Jag är bara jag skrev 2021-10-09 19:18:17 följande:
Ja, eller äta. Inte ett dugg nojig och jag tycker du överdriver med din extra diskning. Din flisa var minimal- hur mycket bly kunde det ev. finns där menar du? Jämfört med hur mycket som behövs för att faktiskt bli blyförgiftad? Och hur mycket av detta minimala bly fastnar efter sköljning på annan disk och medför alltså en fara? Noll, nada, zipp.
Ja och det är absolut ingen fara att äta och dricka ur sådana kärl om man inte kör ner syror (typ inlagd sill) eller hettar upp (exempelvis värmer i mikron).
Ts. Det som kan ha släppt från hela krukan är minimalt och har isf redan sköljts bort i förra maskinen.
Om flisan ligger kvar så är det som i framtiden kan släppa från den ytterst minimalt.
Bly släpper inte från godset bara hur som helst. Det är framförallt slitna och krackelerade kärl som är ett problem. Och även om det är bly i så betyder inte det att det ens kan släppa. Beroende på hur glasyren är framtaget och bränd så är blyt mer och mindre ?lättlösligt?.
Du oroar dig totalt i onödan. Nu har du kört en extra maskin. Släpp då detta sedan