls, men det enda de kunde se var att mina äggstockar var väldigt svullna (7cm istället för 3cm). Har förutom dom smärtorna haft lite mensvärk och igår hade jag massvis med stick under sen eftermiddag/kväll i både äggstockar, blygdben och min högra skinka konstigt nog. Men idag är allt puts väck så var nog inget som hade med en eventuell graviditet o göra... jag vet inte men min magkänsla är dålig trots att ägget som absolut tidigast ska ha kunnat fäst igår :(

     


    Tack så jättemycket! Kan inte fatta det än dock!

    Hoppas verkligen det är ovanligt med fler MF på rad :)

    Jag lite stickningar typ RD 1-2 (alltså ytterst lite) sen började det strama och dra typ RD 6 och då tänkte jag att kanske det har lyckats! RD 5 kände jag ingenting alls och var sjukt deppig, trodde det misslyckats då så det kan nog vara lite fram och tillbaka med hur man känner! Så du behöver nog inte tänka att det är kört för att det inte känns nått en dag såhär tidigt. RD 3 hade jag ju också extremt ont i huvudet, kunde knappt jobba den dagen och RD 4 fick jag ont i ena äggstocken, oklart om det var kopplat till att ägget fäste eller inte..

    Hoppas det blir ett plus för dig också nu!!

    Och fy vad jobbigt att du behövde åka till akuten, hoppas inte du åker på någon överstimulering!
  • Vicktoria88
    Lusselelle123 skrev 2021-10-09 10:51:50 följande:

    Är i chock!! Plussade idag på på rd 8 med en tvådagars, kan inte tro det är sant!!!? Strecket på stickan är bara som en skugga med det digitala säger 1-2 veckor


    Men vad kul för er!! Jättestort grattis!
Svar på tråden Ruvare oktober 2021