• Anonym (Sk)

    Vab som ger missnöje hos kollegor

    Är man helt själv så har man inget val om barn blir sjuka. Oavsett yrke så borde man ha förståelse för det.

    Däremot är man 2 föräldrar boendes ihop och det bara är den ena som jämt vabbar ( oftast mamman) så är jag den som kan bli irriterad utav det då jag tycker man delar på det.

  • Anonym (Sk)
    Anonym (Kollegan) skrev 2021-10-08 10:17:52 följande:

    Nej, det är inte därför.

    Som "äldre kvinna" själv, med vuxna barn, är jag en av dem som har tröttnat på att jobba över, jobba i superspeed och ha extremtajt schema för att en kollega (som ts) är hemma stup i kvarten och vabbar.

    Tidigare var denna kollega sjuk ofta själv, men fick krav på förstadagsintyg när hon var hemma osedvanligt mycket. Då blev det en jäkla massa vab istället.

    Det är inte roligt att jobba arslet av sig, är det så svårt att förstå?

    Att man skulle "sakna spänning &lycka i livet" är bara en unken fördom. Varför skulle man helt plötsligt ha ett tråkigt liv bara för att man har vuxna barn? Tvärtom, kan jag säga att mitt liv är bra mycket mer harmoniskt när jag inte behöver springa skytteltrafik mellan barn som gastar efter mamma titt som tätt.

    Inte att missförstås, tiden med barnens barndom var fin och jag älskade den. Men, jag älskar denna frihet som vuxna barn innebär också.

    Så nej, din lilla gissning är totalt upp åt väggarna.

    Det handlar helt och fullt om det jag skrivit här ovanför.


    Det är inte kul för någon att behöva slita arslet av sig på jobbet. Men det ger ju ingen rätt att klanka ner på ensamstående som inte har nåt val. De som är ärliga ska inte få dåligt samvete samt kollegor som är emot dem.

    De som borde få mer dåligt samvete är isf de som faktiskt har val dvs de föräldrar som bor ihop.. men ändå envisas med att mamman ska vabba hela tiden.
  • Anonym (Sk)
    Anonym (Elsie) skrev 2021-10-08 11:59:16 följande:

    Jag arbetar också inom vården och jag upplever inte alls den stämningen på arbetet. Tvärtom är de flesta väldigt gulliga skickar meddelande när man är sjuk. Det enda jag märkt frustration kring är någon uttryckt att mannen i familjen aldrig vabbar. De flesta anser nog att det är rimligt att dela någorlunda lika


    Håller helt med om att dela lika så gott det går.

    Mest sjyst mot alla parter. Tyvärr ser inte alla familjer det så, utan det är kvinnan i huset som ska dra det lasset för att hon oftast tjänar mindre. Fast det tänket kan man heller inte ha att man tjänar mest på det då det kommit fram till att för de allra flesta så blir det inte så stor ekonomisk skillnad vem som vabbar.

    De som blir mest lidande blir ju alla dessa ensamstående som absolut inte har nåt val! Samtidigt som det är ok för en familj att den ena tar i princip all vab.
Svar på tråden Vab som ger missnöje hos kollegor