• Anonym (T)

    Han började gråta

    Jag förstår inte det här behovet av att ställa allt på sin spets och avkräva den andra ett definitivt svar. Ni har dejtat några månader och alla kan inte i det läget avgöra hur de vill gå vidare. Ni håller ju fortfarande på att lära känna varandra.

    Om ni hade fortsatt som förut så hade det kanske lett vidare till en serös relation med tiden. Han sa väl inte att han aldrig vill ha en seriös relation och särskilt inte med dig eller missar jag något?

    Det kan finnas så många skäl till att någon svarar nej när de ställs mot väggen på det sättet. Dessutom kan ni två ha helt olika bilder av vad en seriös relation innebär. Du kanske bara vill ha en bekräftelse på att ni är på väg i den riktningen och han kanske börjar tänka på giftermål, barn etc. och det kan ingen veta så tidigt i en relation.

    Jag har gjort den här tabben själv och när jag inte gillade svaret gjorde jag slut rakt av. Det enda han sa var att han vill ha mig i sitt liv men att han inte visste hur (än). Det är egentligen ett helt rimligt svar. Det handlade bara om min osäkerhet.

    Jag kunde inte sluta tänka på honom och några år senare har vi fått kontakt igen. Jag inser nu vilken betydelse jag hade för honom, han har inte träffat någon efter mig, men nu är han avvaktande för att jag bröt så tvärt.

    Människor är komplicerade och formade av sina erfarenheter både under uppväxten och senare i livet. Så ge honom en chans att förklara sig men lyssna inte bara på vad han säger utan se till vad han gör. Man gråter inte på det sättet om man är likgiltig eller bara ser någon annan som tidsfördriv. Handling är viktigare än ord.

  • Anonym (T)
    Anonym (hhhh) skrev 2021-10-08 13:20:41 följande:

    Jag förstår vad du menar.

    Men när vi pratade igenom allting, så sa jag att vi kan fortsätta och "dejta" också, vi behöver inte säga att det är du och jag, vi kan bara se vart de leder.

    Det ville han inte, han tyckte vi skulle ta ett beslut. Han sa att han inte ville gå in i ett förhållande för det kändes inte rätt, , ändå senare på kvällen fortsätter han höra av sig, om att han måste landa och tänka över detta och vill höras.

    Det är så veligt,


    Ok, då skulle jag låta honom vara så att han får komma fram till sitt beslut. Du har ju redan sagt vad du vill så nu är det upp till honom. Jag menar inte att du ska sitta och vänta utan bara att du ger honom en chans.
  • Anonym (T)
    Anonym (hhhh) skrev 2021-10-08 17:35:46 följande:

    okej, då väntar jag helgen ut.


    Gör det och om han inte hör av sig skulle jag inte göra det heller. Antingen inser han att han vill vara med dig eller så går ni skilda vägar.
  • Anonym (T)
    Anonym (hhhh) skrev 2021-10-10 20:06:22 följande:

    Igår kväll tvingade jag honom att ge ett svar.

    det blev ett långt svar, om att han känner sig för feg för ett förhållande och magkänslan säger att han inte ska gå in i ett förhållande.

    Om hur fin jag är och hur mycket jag betyder för honom.

    Han tyckte vi kunde fortsätta ha kontakt som vänner. Jag sa jag ville bryta helt.

    Idag har varit den värsta dagen på länge, gråtit sönder mig,

    Men innerst inne vet jag ju att han inte var något för mig. Men såklart de ändå gör ont.

    Vad ska jag göra nu? 


    Fast nu gjorde du ju precis det jag skrev om ovan. Varför måste man så tidigt börja definiera relationen? Ni har dejtat några månader så frågan är om du ens vet själv vad det ska leda till.

    Vad skulle skillnaden vara för dig om han hade sagt ja? Har ni inte varit exklusiva?

    Han berättar hur mycket du betyder för honom men allt du hör är att du inte får det svar du vill på ditt ultimatum. Han säger ju inte att han inte vill ha en relation med just dig utan att han inte är redo för en relation generellt just nu.

    Har ni ens pratat om hur ni definierar en seriös relation? Han kanske hör något helt annat än det du menar.

    Jag förstår inte riktigt varför man måste sätta allt på ett kort så tidigt. Risken är stor att det slutar så här om personen är ärlig, vilket han är. Om det var för att du ville veta om du betyder något för honom så har han ju bekräftat det.
Svar på tråden Han började gråta