• Tis 5 okt 2021 17:35
  342 visningar
  4 svar
  +1
  Inlägg från annie556ho Visa alla inlägg
  4
  342

  Vet inte hur jag ska berätta för förälder att jag vill flytta hem

  Hej, jag har ett dilemma och vågar inte riktigt vända mig till någon i min närhet än då jag inte riktigt vet hur jag ska berätta det...
  Jag flyttade nämligen iväg i slutet av sommaren för att studera på en annan ort, väldigt långt ifrån där jag bodde innan. 
  Jag insåg efter ca en månad in i utbildningen att det inte var rätt och att det inte kommer vara något jag vill göra i framtiden, detta vet redan mina föräldrar om och det är absolut ingen fara, det kan lätt bli fel.
  Jag föreslog att jag skulle bo kvar här och jobba istället då jag fått ett bra jobb erbjudande, men nu såhär 2 veckor senare känner jag att det inte känns rätt heller. Jag vill gärna flytta hem när kontraktet på min lägenhet gått ut och jobba några månader i min hemstad då jag har ett bra jobb där som jag kan återgå till. Jag har även en plan att återuppta mina studier inom ett annat yrke i en ort närliggande till min hemort då det är en bra högskola och det är två städer jag verkligen trivs i och det känns som rätt val.
  Men hur berättar jag detta? Jag är rädd att de ska se på mig som ett misslyckande och att jag bara flyttar hem för hemlängtan. Jag vet att det inte vill att jag ska bli fast i staden jag är uppväxt i men bara för att jag pluggar i närheten behöver inte det betyda att jag jobbar och bor där senare?


  Jag tror verkligen att jag tog ett förhastat beslut eftersom att det kändes som att detta var det som alla andra ville och jag var inte alls redo att flytta såhär långt hemifrån. 
  Uppskattar all hjälp. 

Svar på tråden Vet inte hur jag ska berätta för förälder att jag vill flytta hem
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...