Inlägg från: Anonym (Inkomst) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inkomst)

    Vill inte gå i gymnasiet

    Hur ser du på pengar? Ingen skola = inget studiebidrag. Men du kanske har egna eller får av dina föräldrar?

  • Anonym (Inkomst)
    Anonymhärtack skrev 2021-10-11 22:49:46 följande:

    Det är lite de jag funderat på också. Då jag fortfarande bor hemma så tänkte jag att i så fall börja jobba på något lågbetalt jobb och spara in varenda krona för att sedan ha det som startkapital.


    Tanken är god men vilket jobb tror du att du får som 16-åring?
  • Anonym (Inkomst)
    Anonymhärtack skrev 2021-10-11 23:25:20 följande:

    Men det hjälper väll också om man har ett hyfsat CV? Jag har jobbat som köksbiträde, souschef, receptionist, kassör och lite annat inom service.

    Sedan har jag inget problem med pluggandet i sig, utan mitt problem är att jag väljer ekonomi på gymnasiet för att lära mig om just ekonomi och företagande. Men det ända jag får är 2 timmar privat juridik en gång i veckan. ( vilket jag älskar! Är mitt favoritämne). Men resten av veckan är de samma innehåll på lektionerna som på högstadiet.


    Du behöver lägga mer energi på svenskan och påståendet att lektionerna är samma som på högstadiet stämmer knappast. Du blev plötsligt väldigt mycket 16....
  • Anonym (Inkomst)
    Anonymhärtack skrev 2021-10-11 23:34:10 följande:

    Jag har en vän som har fått helg jobb på McDonalds. McDonalds kanske inte är något drömjobb, men det är ändå en till byggsten i CVt och de är pengar.

    Har även pratat med min mor om jag får bo kvar hemma om jag hoppar av, och hon säger att jag får bo kvar hur länge jag vill (inte bokstavligen, de förstår jag med). Så jag tänker om jag kan behålla tak över huvudet i några år till samtidigt jag jobbar. Då har jag ett helt okej kapital att starta med.

    Grundlön på McDonalds är: 78,71kr/timme

    Vi säger att jag jobbar 6 timmar 5 dagar i veckan.

    78,71 * 6 * 5 = 2 361,3kr

    2 361,3 * 4 = 9 445,2kr/månad

    Årslönen blir då: 113 342kr

    Och sedan de i 2 år är ändå över 200 000kr i kapital.


    Skatt? Vem betalar dina kostnader under tiden? Mat, kläder, nöjen, mobil osv? Ska du jobba och föräldrarna betalar för dig?
  • Anonym (Inkomst)
    SaraL77 skrev 2021-10-12 09:10:04 följande:

    Ts är sådär gulligt naiv som man var i hens ålder.. Tror en har ett fint cv vid 16 för att hen jobbat några helger på det lokala pizzahaket, tror sig kunna bli nästa Mark Zuckerberg för att pappan har "drivit" firma och kan således hjälpa till.. räknar dessutom på en lön från mcdonken men har.ibgek aning om att bruttoinkomst är lön FÖRE dragen skatt. .

    Som sagt gulligt naivt men inte förankrat i någon som helst verklighet. Det som kommer hända om du hoppar av gymnasiet är att du kommer gå arbetslös tills du är 20 för att sedan inse vikten av att de facto ha åtminstone en gymnasieexamen. Skillnaden är att du kommer behöva ta STUDIELÅN för att finansiera det.. inte särskilt roligt eller vettigt.


    Det kan även vara så att familjen har gott ställt och att han inte behöver bekymra sig över det. Därför är han naiv och förstår inte ens att han är naiv...
  • Anonym (Inkomst)
    Swedman skrev 2021-10-12 20:46:42 följande:

    Jag sade åt min skoltrötta dotter att jobba efter 2 års gymnasium. Det gav henne perspektiv på sitt liv och vad hon ville göra. Jag kan inte se att det kan vara negativt för dig heller. Jobba och skaffa dig erfarenheter och sen väljer du plugg.


    Men ts är 16 år...
Svar på tråden Vill inte gå i gymnasiet